Israel - igen

Som alla vet, eller nog inte har lyckats undkomma att mediaexponeras för, har Israel bordat ett hjälpfartyg; 'Ship to Gaza' på internationellt vatten.

Israel visar musklerna och världen baxnar, hur har de mage?!

Visst, att anfalla ett fartyg på internationellt vatten är mot de internationella principerna och är faktiskt olagligt, men...

Låt oss föreställa oss följande scenario:

"Sverige är en ung generation. När vi bildades för sextio år sedan anfölls vi av de sju närmaste grannländerna. Vi har sedan dess befunnit oss i krig otaliga ggr och har beväpnat oss till tänderna för att försvara oss mot de fientliga grannländerna som har inskrivet i sina lagar att vi ska utplånas från jordens yta.
Dessutom har vi en tretusenårig historia av förföljelse och även förintelse.
Men vi har vägrat att bli offer och har en mycket stark allierad; USA. Därför är vi hatade, inte bara i de fientliga grannländerna utan i hela den muslimska miljardhövdade befolkningen. Dessutom är vi avskydda av socialister världen över helt enkelt av den anledningen att USA:s vänner är vänsterns fiender.
Dessutom förstås för att vi vägrar att buga oss för någon överhet och att vägra vara ett kollektiv under någon fötryckare."

Kanske lite glammigt, bloggaren medger att hon är en Israel-vän, men i princip så gäller det här.

Israel fick förmodligen ett larm om att ett stort fartyg sprängfullt med c:a 500 aktivister från flera olika länder med okänt uppdrag, närmade sig Israel.
Hur skulle Sverige ha agerat med samma historiska bakgrund?

Jo, vi skulle förmodligen ha stärkt beredskapen och iordningsställt fartyg och flyg för att undersöka fartyget som närmade sig.

Al-Jazeera filmade bordningen av fartyget och där kan man se vad man önskar se. Klart är ändå att soldaterna blir attackerade.
Soldaterna själva beskriver det som att den stora gruppen skrek "Död åt sionisterna" och anföll med knivar och påkar. Man visste inte heller om eldvapen fanns och så var katastrofen ett faktum. 9-10 människor dödades av israeliska soldater och en sämre PR för Israel är svår att tänka sig.

Här i Sverige har socialisterna fått ny luft under vingarna efter det att luften har gått ur dem lite efter de senaste opinionssiffrorna.
Lars Ohly var euforisk på Sergels Torg, Mona Sahlin låg inte långt efter, i sitt fördömande av Israels aktion.

Sverige är av tradition Palestina-älskare. På Olof Palmes tid liknade det en allians mot Israel, men kärlekshistorien har svalnat sedan dess.
Socialisterna tycks inte förstå att, genom sin hårdnackade anti-Israel, pro-Palestinainställning, så ställer man sig på samma sida som Israels värsta fiender, terrorister och förintare.
De är arab- och terroristkramare hela bunten, har t ex försvarat terrorattacken mot New York och Washington 9/11. Det typiska försvarstalet handlar naturligtvis om att araber i allmänhet och palestinier i synnerhet är "utsatta", dvs offer, för de onda imperalisterna och kapiatalisterna.
Att Israel är Mellanösterns enda demokrati med ett västerländskt samhälle spelar ingen roll.

Som sagt, USA:s vänner är socialisternas fiender.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK