Aktivisterna hyllas som hjältar

Nu när svensk media som bäst frossar sig i spektaklet Ship to Gaza så kan man undra hur det kommer sig att detta är sådant sprängstoff just i Sverige.
Bloggaren följer även utländsk media och där är inte stämningen hälften så uppskruvad.

Utan att gå in på israelernas skuld till det hela, vill jag resonera omkring den svenska maktelitens förhållande till Israel i allmänhet och judarna i synnerhet.

De mest högljudda brösttonerna härrör naturligtvis från socialisterna. De verkar ha väntat på det här länge. Det är inte utan att man känner en slags upprymdhet från socialisterna att äntligen få vräka ut sitt förakt och faktiskt hat mot Israel och därmed judarna.

"Vilka ska De Utvalda välja att bränna nästa gång?" frågar sig Veronica Palm (s).
Ett sådant uttalande stinker av ett djupt förakt för judarna som folk, som ju i Bibeln beskrivs som Guds utvalda folk. Därigenom anar man en anti-semitisk hållning från sossarnas socialpolitiska talesman (förlåt, kvinna).

Och hon är knappast ensam, socialistmedia har nästan utan undantag kräkts ur sig liknande fördömanden.

Sverige är av tradition ett judefientligt land. Vi tog minsann inte avstånd från Tyskland under nazitiden. Nej, vi frotterades med dem i olika sammanhang medan Europa brann.
När det sedan uppdagades att flera miljoner judar hade dödats, ja då passade det sig väl inte längre att förhålla sig "neutral".

Så länge judarna var offer gick det bra att ömma för dem. Men vartefter Israel har byggts upp till ett välståndsland av amerikansk modell, ju mer kissnödigt griniga har socialisterna blivit.
De har gjort gemensam sak med den muslimska världen och stöder mer eller mindre i det fördolda alla de terrorhandlingar som muslimerna har tillfogat Israel.

Den gemensamma nämnaren för både det muslimska och det socialistiska hatet är det faktum att judarna är ett ofantligt kreativt och driftigt folk.
Vi ser det i antal Nobelpriser i all form av vetenskap och kultur, vi ser det på Wall Street och i affärsvärldens topp. Socialister har alltid hatat driftiga människor som tar makten över sina egna liv och vägrar underkasta sig.
Och detsamma gäller för islam, där underkastelsen är inbyggd i religionen.

Judarna "anklagas" för att ha skapat marknadsekonomin; eller kapitalismen som muslimer och socialister föraktfullt säger.
Det är det värsta brottet i mänsklighetens historia, enligt dessa gruppers verklighetsuppfattning där man fortfarande är kvar i 1600-talet i samhällsskick och kultur.

Den historiska bakgrunden till "anklagelsen" är att judarna instiftade räntan. En gång i tiden (bland många andra tider) var judarna så hatade att det var omöjligt för dem att få ett jobb.
Men genom tidigare sparande och gnetande hade man pengar och dessa började man låna ut mot en avgift; dvs ränta.

Att muslimska länder är så underutvecklade har bl a sin förklaring till att man vägrar att låna pengar till investeringar. Då måste man nämligen betala ränta. Vilket man alltså vägrar och skyller på religionen.
Men det är deras avgrundsdjupa hat mot judarna som är orsaken. Sedan skyller man på judarna för att sin egen fattigdom och oförmåga att ta sig ur den.

I Västvärlden försöker man nu göra den muslimska världen till viljes genom att erbjuda "räntefria" lån. Avgift kallas det då i stället!

Israel bildades 1948 och en månad efteråt blev man attackerad av de sju närmaste länderna. Till saken hör (vilket naturligtvis aldrig framgår i Sverige) att araberna (palestinierna) bodde kvar och inte alls fördrevs på det sätt som man beskriver här. I själva verket försökte man sig på en slags integrerad lösning redan då.
Men det gick inte eftersom araberna förklarade krig och utsatte det judiska folket för ständiga attentat och beskjutning.

Och så har det fortgått. Israel har beväpnat sig till tänderna och visst tar man till övervåld många gånger, men på något sätt måste man också se bakom detta och fråga sig varför.

Som jag tidigare har skrivit delar islam och socialismen många värderingar. Framför allt i de idéer som man har för att ta makten över människor vilket går ut på att människor tvingas underkasta sig ett system.

Nu hyllas också aktivisterna på Ship to Gaza som hjältar i svensk socialistmedia. Och vilka är de som står i hyllningskören tillsammans? Jo, socialisterna och muslimerna. Lyckliga och glada förefaller de att vara över att hylla "offren".

För det är ju bara som offer man betyder något för dessa grupper.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK