Invandrare och arbetslöshet i Canada resp Sverige

Canada är vid sidan av Australien det land som har den största invandringen. År 2001 var det 250.000 st som invandrade. De utgjorde då 17% av befolkningen.
Sverige har vid jämförelse ändå störst invandring i förhållande till vår befolkning. Nu är c:a 20% av Sveriges befolkning härrörande utifrån landets gränser.

Det intressanta är att statens små pappersbläddrande experter och utredare ser Canada som föregångsland när det gäller integration. Här i Sverige har vi som bekant inte lyckats något vidare på den fronten. Men kanadensarna själva tycker inte de har tillräckligt bra koll när omkring 20% av invandrarna är arbetslösa efter 1-5 år i landet.

Jaha. Då går vi till Sverige och jämför: 2008 var hela 76% av invandrarna arbetslösa efter att ha varit här i 1-5 år!!!
Se själva här:

http://www.friatider.se/scb-rapport-sa-arbetslosa-ar-invandrare

I storstadsområden är den s k sysselsättningsgraden (vilket kan vara studier också) betydligt högre. Men ändå, det är chockerande.

Hur kommer sig denna stora skillnad? Jo, för det första tar Canada emot utbildade, egna företagare och entrepenörer i första hand. 62% tillhör den kategorin.
Endast 11% är flyktingar. Resterande andel är anknytningsinvandring.

http://www.cbc.ca/news/becomingcanadian/overview.html

Som ni också kan se är invandrarna från helt andra länder än här. Kina och Indien toppar. Och där vet vi att människor dels är utbildade och dels att det faktiskt vill arbeta. Sydkorea finns också med, och så Pakistan då.

En reflektion lika god som någon annan är att vi i Sverige tar emot människor från skräpländer, många rena analfabeter, och att många av dessa kommer hit för att bli försörjda.
Till Canada kommer man om man vill skapa sig en framtid, dvs människor som är driftiga och sugna på att bidra till samhället söker sig dit. Det s k välfärdslandet Sverige lockar till sig irakiska getvallare, afganska mattknytare och somaliska dagdrivare som allihop offerförklarar sig själva och får medhåll från det svenska samhället som glatt strör pengar över dem.

Men Canada har också bedrivit en stark arbetslinje i sin invandringspolitik. Man har alltså väldigt begränsad flyktinginvandring med hårda kriterier. 90% kommer för att jobba och endast 10% som s k flyktingar.

En annan intressant artikel är den som Ekot själva har publicerat är denna:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3723085

Av Sveriges totala arbetsföra befolkning är det bara två tredjedelar som jobbar!! Den lilla arabiska kufen är rolig när han får frågan om hur det är möjligt att en så stor andel är arbetslösa. Ungefär: "Vi säger inte arbetslösa, de har bara annat för sig".

Med den typen av statliga "experter" är det inte konstigt att det ser ut som det gör i solidaritetens underbara land.

Att det aldrig någonsin kommer någon som vågar säga vad många tänker: Är det inte orättvist att dessa två tredjedelar får slita häcken av sig för att försörja den resterande tredjedelen? Det skulle vara intressant att veta hur mycket skattekronor varje arbetare betalar varje år för att hålla "de svaga" under armarna.

Men sådan statistik vill man inte skylta med. Det skulle ju innebära att människors lust att betala skatt skulle minska, vilket skulle innebära en katastrof för ett land som helt bärs upp av människors enorma samarbetsvilja.

Bloggaren funderar allvarligt på att salta deklarationerna i fortsättningen.

Kommentarer

Ceasar sa…
Bra jobbat Maj!

En sak jag reflekterat över som jag tror är oerhört nyttig, efter att vi förhoppningsvis har tagit igenom oss denna kris som vårt land upplever, är att vi behöver denna kris.

Jag vet, det är nästan infantilt att påstå att vi behöver dessa ockupanter men det jag menar kortfattad är följande: De flesta andra länder med en sund nationalistisk hållning har genomlidit en riktig kris som svetsat samman folket för att klara prövningen. Det må vara yttre hot i form av angreppskrig eller farsoter av annat slag. Gemenskapen kan bli som starkast av att dela en strävan genom svårigheter.

Antagligen är det samma gemenskap jag känner med Dig, jag känner inte dig, men känner en stor samhörighet med dig. Vi hör ihop.

Vi kämpar bredvid varandra..tillsammans med en här som hela tiden växer sig starkare.

Ceasar Andersson- Från fronten
http://sverigefidelis.blogg.se
Maj Grandmo sa…
Det är ju ett känt faktum att männsikor alltid sluter sig samman vid mötet med ett yttre hot. Det är ju så människan har överlevt. Vi människor är enormt resursstarka, uppfinningsrika och driftiga om vi bara ges chansen. Tyvärr är det just dessa egenskaper som socialdemokratin har undergrävt i vårt land.

Jag upplever istället att svenskar saknar normalt civilkurage och solidaritet med sin nästa. Det är bara via skattsedeln vi är solidariska. Staten får ta hand om de hjälpbehövande så slipper jag.

Därför tror jag inte svenskarna riktigt reagerar mot yttre hot som andra folk. Vi tycker nämligen att staten ska ta hand om det också, så slipper vi.
Tyvärr.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn