Europa på dekis

Skrev om EU igår, vilket väckte lite känslor här. Som sagt, jag tycker om EU-projektet som sådant, men på det sättet det nu utvecklas tycker jag det är dags att börja tänka på att lämna skutan innan den sjunker.

Har tittat lite på andelen invandrare i de olika länderna. Lite svårt, med tanke på att man räknar olika i olika länder.
De stora invandrarländerna enligt Wikipedia, är förutom Sverige, Nederländerna 18% (de har också en väldigt stor del araber och afrikaner, precis som vi), Schweiz (tillhör inte EU, men har 19% invandrare), Frankrike 10%, Tyskland 9% och England 8%.

De största invandrargrupperna i Frankrike är vietnameser och kambodjaner; i Nederländerna turkar, marockaner, iranier och afghaner; i Tyskland turkar, ryssar och polacker; och i England (Europas folktätaste land just nu) indier, pakestanier, men den arabiska befolkningen ökar i rasande takt liksom arbetslösheten.
Schweiz har den högsta invandringen med folk i första hand från Östeuropeiska länder. Men det senaste decenniet har man även tagit emot många flyktingar från Mellanöstern, Asien och Afrika.

Mest släpphänt invandringspolitik har inte oväntat Sverige, där inga krav ställs. Såväl Tyskland som Frankrike har infört språktest och försörjningskrav, liksom vissa krav på assimilering.

Men precis som här i Sverige, ynglar de nya invånarna av sig som kaniner. Fast, till skillnad mot här verkar det vara någorlunda rumsrent att undra om när man blir minoritet i sitt eget land.
I Schweiz verkar resonemanget gå i samma riktning som här: "Vi behöver invandring till en alltmer åldrande befolkning".
Schweiz är ett väldigt rikt land, frägan är; hur länge till?

De slipper dock vara socialbidragsgivare till övriga Europa vilket Sverige måste vara. Och i likhet med vår allmänna självmordsönskan, så tar vi vår uppgift som EU:s största bidragsgivare med stolthet i blicken.

Ett socialistiskt EU tycks vara den enda lösningen för de styrande. Det kommer säkert att fungera i några decennier, men i takt med att de nya invånarna blir en allt större del av befolkningen så kommer den en gång så starka och högfungerande kulturvaggan att komma på dekis.

Socialism i kombination med massimport av kamelskötare och mattknytare är en livsfarlig sådan.
När de stora länderna nu har skärpt sin flyktingpolitik blir det väl Sverige som blir ytterligare någon miljon rikare på denna kategori.

Bloggaren flyttar till Japan om inget händer...

Kommentarer

Anonym sa…
Bra skrivet igen, Maj; ett nöje att följa dig här.
Ytterligare ett helvete som politikerna skapat för att konsolidera sin makt (inget annat); "allmänna pensionssytem".
Massinvandringen sägs ha att göra med upprätthållandet av detta otyg, liksom "välfärden".
Pensionen, liksom övriga livet för en människa, även kultur- och näringsliv, måste hållas fritt. Ingen politiker får vara inne o rota i detta!
Visst är det ett problem att vi inte förökar oss i Europa; det beror på att socialismen tvingar ut alla i arbetslivet för att kunna klara skatterna. Under tiden tar staten hand om barnen.
Hitler och Stalin skulle varit mkt nöjda med dagens Europa, för att inte tala om Muhammed!
Ulle
Hemliga Arne sa…
Jag skulle nog flytta till Island istället.. Japansk kultur må vara fredlig osv. men så olik våran egna, islänningarna är som övriga nordbor fast med mer vett i skallen än att blöda ut sitt lands resurser på otacksamt pack i alla riktningar.
Anonym sa…
Bra atikel! Kanske är det enklare att flytta till vårt östra grannland Finland än till Japan. Men det förekommer i och för sig oroväckande tecken på att Finland är på väg att kasta sin förnuftiga invandringspolitik på sophögen och införa mångkultur precis som vi.
Förhoppningsvis blir ni inga socialbidragstagare i de nya länderna ni flyttar till. Så duktiga som ni är hittar ni nog arbete direkt! Att sen nästan var tionde islänning är arbetslös är väl ointressant i sammanhanget för de nya emigranterna.
Anonym sa…
Bloggaren vill utvandra till Japan för att de inte tar emot invandrare(lol).Hoppas du assimileras i ditt nya hemland.
Osagt sa…
Jag tänker kanske flytta till Japan. Och JOBBA. Tror inte det blir något problem för mig som västerlänning att invandra.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK