När hatet blir legitimerat

Det har varit en turbulent vecka i Sverige. Fortfarande har vi faktiskt inte en regering. Det sägs att de har stängt in sig.
Sossarna har i alla fall givit klartecken till SD att gå in i riksdagens utskott; skam vore det väl annars. Nu återstår om Alliansen också ska följa de demokratiska spelreglerna.

Man säger ju att SD står för hat och oförsoning. Man tänker inte på att man själv ägnar sig åt hat. När Reinfeldt säger att han inte ska "ta i SD med tång" är ju detta ett uttryck för hat och oförsoning. Det är bara det att detta hat är accepterat och därför legitimeras det.

Lars Ohly satte sig inte i sminklogen tillsammans med Jimmie Åkesson. Också detta var ett utryck för osympatiskt förakt för en meningsmotståndare. Oavsett vad man tycker om någons åsikter ska man inte ge uttryck för respektlöshet och hat för de oliktänkande.
Det säger i själva verket mer om Lars Ohly än om Jimmie Åkesson.

Men Lars Ohly nästan hyllades för sitt förakt och motbjudande beteende. När hatet är accepterat är alla medel tillåtna.

Bloggaren avskyr Lars Ohlys åsikter. Men nog skulle skulle jag sätta mig i samma rum som honom vid ett givet tillfälle. Vem vet (fast det är ju inte troligt), Lars Ohly kanske är rolig och trevlig. Om man inte diskuterar politik med honom.

Bloggaren tänker också på våra kära omhuldade och de så ofta exponerade linslössen Jan Guillio (är det rätt stavat?) och Göran Greider.
Vid 9/11 gav de båda uttryck för sympati med terroristerna. Det var inte undra på att den muslimska världen hatar väst i allmänhet och USA, den store satan, i synnerhet, menade man.

Här visas alltså en förståelse för hat och oförsoning. Är det mer rumsrent med muslimska terrordåd än med USA:s krig mot detsamma?
Att USA angrep Irak och Afghanistan var ju en direkt följd av 9/11.
Visst leker USA ofta världspolis på ett ganska osmakligt sätt men det är ju inte detta som den muslimska världen hatar.

De hatar USA och Väst för vår dominans i världen på snart sagt alla områden. Våra landvinningar på vetenskapliga, tekniska, kulturella, politiska etc domäner. Hatet. riktar sig t o m mot våra demokratiska rättigheter och jämställdhet, i synnerhet mellan könen.

Hat är en dålig utgångspunkt för utveckling. Då är det lätt att bli sittande och tjura och tycka synd om sig själv. Offermentaliteten är mest framträdande hos palestinierna. De skyller Israel och USA för alla sina tillkortakommanden.
Och blir man sittande i sitt självömkande så blir resultatet hat, oförsoning och noll utveckling.

Men också här väljer Sverige sida. Vi sympatiserar helt och hållet med de självömkande palestinierna som inte vill ha någon fred. D v s svenska politiker, media och kulturella elit stödjer hellre hatet och det oförsonliga före demokratin Israel som måste beväpna sig upp till tänderna för att inte förvandlas till en våt fläck.

Sålunda väljer ofta den svenska kulturmarxismen att hata framför att förena utveckling med samförstånd.

Och vi måste sopa upp framför egen dörr innan vi kan leka världssamvete åt andra.

Kommentarer

Anonym sa…
Socialism och kommunism bygger på hat och våldet är ett verktyg för dessa.
Sverige måste nu bryta med sin sjuka grund; 1930-talets kommunism/fascism och äntligen utvecklas till lett humant samhälle.
Den politiska klassen måste alltså bort.
Ulle
Anonym sa…
Lite OT Judarna i världen har fått 157 nobelpris arabvärlden 6 säger kanske inte så mycket :)
Maj Grandmo sa…
Socialismen har som sitt främsta verktyg att placera människor i fack för att sedan "ågärda" dessa. Problemet är att man inte ser människor som individer utan bara som ingående i kollektiv. Hatet kommer ifrån att man inte accepterar att individer oftast skiljer sig från det kollektiv man är satt att tillhöra.
Då föds osäkerheten. Och osäkerheten leder till rädsla. Rädslan ger upphov till förakt och hat.
I grunden är socialismen det som föder föraktet. Jämlikheten betyder ju i sin yttersta form att allt som inte är "lika" alltså är annorlunda.
Anonym sa…
Jämlikhet kan bara finnas i ett sammanhang nämligen i rättsystemet; i alla övriga sammanhang är det endast ett verktyg för den politiska makten att försöka tillskansa sig mer makt.
Tack för din blogg. Ska vi bilda en svensk enklav i Japan alltså?
Ulle
Observer sa…
Irak hade ingeting att göra med 11/9.Saddam brukade hänga Islamister. Däremot fanns det flera Saudier bland terroristerna.Föga förvånande då spridandet av Wahabbismen är ett av Saudiarabiens mål.Det står på deras konstitution
Men USA valde att ockupera Irak istället.
Att det hade något med Iraks olja som Saddam kunde använda för att öka Iraks makt är enligt ditt resonemang helt ovidkommande
Nu är situationen i Irak värre än någonsin men det finns ingen starkt Central makt som kan kontrollera oljan och utmana US.
Uppdraget slutfört och Jänkarna åker hem..
Den Irakiska civilbefolkning en stannar tyvärr kvar i ett förstört land.Med många Islamisiska krigsherrar. Men vem bryr sig?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn