Är detta Sverige?

Ursäkta att jag här om dagen benämnde djurvärlden som 'flora', tyckte det lät tjusigt.

Utländsk press ja. Inget uppseendeväckande förutom att SD ingen annanstans benämns som rasister. England och USA beskriver partiet som "far right-wing, anti-immigrant party".
Norge kallar SD för "invandrarkritisk", Danmark likaså och jämför dem med Danske Folkeparti.

Le Monde är svårläst (mhr, min franska är inte sådär fantastisk) men uppgifterna överensstämmer med England och USA. Antagligen är det någon av nyhetsbyråerna som har kablat ut det här över världen.

Hur som helst, dagen som idag är, är på något sätt den som sätter punkt för Sverige som en demokrati.

Redan härom dagen hackades SD:s hemsida och hundratals namn har lagts ut på nätet, namn på människor som har visat intresse för partiet. Förföljelse, olaga hot och trakassering är det som väntar dessa människor.
Intrånget har nu polisanmälts, men man lär väl inte lägga alltför mycket energi på fallet. Trots allt handlar det ju om "sådana där".

Att det i princip nu är skottpengar på dessa "vidriga individer" är faktiskt precis exakt som världens värsta diktaturer behandlar och har behandlat oliktänkande.

Idag fick SD:s intåg i riksdagen poliseskort, hela Riksgatan var avspärrad. Man diskuterar nu på allvar om partiet ska stängas ute från riksdagens utskott. Tankegångar finns också om att ändra riksdagens storlek och minska antalet ledamöter. Klappjakten om de sista mandaten i de sist räknade rösterna har väl aldrig varit så intensiv. Rena kohandeln pågår om t ex vänsterpartister och sossar ska skänka alliansen mandat (sant!).

Lyssnade en stund på Efter tre och fick höra hur man jämförde det nuvarande riksdagsdramat med hur Faust sålde sin själ till Djävulen!

Ibland överträffar journalisterna t o m sig själva. När man slår knutar på sig själva och tävlar om hur mycket de avskyr SD, gör man sig faktiskt själva till samma bödel som Hitler var. Kom ihåg vad han och hans polare sade: "Juden är en svulst på den tyska samhällskroppen, det onda som förgiftar vår land".

Och när politikerna i princip uttrycker samma sak, fast om SD, undrar bloggaren om jag återigen befinner mig i Hollywood. Är detta på riktigt?

Ulf Adelsson är och har alltid varit en sansad person. Han uttryckte sig så här idag på radio: "Det finns uppenbarligen stora problem i det svenska samhället som har tagit sig uttryck i SD:s framgångar. Vi måste ta itu med de problem som finns, inte förneka dem och anklaga budbäraren".

Tack Ulf. Du är den enda demokraten bloggaren har åhört idag. I övrigt kan vi skriva 22:a september 2010 som den dagen som demokratin definitivt dog i Sverige.

Bloggaren tror inte att Sverige får vila i frid.

Kommentarer

Anonym sa…
Herman Lindquist var lika klok och sansad i tv häromdagen. Menade ungefär att man inte kan skylla SD för att de pekar på ett antal samhällsproblem och att man inte kan skylla folk för att de känner igen sig i SDs analys.

Jag har ett eget förslag:
Om du struntat i att laga taket är det inte vattnets fel att din matta blir blöt.
Anonym sa…
Tac Maj; bra skrivet.
Mkt bistert. "Splittring, inte fred".
Ulle
Anonym sa…
Tack Maj.Läser med glädje din blogg.Och nu har jag råkat ut för detsamma som dig i bostadsväg.Har bott i samma bostadsrättförening i 10 år och fan vad vi sparade frugan och jag för att flytta hit.Allt har varit pefekt bara medelklassvenskar som vi har trivs med.Men för tre månader sedan sålde vår granne vägg i vägg sin lägenhet.Hon fick mycket bra betalt av kommunen.När jag pratade med henne (hon satt förövrigt i styrelsen) så sa hon: Hur skall jag kunna tacka nej när kommunen ligger 200.000 över nästa budgivare.Så att nu har vi 8 st somalier.2vuxna och 6 barn på andra sidan väggen.Med ett oväsen utan like.Vi får dra på TVn på max för att höra något.Okey det var därför vi sparade och slet i alla år.Nu vill vi sälja fortare än kvickt men vem vill ha vår lägenhet? Och till vilket pris? Sömnlös är bara förnamnet.
Osagt sa…
Åh, jag beklagar verkligen. Förstår precis hur det känns. Jag hade ju kommunlägenheter på båda sidor plus ytterligare en bredvid dessa.
Flyttade och bor nu i ett lugnt "upper-class"-område. Är nog fattigast här. Inga soc-lägenheter utan väldigt lugnt, rent och perfekt skötsel av alla gemensamma utrymmen.
Hoppas verkligen det håller i sig. Ska försöka bearbeta styrelsen att absolut inte ge efter för kommunens krav på att köpa lägenheter. Men det är klart, när det finns idioter som låter sig duperas av kommunens höga bud (obs! våra skattepengar) så vad ska man göra.
Maktlös är bara förnamnet.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK