Hur får de ihop det?

ROT och RUT. Är det bekant?
De rödgröna tänker avskaffa RUT men behålla ROT.
Jaha. Vad säger det om de rödgröna? Jo, först och främst: Man föraktar okvalicerade sysslor som städning och matlagning (sure, solidariska med arbetare).
Att däremot bygga kök och rensa rör, det är riktiga jobb.

För det andra; man säger att man till varje pris vill arbeta för jämställdhet mellan könen. Hur går detta ihop när man vill avskaffa RUT där framför allt kvinnor arbetar och behålla ROT som är männens domän?

Frågan är alltså: Varför är kvinnors jobb mindre värda?

Samma är det med vårdnadsbidraget. Att vara hemma med sina egna barn säger man är en kvinnofälla eftersom det är kvinnor som huvudsakligen tar den här chansen.
Man verkar inte tycka att det är något jobb att vara hemma och sköta sina egna barn. Att däremot flå livet ur sig för att först transportera sina egna barn till ett dagis för att sedan stressa vidare till nästa dagis för att se efter andras barn; det är jämställdhet det. För då jobbar man ju!

Vidare är man emot privata alternativ till offentliga uppdrag som dagis, vård, hemtjänst och social service, samtidigt som denna är så överbelastad så kommunerna höjer och höjer skatten men ändå går på knäna. Gamla får finna sig i att en ny tjej eller kille kommer från hemtjänsten varje gång och som knappt har tid för att säga hej.

Varför betraktar man det som så fel att en privat hemtjänst används för de som vill ha den? Jo för att då är det bara de som har pengar som åtnjuta denna lyx att ha samma tjej eller kille som kommer hem till dem och har tid både för att säga hej plus gå ärenden. Och så kan vi inte ha det! Alla måste in i samma bås och tugga samma hö. Annars är det ju ojämlikt!

Har man inte tänkt på att om vissa som VILL betala för en bättre service kanske väljer detta; inte för att man har mer pengar utan för att man har andra prioriteringar.
Dessutom avlastar detta den offentliga servicen så det blir en win-winsituation.

Men i vänsterns värld existerar ingen logik. Det enda man tänker på är att alla ska ha det lika (dåligt) för att detta anses som rättvist.

Förmögenhetsskatten är ett direkt straff för att man har jobbat ihop lite pengar som man har placerat.
I Sverige vill man inte ha några människor med pengar. Vad man inte tänker på är att om folk ska ha lika lön (låga) så får man också in mindre i skatt. Och vad händer då med den sk välfärden?

I vilket fall som helst; vårt system är dödsdömt. Vi ser bara början av de dödsryckningar som ska komma. Så småningom kommer inget hö att finnas att tugga helt enkelt för att båset är tomt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK