Vad händer med EU?

Bloggaren är en EU-vän. Tycker även att euron skulle vara något för Sverige. Dessutom är ett gemensamt försvar kanske nödvändigt i och med hotet från den fundamentalistiska muslimska världen.

Det sägs ju att nästa världskrig ska stå mellan Väst och islam. Denna spådom är nog tyvärr inte helt osannolik. Sverige kan inte själv försvara sig utan måste ändå ta hjälp utifrån. Då är det viktigt att ha ett EU-försvar.

Tyvärr har EU nu spårat ur tack vare att flera länder missbrukat sitt medlemskap och att vi tog med öststatsländerna. Innan detta var EU ett fantastiskt projekt.
Nu är det ett sjunkande skepp.

Det senaste utspelet är att alla banker ska betala skatt till EU:s gemensamma ekonomi. Dessutom vill man ha en s k Tobin-skatt, en radikalsocialisk idé om en skatt för finansiella transfereringar.

Detta är förmodligen tänkt att användas för att betala ut "socialbidrag" till länder som Grekland (som fuskade sig in i EU), Spanien, Portugal och Öststatsländerna (som redan tar enot stora bidrag).

Anders Borg motsätter sig dock en Tobin-skatt. Trots allt är ju inte karl'n socialist.

Sverige är den största bidragsgivaren till EU tack vare vårt rekordhöga skatteuttag (inte för att det svenska folket är "rika").
Ytterligare skattebörda skulle strypa vår industri och flytta kapital ut ur både landet och EU.

Bloggaren tycker nu att det är dags att allvarligt ta upp frågan om att försöka lämna EU.
Vi har tillräckligt många socialbidragstagare själva.

Kommentarer

Anonym sa…
Du kommer till fina slutsatser men är ändå både EU-vän och parlamentarim dito.
Du måste ta steget fullt ut och erkänna parlamentarismens maktmissbruk i form av genompolitisering i vårt land och vidare bemärkelse i EU; detta är helt omänskliga instituitioner som står i vägen för människorna.
de msåte avskaffas; de skulle avskaffats redan efter andra världskriget men tyvärr vald västmakterna en tyrann framför den andre istället för att låtit dem göra upp själva.
Väst skulle försvarat och utvecklat friheten, istället valde man socialismen. Vi som nu fötts i Europa bör på allvar ställa frågan vad skiljer eurosocialismen med fascismen?
Ulle
Osagt sa…
Som EU har utvecklats så ger jag dig delvis rätt. Men jag vill inte ha anarki, inte heller nyliberalism, vilket kan bli resultatet.
EU framstår alltmer som ett socialistiskt projekt, det är helt riktigt. Från att ha varit en frihetlig handel- och kommunikationsorganisation, så har man nu tagit steget in i socialbidragssamhället. Som jag ser det är detta ett resultat av den gigantiska invnandringen till EU, samtidigt som man har utvidgats till att omfatta även ekonomiskt, politiskt och socialt svaga länder. Sverige går ju nu i fronten för att ta med Turkiet, det verkliga bottennappet för Europa. Antagligen kommer det dock inte att ske. De starka, ursprungliga länderna som Tyskland och framför allt Frankrike kommer inte att gå med på detta.
Anonym sa…
Världsregeringen EU är ansvariga för massinvandringen; någon annan kan väl inte vara det? Anledningen är väl att konsolidera sin makt genom att splittra nationerna internt och göra fler helt beroende av EU:s makt.
Nej, handel och närligsliv måste vara fritt och därmed blir all politisk inblandning i detsamma av ondo.
Tycker att du är mkt sund i dina synpunkter men slirar när det gäller ideologin; en politisk överhöghet är omöjlig; då får det här eländet!
Dessutom; på vilket mandat kan man representera en annan människa?
ulle
Observer sa…
En rättelse:Grekland har inte fuskat sig in i EU(Dåvarande EEG)utan i Eurozonen.
Och vad har EU med massinvandringen att göra?Är det pga EU att Algerier och Nordafrikaner finns i Frankrike?Eller Turkar i Tyskland?
Inte heller har Pakistanier,Indier,Västindier mfl har flyttat till UK pga EU..
EU är den perfekta syndabocken för misslyckad nationell invandringspolitik..
Osagt sa…
Åh, observer, excuse me. Vad spelar det för roll egentligen? Grekland platsar helt enkelt inte in i ett Europasamarbete oavsett hur man blev en del av det.
Man fuskade sig in punkt slut.

Massinvandringen, oavsett vilka som invandrar var, är faktiskt en EU-strategi. EU vill skapa världsfred (inget ont i det) men vill göra det genom att öppna dörrarna ut till de mindre demokratiska delarna av världen. Dessutom de mest våldsbenägna.
Det kallas säkerhetspolitik där Sverige är världsbäst. Vi hjälpte t ex Nazityskland och tog bidrag från gamla Sovjet för att klara vårt eget skinn.
Allt handlar i slutändan om att överleva. Till vilket pris som helst.
Observer sa…
Om Sverige vill ut,varför gör man inte det?Av ren idealism?Stater har inga vänner bara intressen..Även om Svenska politiker påstår annat för inrikes konsumtion.
Gynnas man inte av EU så kan man lämna den. EU överlever ett Svenskt utträde

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK