Välvilja eller nedvärdering

Bloggaren lyssnade på Studie 1 idag. Som vanligt fullt med snyftreportage och moraliska pekpinnar om hur illa politiker behandlar allt och alla som inte jobbar.

För det första är det väl inte politiker som agerar i alla enskilda fall. En mängd aktörer är inkopplade på alla (hur många är de egentligen?) som av en eller annan anledning befinner sig utanför samhällets vanliga aktiva liv.

Visst, det är många som faktiskt är sjuka, en åldrande befolkning belastar naturligtvis det allmänna oerhört. Om detta har bloggaren inget att tillägga.

För det andra tar media ofta upp de tveksamma "fallen" och använder rent felaktiga epitet på olika grupper. Oftast rör de sig om invandrare och det diffusa "utsatta" människorna

De "ensamkommande flyktingbarnen" är ett väl använt begrepp som syftar på de skäggiga unga män mellan 16-30(?) år som just nu strömmar in i landet.
Dessa placeras ut i s k familjehem efter att de har lämnat sina vandringshem och hotell. Nu klagas det på att dessa "barn" har beendeproblem och anammar en anti-social kultur som verkar ha spritt sig till majoriteten av dem. Det sistnämnda sades efter en långdragen tystnad, man förstod att det inte var en lätt sak att säga om de ack så omhuldade och daddade "barnen".
Man fortsatte med att begära mer pengar av poltiker för mer och fler insatser från socialtjänst, psykiatri och traumaenheter. Inte för att stämma det anti-sociala beteendet i bäcken innan de små telningarna hamnar i brottsregistret, utan att "stödja" dessa med traumabearbetning och sociala insatser. Faktiskt nämndes också att "barnen" möjligen skulle komma i fråga för lärlingsutbildning, vilket man får säga är ett framsteg från dadderiet.

Den dryga halvmiljon som är sjukskrivna och sjukpensionärer är en annan grupp som behandlas med samma missriktade välvilja. P g a att dessa behöver i första hand rehabilitering och aktiverande insatser så är det enklare och mer avlastande för alla att bara fortsätta sjukskrivningen/sjukpensionen.

Många sjukpensionerade är det för att de har blivit obekväma för sina arbetsgivare. Man vill helt enkelt inte inhysa besvärliga individer på arbetsplasen som kräver lite extra. Att ge dem sparken är ju så "inhumant" så därför är det enklare att sjukskriva och i förlängningen sjukpensionera individen. Man kan se det som en ren avpolettering i Joker-maskering.

Vi lever i en underlig dubbelbottnad värld i vårt land, där omtanke och välvilja i själva verket döljer att man betraktar mindre fungerande, socialfall, lågutbildade och... skäggiga, ohyfsade "barn", i von obenprespektiv. De etablerade, med villor, Volvo och vovvar, kostar på sig att vara välvilliga och förstående mot folk som de egentligen ser ner på.

Och det är detta som bloggaren tycker är allra värst. Att man medvetet överlastar vår befolkning med skuldkänslor och tyck-synd-om-komplex för att plundra oss på pengar.
Alla dessa som jobbar socialt är ju beroende av skattepengar för att inte förlora sina jobb. De har helt enkelt inte råd att berätta något om de verkliga förhållandena och sina verkliga förhållningssätt mot sina klienter.

Detta ger utslag på alla nivåer i samhället. Främst gäller det invandrarnas brottslighet där både skygglappar och välviljans inneboende förakt förvärrar sjukdomen.
De skäggiga "barnen" kommer att bidra med nya siffror i den statistikposten. Bloggaren skyller detta på maktelitens hyckleri och dubbelmoral som verkligen skulle behöva bli föremål för en behandling:
Förmänskligande skulle den kallas.

Kommentarer

Anonym sa…
Bra skrivet! Jo, massinvandringen ger förstås mkt jobb i "offentlig sektor"; genom att importera elände och problem skapas jobb!
Helt vansinnigt faktiskt med detta genomsocialiserade samhälle!
Hur ska ekonomin kunna växa i detta elände? Ska framtidstro råda hos de unga eller en fråga om var man kan ta vägen från detta?
Mkt allvarlig situation här. Folket måste nu ta ansvar för sina liv och för sina rättigheter.
De etbalerade politikerna måste avsättas och etablerad media måste ställas till svars eller bojkottas.
Ulle

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK