Dagen efter... o lite till

Ja, så var det då klart (så gott som). Alliansen är kvar vid makten men får ingen egen majoritet utan får ägna sig åt att hoppa bock mellan olika partier för att få igenom sina förslag.
Fast man flirtar vilt med Miljöpartiet, förälskelsen verkar dock inte vara besvarad, allt verkar bädda för en spännande 4-års period (!).

Sverigedemokraterna kom in i riksdagen med god marginal. Folkets missnöje med den katastofala invandringspolitiken har nu äntligen "fått en ansikte" (som man uttryckte sig på 80-talet).
Reinfeldt vill inte "ta i dem med tång", han lär nog bli tvungen att använda betydligt mer ur verktygslådan för att hålla Jimmie Åkesson och hans gäng utanför köttgrytorna.

För en sådan cirkus som detta nu skapar är tragikomiskt att se och höra. En sådan smutskastningskampanj av SD som föregick valet; en sådan fruktansvärd demonisering av ett parti i ett demokratiskt (?) land vore otänkbart någon annanstans.
För att inte tala om förstörda valstugor, förföljelse och misshandlel av partiets representanter för tankarna till Kina, Nordkorea och Iran.

Bloggaren förstår om ni är lite mätta på analyser av valutgången och tänker därför bjuda på en liten annan anrättning: Ett litet galleri på kända djur ur floran och hur dessa kan appliceras på valutgången.

Fredrik Reinfeldt - blandning mellan trött unghund och nallebjörn. Lugn brummande som inte gör någon upphetsad. Kan inte klättra i träd utan är trogen marken och de säkra vattenhålen.

Jan Björklund - katten. Smidig och självständig. Gör sig bäst i ensamt majestät. Vet vad han vill och kan också säga det. Men trivs bäst att ligga och lapa grädde i solen.

Maud Olofsson - terriern som skäller hellre än bits. Liten men med gott självförtroende. Har en förkärlek för svarta, ilskna rottveilers.

Göran Hägglund - gråhund med upprullad svans oavsett vilket humör han är på. Gör sig bra som cirkushund. Ändrar aldrig utseende.

Mona Sahlin - hyenan. Lever på gamla rester från fornstora dagar. Skrattar på andras bekostnad. Stinker kadaver.

Maria Wetterstrand - gasellen som rör sig galant på slätten. Är ståtlig att titta men dessvärre inte utrustad med någon större hjärna. Dessutom bytesdjur.

Lars Ohly - skallerormen. Lurar i lönndom på sitt byte. Lömsk, falsk och giftig. Taskig stamtavla.

Jimmie Åkesson - schäfern. Goda ledaregenskaper, snabb i tanken och på benen. Perfekt att ha som vakthund vid grinden till den egna villan.

Nå, blev ni något klokare? Jag förstår i alla fall varför de rödgröna förlorade.

Ska nu studera vad man skriveri utländsk press om det svenska valet. Återkommer för rapport.

Kommentarer

Anonym sa…
FYI. Det finns inga djur i floran. Floran innehåller växter. Djurvärlden beskrivs i faunan. Kan vilja ändra det.
Och inte ens i vildmarken så kan "mångkulturen" samsas.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn