Linslöss och andra kryp: Uppdatering

Detta är en uppdatering av min gamla lista från 2010: Linslöss och mediala kräkmedel. Vissa finns kvar, de prenumererar på sina förväntade sidor i historieböckerna: Leif G W, Göran Greider, Gudrun Schyman, Jan Guillou och i viss mån gubbarna i låddan; Christer Sturmark och Ulf Lundell. Ja, alla är gubbar, förutom då gamla hmm... politrukkan Gudrun Schyman.

Vad har då dessa gemensamt? Så vitt jag vet är de alla 40-talistiska drogromantiker med kommunistisk barlast (Guillou t o m KGB, vilket det blev tvärt tyst om), med ett frågetecken för Sturmark. Jag tror också att de alla är jägare, med ett frågetecken för Schyman. Ingen hjort eller älg skulle ens närma sig en centimeter till en sådan fågelskrämma. Förresten är jag osäker på om Greider jagar. Han är liksom för mycket...jag.

Det är också Greider jag gillar bäst i sällskapet. Detta trots att han liknar min farsa och har sagt att "det är samhällets fel att jag är fet" och att allt ska förstatligas. Men han har ändå en typ av värme runt omkring sig.

En vän till mig tror stenhårt på att härkomst hänger ihop med egenskaper och hur framgångsrik man blir. Ja, vad säger man: Guillou (fransk), Greider (holländsk/fransk/belgisk), Schyman (tysk?), Lundell (vallonättling) och så då Sturmark? Persson måste då i alla fall vara svensk, d v s det som inte finns.

Oavsett, så har nu listan blivit inaktuell och måste kompletteras. Inget att förvånas över så är det - var är brudarna? - kvinnorna som stormar in. Eftersom Schymans allt stramare nuna behöver lyftas så gör man det med några verkliga aktuella linslöss:

Jessica Gedin - En perfekt linslus. Så där definitivt medelmåttig som bara en svensk medelmåtta kan vara. Men det är synd att kalla henne för nolla. Jag hörde faktiskt henne göra en intervju på riktigt snygg franska på Nobelfesten.


Katja Magnusson - Ett så kraftigt kräkmedel att det måste förses med dödskallestämpel. Situerad i Istanbul men är den som nu rapporterar hjärtslitande från framför allt Syrien och vid Dödens Hav. Brrrr....


(Okänd)


Och så då: Linslöss och Kräkmedel i kvadrat där ingen rot kan dras...


A. Åsa Romson - Gammal mobbare som nu är på väg att bli en satkärring Big Time... och det syns.  Härligt!

B. Gustav Fridolin - Hitlerjugend, bräkande brigaden. Debuterade dock i TV 4 och Farmen där han ställde till med storbråk när man skulle slakta en gris för att få MAT. En sådan lycklig gris har då aldrig slaktats.


Och så då en hyperskarp och helrolig typ vid namn David Batra. "Han ser snäll ut. Det är han inte", står det på hans presentations- och turnésida.

Det kanske man ska fråga hans fru Small-Face* Anna Karin ("stockholmare är smartare än lantisar") Kindberg. Hon tycks i alla fall ha ständig ilius och gastrit, men vänta bara... Som stockholmare vet hon hur man ska tass med alla lantisar i Regeringen.

Idag t ex kom ett Moderat förslag om att slopa PUT till förmån för TUT. Alltså, inte längre Permanent utan Temporärt Uppehållstillstånd. "Gränsen är nådd", svarade MUF. Så sant, så sant. (Fast MUF menade förstås att efter detta blir det utrotningsläger...)


*) Small Faces var ett energiskt - inte olikt The Who - brittiskt 60-talsband som från 1969 enbart kallade sig Faces. Den nye leadsingern i Faces var Rod Stewart, flankerad av basisten Ronnie Lane, lead guitarist Ron Wood och Kenney Jones, trummis.

Men visst låter det Råddan redan här? Fantastiska Stevie Marriot är emellertid fortfarande sångare här i Tin Soldier.
Så kom loss Anna Karin!

Kommentarer

Greider är faktiskt 50-talist som oss. Men det gör ju honom förstås fortfarande till gubbe. Han var säkert en sån som var gubbe redan som 18-åring som Göran Persson och Fredrik Reinfeldt.

På Transatlantics album Kaleidoscope finns även en bonus-cd med coverlåtar. En av dem råkar faktiskt vara just låten ovan. När jag letade upp den råkade jag även upptäcka att legendariska Uriah Heep också har spelat i den.

https://www.youtube.com/watch?v=Hy2hxe1EjJQ

https://www.youtube.com/watch?v=hlBkdNwYWxI

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn