Blir det ett Stockholmsuppror nu?

Nej, Stockholm är inte en speciellt stor stad. Åtminstone inte det heliga området "innanför tullarna". Och det är ju det som räknas som Staden.

Bloggaren bodde i London ett år på 70-talet. DET är en stor stad. Vid en jämförelse så ter sig Stockholm som en enda stadsdel i mångmiljonstaden London. Jag älskade verkligen London. När jag bodde i Stockholm på 90-talet slogs jag bara av att invånare gick omkring och trodde att det var London. I själva verket har Stockholm bara ett stort ego i en dvärgs kropp.

Men, men, Stockholm är Sveriges största stad och dessutom huvudstad och det ger den en prägel av betydelse och makt. Följdaktlingen har staden en enorm dragningskraft på tiotusentals ungdomar från hela Sverige. Och absolut inte bara från Sverige.

Jag har inga siffror men jag skulle tippa att Stockholm är huvudmålet för de flesta invandrargrupper, vare sig det är asylinvandrare eller de som vill arbeta här. Malmö ligger förmodligen inte långt efter.

Att bosätta sig i Stockholm i en någorlunda trevlig del är minsann ingen lätt match. Istället blir det inte bara andrahandsboende utan, tredjehand, fjärdehand, inneboende eller en natt på varje ställe. På många ställen här i världen ingår en bostad när man har fått ett jobb i staden. Men i Sverige är det en förmån som bara riktiga höjdare eller makthavare har. Är man en tandsköterska från Burträsk så får man ta en bostad vilken som helst även om det råkar vara i Alby - eller ens där. Själv bodde jag i Hammarbyhöjden, Johanneshov, tre stationer från Skanstull. Det var helt OK - förutom att jag hade husdjur som jag själv inte hade bjudit in.

Med allt detta i bakhuvudet så måste det vara uppenbart för alla att ingen önskar godtyckliga bostadsköer där "behov" styr. "Behov" är det "utsatta" har. "Utsatt" är man om man är asylinvandrare som inte lär sig svenska och kan ta ett jobb. Språkpolisens kommentar: Genom att kalla vissa människor för "utsatta" så ställer man sig själv i ett von Oben-perspektiv och talar om för den underdåniga att den är underdånig.

Jag har själv sett det i mitt eget hus. Två lägenheter blev lediga med några månaders intervall. Båda gick till invandrare som knappt kan tala svenska. Att dessa har fått lägenheterna genom sin kötid är en omöjlighet.

Men det är en fis i universum jämfört med vad man kommer att göra i Stockholm, vilket bloggaren skrev om igår. Här skriver Nuri Kino om det faktum att bostäder, bidrag och jobb ska ska ges till återvändande mördare, våldtäktsmän och terroristerna i IS. Det är den styrande majoriteten i stadsfullmäktige: S, V, MP och F!, som har beslutat om dessa åtgärder i sitt program om att "förhindra våldsbejakade extremism". Kino intervjuar sossen Rana Carlstedt som inte alls förstår.

"Strategin handlar om att förebygga extremism, jag anser inte att det är premiering, jag anser att det är en human behandling. Jag menar att man ska sätta sig ned och ha en dialog med personer oavsett vilken extremism det handlar om, införa insatser för att få tillbaka dem i samhället."

"Oavsett vilken extremism"? "Human behandling?"Jo, jag skulle vilja se de här sparrisarna  sätta sig ner med nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen och liknande. Är det inte fråga om  en målkonflikt när man först ska bekämpa och demonstrera mot rasismen för att sedan ge dess utövare jobb och lägenheter? Not.

Det är lätt att i upprördhetens stund inte tänka ett steg längre. SMR har aldrig uttalat något hot mot det svenska samhället men det HAR IS-krigarna. Jag hörde detta på radio och tyvärr är det inte möjligt att få det återgivet någonstans. Men (den anonyme) killen uttryckte hotet som sätter hela det svenska agerandet i förklaringens ljus.

Han sade att "om man inte behandlas väl när de kommer tillbaka så är det möjligt att man gör ett attentat här"... Och det är pudelns kärna i öppen dager. Man håller helt enkelt på att skita ihjäl sig av rädsla. Det är terrorns verkliga vapen: Att skapa skräck för presumptiv död och förintelse. Mer behövs inte för de schmucks som styr i Stockholm och så idiotligan i regeringen.

Och när man talar om humanism i detta sammanhang, är det då ett kristet perspektiv man praktiserar, "att vända andra kinden till"? När det gäller IS så skulle de spränga även den andra kinden och sedan halshugga humanisten ifråga.

Kino skriver vidare:

"Sverige har genom Genèvekonventionerna och Romstadgan förbundit sig att spåra och lagföra personer som gjort sig skyldiga till folkmord och folkrättsbrott som det heter i svensk lagstiftning.Är Stockholms stads strategi mot våldsbejakande extremist verkligen förenlig med svensk lagstiftning och internationella konventioner?"

Jag brukar skriva att fegheten är det enda som segrar över dumheten. Det har säkerligen aldrig varit sannare än nu. Carlstedt svarar på ovanstående fråga med idiotens alla kännetecken:

”Det är en polisiär fråga, om kan bevisa att de har gjort det så självklart ska de ställas inför rätta, där har Säpo och polisen bättre koll, vi satsar på de sociala insatserna. ”

Varför skulle man bedriva sociala insatser för "våldsbejakande extremister" om de nu inte är det?

"The answer is blowing in the wind". Och det lär vara korsdrag mellan öronen på de här röd/grön/rosa tokfiorna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn