Förbjud mera!


Det är tragiskt, 1.500 främst tjejer proppar i sig stora doser Alvdon och liknande meds med den smärtstillande substansen paracetamol, för att...? Det går knappast att ta livet av sig, men däremot kan man åsamka sig leverskador i lägre eller högre grad. Som vanligt när det gäller tablettförgiftningar så är det följden av att man antingen ville uppnå en skön fylla eller också för att man ville "komma bort" ett tag. Man vill inte dö, man vill inte ha levercirros. Om man trots allt skulle avlida av skadorna så är det att betrakta som en olycka.

Bloggaren har känt människor som har förolyckats den vägen. Sorgen är då svår att skilja från ilskan och frustrationen; "vilka idioter", så onödigt. Så visst ska man vara lyhörd och inte bara det; LYSSNA på dem som uppenbarligen för ett destruktivt liv.

Många gånger kan man höra de anhöriga säga efter det att det har blivit för sent: "Jo vi såg ju att det var något fel.... men man vill ju inte lägga sig i". Det är inte fråga om någon förtäckt omtänksamhet. Det är fråga om feghet, och bara det. Människor är i regel rädda för att närma sig andras ångest. Rädsla för att bli smittade uppenbarligen. Så för att lugna alla: Ångest smittar inte. Ångest är faktiskt aktiverande... för alla.

Man önskar att man kunde förbjuda psykisk sjukdom eller psykiska hinder för ett rimligt liv, men tyvärr är detta inte möjligt, lika lite som det är möjligt att förbjuda cancer eller hjärtinfarkt. Men det är, åtminstone tänkt, att sjukvården ska kunna behandla och t o m bota vissa av dem.

Svensk somatisk sjukvård är bra, d v s när man väl får ta del av den, vilket har blivit så svårt att det är skamligt för ett s k välfärdsland. Den psykiska vården är inte ens bra. Den är en fråga om tur, ett roulettbord. Tillgängligheten är så dålig att det idag är vårdcentralerna som får ta emot de flesta psykiskt sjuka/funktionshindrade. Men ingen finns att klandra, det är bara att kämpa på med vita knogar. Det finns fortfarande en inställning om att "ta sig i kragen och sluta gnälla". En inställning som har spritt sig lång upp i beslutträdet. Men egentligen handlar det om att man inte vill ta i psykiskt sjuka med tång.

Istället ska vi förbjuda symboliska skitsaker som ställer till det för hela befolkningen. Och detta bara ÖKAR aversionen mot framför allt unga tjejer med noja. Nu ska alltså paracetamol bort från affärsdiskarna endast 6 år efter det att vi svenskar ansågs som byxmyndiga att köpa smärre läkemedel på ICA, Statoil och liknande.

Och så motiveringen:


"Bakgrunden är en studie som Läkemedelsverket gjort och som visar att antalet förgiftningsfall fördubblats mellan 2000 och 2013. Ett tydligt trendbrott ses efter 2009 då paracetamol började säljas även utanför apotek. 40 procent av receptfri paracetamol säljs utanför apoteken. Sedan 2009 har antalet personer som förgiftats ökat med 40 procent – från cirka 1.100 till drygt 1.500."


Som dålig matematiker kan jag ändå konstatera att ökningen måste ha blivit ungefär lika stor oavsett myndighetsåret 2009. 400 flickor fler, visserligen tråkigt, men motiverar nu detta ett totalförbud för 9,8 miljoner andra invånare? Bloggaren tycker inte det. Dessa brudar kan väl lika bra springa från apotek till apotek och förskaffa sig precis lika mycket giftpiller Alvedon och Panodil som på ICA runt hörnet?.

Nej, denne utredare på Läkemedelsverket; Rolf Gedeborg, känner sig väl piskad att lägga sina fingrar i var mans burk eftersom varje utredning måste utmynna i ett åtgärdsförslag.

Det är inte mer förbud mot sunt förnuft vi behöver. Det är förbud mot idioti som helt enkelt är nödvändigt i landet som är världens meste driftkucku. Åtgärd nummer ett behöver inte utredas: Avskeda alla utredare och andra tjänstemän med tuppiga uppdrag.

Målet är ju tydligt. Alla läkemedel ska bort från folkets fria fingrar. Man förbjuder nämligen inte Alvedon brus och liknande! Så låt det gå två år till och denne Gedegård kommer att återuppstå i mediebruset och förbjuda ALLT som brusar. Särskilt brusar upp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn