Malmö återupprättar hedern

Så var det då dags. Eurovision Song Contest 2013 sparkar igång ikväll tisdag. Man valde att placera denna i Malmö, ett något märkligt beslut. Malmö är kanske inte den mest representativa staden för att uppvisa svensk kultur. Nej, just det. Det är därför man har valt Malmö. Den mest segregerade staden i Sverige och kvalificerar sig därför som det vi är allra mest stolta över: Mångkulturen!

Arenan är postmodern och liknar Globen, halverad. Den invigdes 2008 och används till lite av varje. 15.000 människor får där plats under konserter. Det borde väl räcka.


Men, redan nu har Palestinanätverket och Palestinska Ungdomsgruppen gått ut med att här kommer det att protesteras mot Israels deltagande i tävlingen. Samuel Teglund skriver i Världen av Idag att stadens rykte redan är skamfilat efter händelsen med Davis Cup-matchen 2009 som fick spelas för tomma läktare. Kommer nu även Eurovision att spelas inför tomma läktare?
Detta och det faktum att Ilmar Reepalu vid flera tillfällen hade uttrycks sig nedsättande och anklagande mot Malmös judar, fick President Obama att skicka sitt särskilda sändebud, Hannah Rosenthal, på jakt efter Reepalus antisemitiska agenda.

Eurovision kommer sannolikt att inte följas bara av deltagande länder utan även av USA och resten av de länder som har en stor judisk befolkning. Det är möjligt att årets Eurovision når en tittarsiffra i OS-klass. Är Malmös poliser redo för den utmaning som väntar? Det är väl inte otroligt att man kallar in specialutbildade poliser från Stockholm och Göteborg också.

Förmodligen kommer också de s k autonoma vänstergrupperna, som AFA, att exponera sitt missnöje genom gatuvåld med maximal vandalisering som följd. Hitintills har media tigit som muren om den uppladdning som sker nere i Malmö. Hur länge tänker de vänta?

Medias benämning av våldsverkare som AFA som "anti-rasister" är märklig med tanke på deras uppenbara hat mot israeliska judar. Muslimer som attackerar och trakasserar Malmös judar är inte helt "rasister". De reagerar s a s adekvat

Idag kom så nyheten att tre oberoende israeliska journalister hade utfrågats av sex män kvällen innan om var Israels deltagare bodde. Då ska man "bomba stället". Journalisterna sade att de är från Cypern, de känner sig inte trygga i Malmö.

Lagom till Eurovision kommer Uppdrag Granskning i morgon onsdag, att gå igenom det åsiktsförbud som råder i svensk media. Redan har PK-journalister gått i taket och dömer ut UG som ett seriöst granskande organ. Det är klart, när ett respekterat samhällsprogram börjat visa den ruttna PK-journalistiken så har man "svikit sin uppgift".

Lyssna: Integrationsfrågorna och medierapporteringen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn