Anklagelser om fascism är rena komplimangen

Henrik Arnstad tog fascismen till en högre nivå när han analyserade Sagan om Ringen som en svartbrun sörja sprängfylld med fascistiska och nazistiska symboler. Boken, Älskade fascism står nu i "var mans hem". Gör den det inte kan man själv misstänkliggöras för att vara fascist.

Fascism - Enligt engelska Wikipedia:

Fascism /ˈfæʃɪzəm/ is a form of radical authoritarian nationalism[1][2] that came to prominence in mid-20th century Europe. Fascists seek to unify their nation through a totalitarian state that promotes the mass mobilization of the national community,[3][4] relying on a vanguard party to initiate a revolution to organize the nation on fascist principles.[5] Hostile to liberal democracysocialism, and communism, fascist movements share certain common features, including the veneration of the state, a devotion to a strong leader, and an emphasis on ultranationalismethnocentrism, andmilitarism. Fascism views political violence, war, and imperialism as a means to achieve national rejuvenation[3][6][7][8] and asserts that nations and races deemed superior should attain living space by displacing ones deemed weak or inferior.[9]Fascist ideology consistently invoked the primacy of the state. Leaders such as Benito Mussolini in Italy and Adolf Hitler in Germany embodied the state and claimed indisputable power.
Jag vet inte vad jag har för samband till ovanstående, men att jag har fått 2-3 kommentarer om att jag bara är en gammal fascist, numera neo-fascist. Och det där med neo brukar innebära svårartade känslostormar hos parnassen. Magasinet Neo, med Paula Neuding i spetsen är en filad, lång och vass nagel i ögat hos denna parnass.

Neuding skrev en krönika i SvD om det hat hon och andra liberalkonservativa kvinnor får möta men att detta knappast redogörs för i media. Istället är det minibrains som Maria Sveland och Åsa Linderborg som breder ut sig i TV-sofforna.. Men i media är detta exempel på "fint" hat, det goda hatet som handlar om "klass, kön och makt". Siter som Odla Ditt Klasshat och Vita, Kränkta Män, citeras och anses som uppfriskande. Inte sägs det något negativt om terrororganisationen AFA, vandalerna i Reclaim the City och den polishatande och "samhällskritiska"Megafonen". Det fullständigt ekar av PK-snack hos Megafonen och de har blivit en riktig kelgris i media. För övrigt är de inte främmande för våld. Men det är Fint våld.
Den totalitära fascismen är en diktatur uppburen av en s k stark ledare med absolut makt. Med våld slår man ner alla oliktänkande, skapar arbetsläger dit man stoppar "underlägsna" människor. Men nationalismen är också imperialistisk. Målet är världsherravälde, precis som i alla totalitära strömbildningar: Islam, kommunism men också, på ett sätt, kapitalismen och kristendomen. Alla tror ju att just de har rätt.

Neo-fascism (word of today) betyder i princip att man vill minska invandringen, att man är emot t ex EU och vill ha ett Sverige isolerat från omvärlden. Dit tillhör en anti-globaliseringsprincip som i sådana fall skulle innebära ett stopp för handel med omvärlden. Men tack vare Arnstad med medlöpare har "fascism" blivit knutet till i princip allt som står till höger om Moderaterna.

Det dessa fascistvetare ofta inte berör är att en neo-fascistisk stat också bygger upp en stor statlig centralmakt, inte olikt en Välfärdsstat. Man litar benhårt på sina ledare och vänder sig till dessa i alla omöjliga möjliga sammanhang. Ledarna får en nästan gudalik aura omkring sig. Sverige, någon?

Så neo-fascister kan en majoritet faktiskt vara. En majoritet tycker vi har för stor invandring och då från muslimska länder. En majoritet är numera motståndare till både Euro och EU. En väldigt stor del av Sveriges befolkning litar på ett osunt sätt på politiker och byråkrater och skriker på dessa för att t ex baaaarnen inte får tillräckligt med mat i skolan. Politiker lägger fingrarna i vår mat och följer med in i sovrummet för att mäta hur mycket sex vi har. Bloggaren undrar stilla om inte detta är fascistiskt?

Att inte tänka själv har blivit en nationalsport i Sverige. Så om man tänker själv och dessutom bryter sig igenom murarna för det sanktionerade tillåtna, så är man neo-fascist och väl bara att gratulera?

Nickedockor som sparar på floskler och sedan rapar upp dem, har ingen ideologi what so ever. De är programmerade papegojor i statens tjänst. Nyttiga idioter för idiotiska idéer. Dessa spelar totalitära grupper rakt in i mål. Därför är nickedockorna den farligaste grupperingen vi har.

Motsatsen till kärlek är som bekant inte hat. Det är likgiltighet. På engelska talar ordet om lite mer: Ignorance. Det betyder okunnighet och lättja, förutom då likgiltighet.

Har inte graden av ignoranta ökat i Sverige? Den usla skolan har inte skapat några raketforskare. De unga är eventuellt lata (me too) men betydligt värre är den dåliga kunskapsbasen och likgiltigheten inför andra människor och andra människors betydelse. Kunskap är inte bara makt som vi så ihärdigt har itrummats. Kunskap är det som gör oss till helgjutna människor.

Jag har just lyssnat på sjunde delen av Bodil Malmstens självbiografi. Hon läser själv och det är helt fantastiskt.Hon berättar om när Plus-tjänsterna dök upp hos Telia, (hette väl Televerket då?). I dessa Plus-tjänster ingick så trepartssamtal, vidarekoppling och  att ta ett inkommande samtal fast man redan befinner sig i ett.

Därefter förföll allt. Valfriheten skapade så många val att de alltid lämnade ett utrymme för ett allt större missnöje och missunnsamhet. Det räckte inte längre med att vara med i Lion's Club för att få rätt status. Man måste vara med i minst fyra klubbar med särskilda initieringsriter för att man skulle känna sig betydelsefull.

När detta så sammanföll med hela IT-revolutionen och utvecklandet av mobiler med allt fler användningsområden, så måste vi numer alltid vara närvarande, alltid nåbara. Man kan inte missa senaste kommentaren på Facebook, Twitter eller Instagram. Det hela liknar OCD (Obsessive Compulsary Disorder): Ett tvångsmässigt behov av att känna att man betyder något. Därmed inte sagt att det ömsesidiga förhållandet gäller. Det handlar om MIG och ingen annan.

Den uppenbara likgiltigheten för världen utanför den egna, skapar utanförskap och lidande hos de som inte tillhör fyra klubbar med initieringsriter. Ett ytlighetens Hades där djävlarna är vi själva.

Vilket samband har detta med fascismen och då särskilt neo-fascismen? Jo, i en den döda och innehållslösa individen med sitt umgänge i cyberspace uppstår tomhet och därmed likgiltighet. Man saknar engagemang där detta behövs som mest. Att engagera sig kostar tid. Och tiden behövs för alla uppdateringar..

Det mänskliga mötet är därför satt på undantag. Detta bildar så grunden för fascismen i sin renodlade form. En stark, eller flera starka, ledare pekar med hela handen vad du ska tycka, göra och tänka. Om du inte väljer att underordna dig så är du körd.

I den svenska parnassens värld är du noll, noll och åter noll. De kan pracka på dig egenskaper du inte har, låta påskina att de själva har alla lösningar och försök fördumma dig ytterligare genom att ge fel information. Härskartekniker brukar det kallas.

Bloggaren skulle vilja säga att vi lever i ett fascistoidskt klimat, men att de verkliga fascisterna anklagar oss andra för att vara det. När inte längre 'rasism' fungerar för att avväpna kritiker av det nuvarande systemet, så tar nästa begrepp vid: fascism. Det ligger lite härligare i munnen med sitt skarpa sch-ljud och hårdheten i begreppet blir extra påtagligt när man associerar det med WW2.

Vad som helst, utom att bli jämförd med Hitler. Numera också Anders Behring Breivik som kallas för "barnamördaren" idag. Alla under 18 är ju barn i Sverige. Även om man ser ut som 25 men säger sig vara 18 så går det också bra. Hem för de ensamkommande förses med dockor och nallebjörnar för att vi ska visa att vi tror på dem.

När man hör de gråtmilda programledarna resonera om "barnens mänskliga rättigheter" och man vet att det i själva verket handlar om vuxna män, så blir man både fly förbannad men också mörkrädd. Hur kan avlönade och framgångsrika journalister och politiker bara ta ordet 'barn' i sin mun efter att man har sett en bild på ett manligt kollektiv? Det måste tyda på en verklighetsförfalskning utan gränser.

Men som neo-fascist kan man bredda sig och tala om saker vid sitt rätta namn.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn