Enögde Arnstad blandar bort korten

Riddaren i sin glänsande, vita rustning, Henrik Arnstad, älskar fascismen. Hans bok Älskade Fascism, är ofantligt populär. På gammelmediernas kultursidor, vill säga. Men hyllningarna är inte totala. GP är kritiska och ställer den självklara frågan om all konservatism är fascistisk. Arnstad har skrivit att Tolkiens Sagan om Ringen är en berättelse som vilar på fascistisk grund!?

För den som ser på världen med båda ögonen, förstår budskapet i Tolkiens fantasy-saga. Det är Sauron som är Hitler och Saruman Mussolini. Det är helt enkelt en skildring av WW2, skriven i början på 50-talet.

Men Arnstad är en cyklop. Som dessutom inte har en fil kand i historia. Han är bara en simpel amatör som har råkat läsa en del böcker. Bara detta gör honom högst tvivelaktig. Att han dessutom inte fullt ut förstår vad fascism egentligen är, är en skandal eftersom Arnstad har blivit en riktig gullegris för PK-maffian.

Arnstad tycks tro att all gemenskap mellan människor är tecken på en inneboende fascism eftersom det i förlängningen leder till ondskefull nationalism och därmed fascism. SD är därför ett fascistiskt parti! Att att se till det gamla Folkhemmet och vilja arbeta för ett återupprättande, är då fascism.

Alla som står till höger om det trånga mittfältet, är i princip fascister. Vad Arnstad helt missar är att det inte är konservativa som är exluderande. Det är socialister som är exkluderande i sin intolerans mot oliktänkande och i sin vurm för mångkultur. Konservativa krafter önskar ett allmänt inkluderande i en grupps, ett samhälles och en nations gemenskap.Alice Teudorscous utmärkta blogg innehåller många artiklar i ämnet. Hon är själv född i Rumänien och kom till Sverige i tidiga skolåren. Hon berättar om hur det känns att bli exluderad i enlighet med mångkulturalismen.Men Arnstad resonerar som om konservatism är entydigt med ultranationalism och därmed fascism. Det är ju ett tecken på ren och sann dumhet! Att han har läst X antal böcker om enbart nationalism, har inte gjort honom smartare, tvärtom. Han har blivit helt enögd i sitt betraktande av omvärlden. Enögda har inte något djupseende vilket gör att man inte kan bedöma avstånd och uppfatta världen i 3D. Det påverkar naturligtvis de kognitiva processerna, d v s det man brukar kalla för tänkande.

Örjan Abrahamsson på Corren ser detta när han påpekar det nära släktskapet mellan islamismen och nazismen. Faktum är att det var tiotusentals muslimer som slogs på Hitlers sida. Det som förenar islam och nazism är hatet mot judar. Och denna konstellation är inte nationalistisk i vanlig mening.

Ironiskt nog är det allra största hotet mot gemenskap och demokrati inte nationalistisk. Men den är i högsta grad fascistisk. Det är den allt mer omfamnade islamismen som utgör fascismens hjärta i dagens värld. När den kristna(?) Svenska Kyrkan börjar försvara islamismen som en ideologi av folkhemskaraktär i stil med socilliberalismen,, börjar den växa sig stark även i folkdjupet. Om inte annat så såg man fenomenet i Omargate. Och det var vänstern som samstämmigt sjöng till islamismens försvar,

Islamism och demokrati passar lika bra tillsammans som en snöboll i en kolkällare. När så vänstern förenar sig med islamismen har vi en allvarlig situation eftersom vänstern är så totalt dominerande i Sverige. Åtminstone de i beslutande ställning.

Falska historikern och cyklopen Henrik Arnstad är därför relativ farlig om han får ett seriöst icke ifrågasättande bemötande. Kulturredaktörer är å andra sidan halvblinda och så helt blinda för allt som fallar utanför deras synfält, vilket är mycket. När två destruktiva krafter möts, två minus som sammanförs blir ju plus, kommer detta plus att utgöra ett definitivt hot mot hela den fria världen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn