Terror, terror, terror

Al Quida ligger inte på latsidan i dessa dagar. Ett flertal incidenter med gömda bomber i flygplan har inträffat de senaste dagarna. Två av planen hade destination USA och till judiska mål där. I Istanbul sprängdes en buss inatt, 22 människor dödades enligt CNN.

Och så Göteborg då. Bombhot, terrorförberedelse... eller vad? Den svenska polisen har bara uttalat sig förvirrat och undvikande. Men 4 gripanden har gjorts och två sitter anhållna. Samtliga de inblandade är palestinier.

Vad säger nu detta oss? Jo, det kommer att smälla snart. Var, hur och när är okänt, men det kommer att hända. Terroristerna verkar ha samlat sig i gemensamma aktioner västvärlden över.
Sprängningen i Turkiet är troligen ett kurdiskt dåd, det är ju inte första gången PKK ger sig till känna.
I Sverige lever tiotusentals kurder, och många har ett förflutet i PKK. Sverige har ju för vana att öppna famnarna för terrorister och krigsförbrytare. Ty de hotas ju av förföljese i de länder där de har begått sina brott(!).

Att polisen är förtegen kan man ju spekulera om. Och bloggaren gillar ju att spekulera.
Jag tror att polisen förhandlar med politikerna om hur man ska möta hotet och hanteringen av det i förhållande till svenska folket. Säpo är ju ocskå inkopplat.
Den svenska polisen är knappast så självständig som den borde vara. Poltiker är de som avgör vad som anses berättigande att framföra via media. Om det är ett hot mot rikets säkerhet läggs locket på, tungt och kallt.

Frågan är om det inte är precis vad som händer just nu. När andra länders befolkningar befinner sig i skottgluggen är vi så välinformerade så. Och vältaliga, kommenterar gärna hur säkerheten sköts i andra länder.

Men terrordåd i Sverige; det blir det tyst om. Vi har ju försökt att vaccinera oss mot terror genom vår enorma välvilja och smetigt fjäskande för framför allt palestinierna, men även andra arabländer. Göran Greider, Jan Guillou m fl uttrycker ofta förståelse för terrordåd, t ex 9/11. Araberna hör till de "förtryckta" av råbusarna USA och Israel.
Dessutom, genom vår flyktingimperialism har vi ju förflyttat c:a en halv miljon muslimer till vårt land för att "ta hand om dem".

Det borde ju räcka som motgift till att Sverige själva blir drabbade. Men icke.

En händelse som nu ser ut som en tanke är att Carl Bildt i fredags ondgjorde sig över de judiska bosättningarna på ockuperat område på Västbanken. Han ville att EU skulle öka trycket på Israel för att försöka återuppta fredssamtalen.
Samma dag kommer bombhotet. Från palestinier.

Det ska bli mycket intressant att följa händelseutvecklingen. Vi kommer antagligen att bli matade med en lagom friserad och politiskt korrekt anrättning som befinner sig ljusår från sanningen.
Som bekant är ju sanningen en bristvara hos makteliten i Sverige.

Kommentarer

Anonym sa…
Utmärkt skrivet,det är på kornet rätt analys!Hoppas fler hittar hit för denna blogg har mycket att säga.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK