Refuserat av Newsmill - igen

Den behandling som de etablerade partierna uppvisar sverigedemokratiernas riskdagsledamöter kan man inte kalla något annat än diskrimining. Att inte vilja sätta sig bredvid en sverigedemokrat eller ens hälsa påminner om hur svarta behandlades under apartheid i Sydafrika.

Detta må vara en magstark jämförelse, men hur är det egentligen ställt med de egna vackra orden om "allas lika värde"? Är det inte dags att de etablerade sopar framför sin egen brunstänkta dörr?

Så har de då tågat in i riksdagen. De ojämfört mest demoniserade och förföljda partiet i Sveriges historia: Sverigedemokraterna. Man kan vält tycka vad man vill om deras politik, men denna ovärdiga behandling som man har utsatt för dem hör helt enkelt inte hemma i en i ett land som ska föreställa en öppen demokrati.

Svartmålning, förföljelse, misshandlar, mordhot, poliseskort till vallokalerna, ja listan kan göras lång. Det hela liknar ingenting annat än ren och skär diskriminering.

När riksdagen nu har öppnat diskuteras det om ledamöter för de etablerade partierna ska tvingas sitta bredvid sverigedemokrater. I cafeterian vägrar man sitta vid samma ord som dem. Vissa, t ex Lars Ohly hälsar inte ens i korridorerna. Han var ju ocskå den som vägrade sätta sig i samma sminkloge som Jimmie Åkesson. På omröstningen pom ny talman gick man ihop, någon gick på toaletten för att en majoritet skulle bildas som inte gav utrymme åt någon avgörande röst från sverigedemokraterna.

Stora demonstrationer föregick riksdagens öppnade där, framför allt, vänstergrupper gick och skanderade slagord.
Den genomgående kritiken mot sverigedemokraterna är att de inte skulle stå upp för alla människors lika värde. Hallå! Är det egentligen någon som inte håller med om det oinskränkta människovärdet för alla männsikor. Kritiken mot Sverigedenokraterna är patetisk och dessutom ekar den fruktansvärt ihåligt när man ser hur riksdagen nu behandlar partiets ledamöter.

I Sydafrika gjorde man verkligen skillnad mellan människa och människa. Det var mellan svart och vita. Svarta fick enbart sitta på för dem avsedda soffor. På bussarna hade de svarta speciella platser och på många restauranger fick man inte ens gå in. De svarta ansågs som smutsiga och undermåliga den fina vita rasen. Vad man utsatte de svarta för upprörde en hel värld. Särskilt här i Sverige.

I Kina har man avrättat tiotusentals dissidenter eftersom dessa har protesterat mot den kommunistiska diktaturen och har verlat verka för ett öppnare och mer demokratiskt politiskt klimat.

Sverigedemokraterna är nu dissidenter här i Sverige. Man har en annan syn på invandringspolitiken än den gängse mycket frikostiga densamma. Ingenting konstigt med detta egentligen. Varför ska de inte få tycka detta? Är detta en sådan het potatis i det här landet att man kan ägna sig åt så rå och osmaklig diskriminering för att SD i princip ska utplånas från den blanka och fina svenska kartan?

För det är bara en fasad. Bakom de blanka väggarna ligger mycket troll och hundar begravda. Många svenskar frågar sig detsamma som undertecknad; Är det verkligen sund demokrati att så till den grad diskriminera och köra ljusskygga strategier för att försöka minska ett partis medverkan i ett parlament som sägs ska spegla folkets åsikter?

Är inte detta ett förakt för hela svenska folket egentligen? Röstar ni inte "rätt" så ska vi se till att era röster i princip blir meningslösa. Det är ju faktiskt så att de sju etablerade riksdagspartierna är intill förvillning lika varandra.

Vad man kanske inte inser är att sverigedemokraterna kan börja få många fler sympatisörer med tanke på den behandling det får. Människor har en inbyggd rättskänsla och en inbyggd tro på att alls åsikter är värda att ta på allvar, oavsett om man gillar dem eller inte.

Vad var det Voltaire sade? "Jag avskyr dina åsikter, men skulle kunna gå i döden för att du ska få framföra dem".

Kommentarer

Rune sa…
Fler och fler kommer ju att komma underfund med att SD inte är några extremister när de kommit igång med sitt riksdagsarbete.
SD kommer att ställa frågor till statsråden i olika sakfrågor och lämna replik i debatterna. Alltihop kommer ju att protokollföras. Allmänheten kommer ju då att se att det inte är SD som är extremisterna.
Det är givetvis så att när de gamla partierna blir avslöjade så blir folkets dom hård.
Det är det hela etablissemanget är rädda för nu. Därav deras raseri.
Anonym sa…
Bara folk vaknar; die dumme Schweden envisas med att sova och vara likgiltiga för sitt folk, sitt samhälle, sin familj, idéers värde, mänsklighet etc, då går det åt helvete utan pardon. Det är det som det betyder att vara människa.
Ulle
Dissidenter sitter inte i parlament sa…
Får hög lön,förmåner, lön,får rösta,uttrycka sin åsikt i riksdagen etc.
Dissidenter får INGEN makt och sitter ofta i fängelser inte som i SDs fall på riksdan.
Sds parlamentariker har rätt att sitta var de vill och äter samma lunch som alla andra.
Men det hör inte till rättigheterna att andra ska umgås med dom på rasterna om de inte vill eller gilla dom.
SD får den makten som deras 5.8 procent ger dom. De andra kan välja att ge dem mer makt eller inte(Vilket parti ger bort makt frivilligt?).Att samarbeta eller inte. Så länge man följer procedurerna i riksdagen och lagen är det deras rätt.
Om Ohly är oartig..Det är inte smickrande för honom men knappast ett brott.Och man får rätt att äta lunch med vem man vill.Som i alla arbetsplatser..Alla behöver inte umgås med alla på rasterna eller hur?
Att tycka synd om sig själva tycks vara en neuros för Sdarna.Men deras eviga "det är synd om mig"börjar trötta ut folk.Tom deras egna väljare..
Anonym sa…
Parlamentarikerna behandlar SD oparlamentariskt, vilket förstås borde få folk att vakna och kräva parlamentarismens snara avskaffande.
Den politiska eliten är inget annat än en maktelit som endast tjänar sitt eget syfte.
Den eländiga parlamentarismen ger dessa tyranner det spelrum de behöver.
Bort med paralamentarismen och in med egenmakt så slipper vi dessa tyranner typ kommunisterna och socialisterna(även omde kallar sig liberaler..).
Ulle

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn