Oj, oj, oj

     
Vilken skräll! Men F! kom i alla inte in, en sten föll från mitt hjärta. Ett tag befarade jag det värsta. Polsk riksdag.

Men vi har från o med idag en parlamentarisk situation som banar iväg mot en bananrepublik. Stefan Löfven må "se snäll ut" som några damer uttryckte det, men att se snäll ut gör ingen till ledare för ett land. Särskilt inte ett land som splittras sönder inifrån.

När folket och ledare saknar kommunikation med varandra, så öppnas dörren till fragmentering. Alla strävar och strövar åt vars sitt håll. Utan sammanhang och mening.


Precis som bloggaren förutspådde så avgår Fredrik Reinfeldt. Troligtvis kommer den nye ledaren tvingas till att skapa en relation med Sveriges tredje största parti: SD.

Ett parti som får nästan dubbelt så många röster som den nya regeringspartnern MP, ska alltså stängas ute från inflytande. Det är groteskt.

MP är riksdagens mest extrema parti. Och precis som jag skrev tidigare, så skulle vi få sitta med denne Svarta Pettern i båten hur vi än röstade.

Med S och MP i regeringen har vi att göra med två idisslande kor. Löfven kan inte hålla samman en regering utan kommer att överlämna uppgiften till rådgivare och tjänstemän. Och hur ska han kunna representera Sverige i EU och ministerrådet där krav ställs på språkkunskaper, ekonomiskt tänkande och samarbete på högsta nivå?

Nej, det kommer inte att funka. Förmodligen kommer han att skicka Romson och Fridolin istället. D v s ett ariskt, empatilöst blöjbarn (Fridolin) och en mobbare till snatteranka som inte släpper fram någon annan över bron (Romson).I brist på kompetent ledarskap kommer man att ta till det ursvenska verktyget; skattehöjningar. Men som sagt: svenskar associerar skyhöga skatter med att vi får det bättre. Man får en lägre inkomst och få en kompensation för detta genom bidrag. D v s precis vad svenskarna är vana vid och accepterar. Inte en enda reflektion över hur knäppt detta är och vilken byråkrati det skapar. Byråkratin som saknar såväl själ som samvete kan styra och ställa med folket som det vill. Och folk gillar detta! Sverige är ju världens modernaste land. Och humanitär stormakt. Nationalistiskt så det förslår.

Den fina regeringspartnern MP kommer att chockhöja skatter på drivmedel och energi. Vilket innebär landsbygdens definitiva kollaps. Välkommen till framtiden. Var god skölj.

Även i asylpolitiken kommer MP att dominera eftersom man måste stävja det parti som är dubbelt så stort: SD. Sicken demokrati! Vilket annat land skulle bete sig så?

Bloggaren röstade inte på SD,  partiet måste växa till sig så får vi se vartåt det barkar. Men som enda parti som står upp för folkets röst i asylpolitiken, kommer man att hyfsa till sig för att bli tagna på allvar. Mitt tips är att även Jimmie Åkesson avgår och lämnar över till Mattias Karlsson. SD måste ha en skicklig retoriker som kan verka övertygande i sina matcher. Annars är deras saga all.

Det verkliga hotet är godhetsapostlarna i Stockholms innerstad där man håller invandringen kort. Det är ifrån dessa som det våld som präglar de s k anti-rasisterna uppmuntras och kan göras möjlig. Ett verkligt och ett samtalsbetonat bemötande av de rasister som finns, hindrar att denna grupp radikaliseras och drar sig ut mot nazister som i SvP och Svenska Motståndsrörelsen. Att stå och vråla vid Polisens avspärrningar gör ingen glad. Det bara motverkar sitt syfte.

Det man kallar ett öppet samhälle måste tillåta att människor tycker olika. Sedan spelar det mindre roll vilka värderingar man har. Alla människor förtjänar respekt om vi nu ska prata om "allas lika värde".

Det kallas demokrati. Om vi vill följa demokratins spelregler, så måste man acceptera det man inte kan förändra: Folkets röst.


UPPDATERING: Det absolut mest politiskt korrekta P1-programmet; Studio Ett, är antagligen programledarna nära en hjärtinfarkt eller också höga som Sears Tower. I vilket fall som helst plockar man nu fram järngänget, de riktigt tunga artilleriet. Följande tre heliga kor ska sitta och förfasa sig och spekulera:

Bengt Westerberg, Per Garthon och Lena Hjelm Wall'en. Idel ädel politruker, kanske inte Israel-hataren Garthon som är mera känd för sina fyllor. Men kan man haspla ur sig följande; Mänskliga rättigheter, jämställdhet och allas lika värde, är lyckan gjord. Och de kan de här tre.

Bloggaren har störst aversion mot Westerberg som jag anser var den som vände den svenska kursen mot det oundvikliga isberget. Dessutom tog han upp silvertejpen och tejpade över munnen på alla som hade synpunkter på den gigantiska flyktingvågen 1992-1996. Där sitter den fortfarande och en ständigt ökande skara blir belönade på samma sätt.

Westerberg var den som snickrade till åsiktskorridoren så visst har han skapat sig ett eftermäle.

Denna skrämmande lista över de uppdrag som Westerberg har samtidigt, ger en liten inblick i den ofantliga makt som han har. Möjligen den politruk som har den allra största makten i Sverige. Och han är inte ens politiker:Finansinspektionen är Svenska statens viktigaste myndighet. Och där sitter Westerberg i styrelsen. FI har insyn i finansvärlden på ett unikt sätt och dansar med sitt trollspö långt över allas huvuden. Under luppen finns såväl företag, myndigheter, försäkringsbolag, börs, kapital som transfereringar.

När det gäller Svenska Petroleum så är det en branschorganisationen som tjänar pengar och inflytande på energin och drivmedlens vara eller icke vara. Hela debaclet med etanolbilar verkar ha varit initierat av Svenska Petroleum.

Man kan faktiskt hävda att Westerberg är en av Sveriges största makthavare. I det tysta lurar han. Och tjänar flermiljonbelopp per år. En riktigt ful fisk.

"Socialliberal", "hederskvinna", stort samvete. Jojo. Det luktar ruttet ägg om det samvetet.Kommentarer

Att Åkesson lämnar, är det ett önsketänkande?
Maj Grandmo sa…
NJA, det kan jag inte påstå. Jag har bara noterat att mest slitna under valrörelsen var just Fredrik Reinfeldt och Jimmie Åkesson.

Rent privat har också Åkesson en nio månaders baby. Det kan vara den största bidragande orsaken.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn