Ett land - Ett val
En helt osannolik valrörelse är nu i princip slut. Partiledarna är så trötta på varandra att de nästan slår varann på käften.

I gårdagens sista partiledardebatt såg man något sällsynt. Gänget satt och smålog åt varandra på det där sättet att: Ja, ja, jag vet att du är en idiot, ansträng dig inte.

Men två av dem log inte: Fredrik Reinfeldt och Jimmie Åkesson. Reinfeldt verkade vara in till döden trött och Åkesson tycktes bara känna tvång att leverera. Typiskt nog var han bäst på frågan om jämställdhet och sämst på asylpolitiken.

Annie Lööf har gått från floskeldrottning till Sheena - the warrior princess. Mycket bra Lööf. Mycket överseende och arrogant attityd mot Löfven, tufft.

För att lyssna till Stefan Löfven är som att höra en kossa idissla. Karln är dummare än tåget. Och hans beteende blir alltmer opassande.

Lööf läxade upp Åkesson så han krympte ner i skorna. Smart eller?
Nåja. De frågor som bloggaren anser är absolut viktigaste i valet är:

1. Vården. Sverige ligger i den absoluta botten i antal vårdplatser. Folk dör i de fleråriga köerna i väntan på operation. Och en rödgrön regering kommer att snöra av de privata alternativen som trots allt finns.2. Bostäderna. 450.000 köar till en lägenhet i rikets huvudstad. I andra stora städer, t ex Uppsala ligger väntetiden till en hyfsat central lägenhet 5-8 år.
Här har kommunen köpt ut hundratals bostadsrätter och hyrt ut till flyktingfamiljer och problemmänniskor. Jag råkade själv ut för att vara granne med soc-lägenheter. Det förstörde mitt boende. När kackerlackorna flyttade in flyttade jag ut.

3. Flyktingpolitiken. Vansinnets sista utpost. Utpressarna i MP har lyckats driva igenom detta genom kohandel med regeringen, oavsett färg. Bloggaren tror inte Alliansen skulle göra detta om man inte har en kniv mot strupen. En minoritetsregering måste bedriva just kohandel för att tröska igenom sin budget.

4. Skolan. Inga argument nödvändiga. Viktigt att det fria skolvalet finns kvar.

5. Skatterna. Sverige har världens högsta skatter när man räknar in marginalskatter, punktskatter, dubbeluttag etc. Och så byråkratin som kostar lika mycket som sjukvården.

6. Rensa bland myndigheterna. C:a 500 är de. En jätte på lerfötter som fungerar enligt principen att bara ett partisystem ska råda: Sossarnas. Det är inte uppbyggt för en annan ideologi. Alla de styrverktyg som Sverige vimlar av kan man inte avskaffa därför att de ingår i det S-märkta maskineriet.

Så ur det självklara svävar hotet mot de grundlagar som stiftades för 200 år sedan. En anfrätt yttrande- och tryckfrihetslag och ett missbrukat meddelarskydd har ställt Sverige mot en grumlig bakvägg.

Kort sagt; vad vi än röstar på är vi inlåsta i samma system.

Till sist: Svenska folket begriper inte det mest elementära i den svenska ekonomin. Skatter är det vi får betala in för vår s k välfärd (där 42 procent är bidrag i alla former och storlekar).
Det förstår man.

Men det är långt under hälften som vet vad jobbskatteadrag betyder. De flesta har ingen aning om vad RUT och ROT står för. Eller hur de fungerar.

Det är skrämmande, men skattesänkningar i allmänhet och avdrag i synnerhet tror många är bidrag!! Hushållen får alltså bidrag när de använder RUT eller ROT! Det är så idiotiskt så man förstår då om någonsin hur hjärntvättade svenskarna är.

I grunden ligger det allmänna medvetandet i föreställningen om att alla pengar, även löner, tillhör staten. Skattesänkningar och avdrag förvandlas då till bidrag i folks hjärnor. Staten äger folkets pengar och som en jättelik storfogde delar man ut dem. Efter behag.

Folk har aldrig kommit ifrån att stå med mössan i hand och skrapa med foten. Det är verkligen skrämmande och här kan man med fördel forska om vad som verkligen händer i folks hjärnor i det jämlika ideallandet Utopia.

Att tro på att det är individen själv som vet vad som är bäst för henne/honom, är det bloggaren tar med sig till vallokalen imorgon. Tack för ordet.

Kommentarer

Anonym sa…
Mycket bra inlägg.
De fem första problemen skulle bli hanterliga om invandringen stoppades och om några hundra tusen reste hem. Bostadsbristen beror enbart på invandringen.
Alltid trevligt att läsa när någon enstaka person påpekar att det inte är staten som skapar värden. Den sjätte punkten löses genom en sänkning av skatterna öronmärkt för just den byråkratin.
Hoppas du hittar ett icke-socialistiskt parti i valbåset i morgon. /J_B
Anonym sa…
Jag tycker inte Rödluvan var seriös med att kalla Åkessons inlägg för bruna luftballonger,hon som lanserade ett Sverige med 30 miljoner fler invandrare!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn