Varken vett eller etikett


Jisses vilken fars.

En vecka! För att snickra till den yttersta makten över ett helt land. Man kan föreställa sig hur partiledarna från S och MP och deras staber sitter och svettas över nerklottrade papper. Kanske Tipex kommer till heders igen. Det lär behövas.

Löfven har även friat till båda C och FP men dessa har sagt nej. Heder åt dem. Annie Lööf som blir allt skarpare, har förtydligat sitt nej med att C aldrig kan köpa S:s marknadsfientliga politik och Stockholmspartiet MP:s kommande massiva skattehöjningar på drivmedel som kommer att döda den landsbygd som trots allt kvar.

Men vad bryr sig ett sådant coolt inneparti om det? Stockholmare är ju smartare än lantisar.

Så sade den nya ledaren för moderaternas riksdagsgrupp tillika ledamot i Finansutskottet; Anna Kindberg Batra inför valet 1998. Nu ska hon kandidera till M:s partiledarpost.
Läs mer


"Vad bråkar dom om?" Min mormors kommentar till TV-bilderna från Vietnamkriget, innehöll det mesta. Sagt på bredaste Luleådalekt så lät det annorlunda än på flat mellansvenska.

SD:s tilldelning av posten som 2 vice talman är verkligen inte något att bråka om. Det tyckte inte ovan nämnde Batra heller. Faktum var att det bara var vänstersidan som bråkade och då särskilt V.

Enligt de grundlagsskyddade demokratiska reglerna ska talmansposterna tilldelas de fyra största partierna, d v s S, M, SD och MP.

V med Jonas Sjöstedt i huvudsätet ville p g a SD:s representation, kringgå dessa regler. Det är i stil med det gamla ordspråket "den som nämnde't han klämde't"... När verkligheten inte passar försöker man manipulera den. Trots detta är man de första som hela tiden hänvisar till demokrati. Allt medan man anklagar andra till höger och vänster... hmm.., höger ska det vara, att vara anti-demokrater. T ex SD.

Demokrati är ingen egenskap, som Sjöstedt tycks tro. Demokrati har inget med antirasism, feminism eller klimatsmart att göra. Demokrati har inget med jämställdhet, fördelning eller solidaritet att göra. Därför att allt detta har med politik att göra. Önskvärda egenskaper hos en individ som man försöker omvandla till politik. Sedan skapar man ett statligt system som ska omsätta det rent praktiskt: Välfärdsstaten. Fast välfärdsstaten har inte heller med demokrati att göra. Det tål att tänka på.

I ett annat kommande inlägg ska jag utveckla tanken om att Välfärdsstaten i själva verket har saboterat de demokratiska värdena.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn