Ingen Ebola, men...

Bloggaren nåddes precis av nyheten att det misstänkta ebolafallet på Huddinge sjukhus inte var sjuk. Säkert en lättnadens suck för sjukvården. Men inte bara den. Var har mannen varit under sin inkubationstid (c:a tre veckor)? Vilka har han träffat? Vilken relation har han med dessa?

Denna gång var det bara ett skrämskott. Men nästa gång? Sverige har Europas största oreglerade invandring. I de allra flesta fall vet man inte varifrån asylsökarna kommer. Passen slängs i flygplanens papperskorgar strax före landning.

Därför att man vet att chanserna att få asyl minskar drastiskt om identiteten avslöjar att man inte kommer från något våldsdrabbat land eller område.

Som vi inte vet vilka vi ger asyl i Sverige, hur ska vi då skydda befolkningen och förebygga eventuella hälsohot?

Här kan man läsa att dagens invandrare tar med sig TBC från sina hemländer. Något kryptiskt berättar man att 670 blir sjuka varje år jämfört med att 400 var sjuka år 2002. I sådana fall måste det innebära att bortåt 8.000 personer är sjuka idag.

Fram till 2010 behandlades inte ens de med TBC!! Men när Socialstyrelsen visslade fara så drog man igång penicillinbehandling av varje nyupptäckt fall. Obegripligt. Trodde man att man kränkte de sjuka om man skulle föreslå en behandling?

Eller var det så att man kunde avgöra att detta var en form av TBC som är obehandlingsbar? Multiresident. I sådana fall kan TBC utvecklas till samma folksjukdom som den var för 150 år sedan. Den blåögdhet som har präglat hela flyktingvågen måste bero på att vi har levt så skyddat från krig och elände under så lång tid.

De befolkningsgrupper som frekventast söker asyl i Sverige är somalier och från omkringliggande reginioner. Ironiskt nog är det de vi hjälper som hotar vår hälsa på sikt.

TBC är en mycket smittsam sjukdom och sprids i fria luften genom hostningar och nysningar. Bara 10-15 tuberkelbakterier är nog för att smitta någon annan. I ett hostanfall kan tusentals bakterier slungas ut i luften. En spridning från 100 individer kan alltså smitta tusentals. Och 8.000? Men sannolikt är siffran 670 fall det rätta.

Sverige toppar inte bara våldtäktstalen i Europa. Även när det gäller könssjukdomar pryder vi förstaplatsen före Tyskland och Storbritannien. Lite misstänkt är det ju att detta sammanfaller med hur stor invandring länderna har. Fast så får man verkligen inte resonera =(

Clamydia  är vanligast, men den sjukdom som ökar allra mest är gonnore . Den förstnämnda ger just inga symptom men kan leda till sterilitet obehandlad. Den senare har tydliga symptom men många söker ändå inte. Gonorré kan också göra folk sterila.

Det är mycket oroväckande att vi nu, p g a flyktinginvandringen även har fått in gonnore som är antibiotikaresistent.dvs den kommer inte att gå att bota. Konsekvenserna är oöverskådliga. Om alltfler av jordens befolkning blir sterila så...

Ytterligare en trevlig gammal bekant är syfilis. Från bara några enstaka fall i början av 1990-talet konstaterades 275 fall år 2013.

Syfilis orsakas av spiralformade bakterier, spiriller, som utan behandling sprider sig inuti kroppen och slutligen leder till döden.

Att upptäcka syfilis är inte svårt eftersom det bildas ett mycket smittsamt sår vid könsorganen. Men för att smittas måste man själv ha någon form av spricka eller småsår någonstans i kontaktytan. Även resistenta spiriller har påträffats.

Bloggaren minns den gamla ramsan:
"Alla goda ting är tre,
Syffe, bagge, gonorré".
Det sade vi på skoj. Idag är säkerligen inte ramsan så populär.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn