Under glittret är alla "hatare"

Fulspelet från Sverige bara fortsätter även om the partners varierar. Men frågan är om inte gränsen är nådd nu. Expressen är bara en av alla tidningar som under de senaste åren har haft våta drömmar om att avslöja vissa "näthatare". Nu har drömmen slagit in. Närmare bestämt 6.200 st har nu fått sina alias röjda och så sina namn publicerade, särskilt sverigedemokrater har fått alla personliga uppgifter utlagda på expressen.se. Men av alla de drygt 6.000 "näthatarna" är enbart ett tiotal röjda som sverigedemokrater. Så fisket blev ändå inte så lyckat med tanke på konsekvenserna

Hur det var möjligt? Researchgruppen kallar man sig för och utger sig för att vara någon form av grävande journalister. Lite typiskt är att dessa är lika anonyma som de kommentatorer man nu säger sig ha avslöjat.

I eftermälet av Expressens "avslöjanden" kan konstateras:  1. Att andra tidningar och publicister har fördömt Expressen för att ha brutit mot åsiktsfriheten och integritetsskyddet. 2. Att Expressen har samarbetat med en anti-demokratisk våldsvänstergrupp som står AFA mycket nära: Researchgruppen. Man skyggar inte för våld och har haft ett samarbete med Revolutionära Fronten; kommunistisk autonom grupp som vill se en blodig revolution för införenhet av socialism på alla nivåer. Inga duvungar, utan sådana du inte önskar möta i en mörk tunnel om du har fel hudfärg (= vit). Kapitalistsvin består ju av vita, medelålders män!


Kommentatorsfälten kan vara fulla av grova påhopp och fula oneliners. Det är inte bara på Avpixlat det förekommer. Eller Fria Tider och Exponerat. De finns även i PK-medias kommentarer. Alla forum modereras, men det kan ta en stund och under tiden ligger de fula kommentarerna framme.

Som bloggare måste jag fråga: Vad är det som är så fruktansvärt hotfullt med att skriva ihop lite tankar om hur vårt samhälle fungerar idag? Själv blev jag "kartlagd" av Expo förresten. En medelålders kvinna utan reellt inflytande, med några hundra läsare; vad är det som är så farligt? Nej, Expo ansåg att detta var en "neofascistisk" blogg. Ska man skratta eller ska man garva ihjäl sig? Expo måste ha potensproblem.

Det är så mycket som går förlorat i detta hatklimat som vi har i dagens Sverige. Själva harmonin och tilliten dör mellan människorna. Men också i rent praktiska konsekvenser; förlust av jobb, raserad ekonomi och social utfrysning. Man behöver inte ens vara sverigedemokrat idag. Bara att säga något ofördelaktigt om det mångkulturella projektet och Olof Palme kan räcka.

Så vilka är det som hatar? Skriver man i ett kommentatorsfält att man vill skjuta Özz Nujan mellan ögonen, vem tror att man verkligen har intentionen att göra detta? Så har det alltid låtit. Åtminstone där jag kommer ifrån. Lite bullrigt, lite smårått, lite retfullt, lite spefullt. Men det landade alltid i mjuk jord. Idag är det bara hårt. Och det kan lätt slå tillbaka.

När Timbuktu blir dekorerad i Sveriges Riksdag är det i första hand för en våldslåt, i andra hand i Fem-i-Tolvrörelsen. Naturligtvis är talet i riksdagen en svårsmält soppa av Uncle Tom och Malcolm X. Varför förstår inte Timbuktu och alla andra hipphoppare att vi TYCKER INTE att de med annan hudfärg än vit är underlägsen?

Nej, man är så mån om att hålla igång myten om att det skulle vara så. Det ger väl extrapoäng i himlen. Framför allt är det säljande här i levande livet. En riktig marknadsföring för den egna karriären. Och offerrollen som man fortsätter att spela. Timbuktu är verkligen inget offer. Inte Adam Tensta heller. Och Ozz Nujan ska vi inte prata om. Han är bara en överpriviligerad skitunge som kan odla skägg.

Hatet står i första hand media själva för i sin jakt på hatare som nu alltså har gått över gränsen för vår lagstiftning. Och mänsklig anständighet. Här ser vi "näthataren" Jim Olsson som dock inte lämnar något till övers för pressen:

Kommentarer

Folklig sa…
Tack för din envisa samhällskritik.

Expo och researchgruppen är fruktansvärt hemska organisationer. Etablerad media rusar med otroligt fart mot att bli precis lika hemska organisationer.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn