Regeringen tvekar om de "papperslösa"

Fredrik Reinfeldt konstaterar nu i Ekot att den fria vården och skolan plus fritt etablerande av företag till illegala invandrare, blir för dyrt. Sent ska syndaren vakna. Har räknesnurrorna börjat fungera igen?

MP har härsknat till när beslutet dröjer och hotar med att dra sig ur hela samarbetet om asyl- och invandringspolitiken. Göran Hägglund och Tobias Billström är osams där Billström förstås företräder den "försiktiga linjen".


Vårdförbundet  hänvisar till utredningen Rätt till vård - "Vård efter behov och på lika villkor – en mänsklig rättighet" som skulle ha skickats ut på remiss, har försenats. Vilket bekymrar dem mycket.

Man kan undra över hur Vårdförbundet egentligen tänker. Inte är det på sina egna arbeten i alla fall. Den svenska sjukvården har kvalitativt inte försämrats. Men...hela 100 000 vårdplatser har försvunnit på 30 år!!. Om man förvillar sig in bakom mottagningar och salar, ekar väggarna tomma. Lite slangar och några sängar är slarvigt inslängda. Det, om något, speglar välfärdens tillstånd anno 2012.

Sverige har 2,1 vårdplatser per 1000 invånare och ligger då i botten av alla världens länder. Att i detta läge besluta om vårdmigration är mer än sinnessjukt.

Anders Borg är lite lik Gunnar Sträng (inte till utseendet dock). Gunnar Sträng utmärkte sig genom att ha både livrem och hängslen. Budgeten höll han i med järnhand.Borg försöker hålla en balans i bugeten och Äggskallen är beroende av honom. Frågan är om inte både Borg och Billström försöker hålla Äggskallen i balans. Han behöver, förutom livrem och hängslen även flytväst så han inte drunknar i syndafloden. Annars kanske han behöver svensk sjukvård.

Alla dessa grupper som skriker om amnestier och "vård åt alla" tänker inte på vad det kostar, och framför allt inte vilka som betalar. Det är alltid lätt att vara generös med andras pengar. Men som alltid i offentliga tjänster är det du, jag och alla som betalar. Även de med de stora goda hjärtana. Sjuksköterskorna som vill ha en ingångslön på 24.000 kr/mån har helt rätt inställning, men inte någon verklighetsuppfattning what so ever. För vem betalar? Skattebasen i Sverige minskar allt mer p g a alla gamla och naturligtvis massinvandringen - och att fler och fler människor utvandrar från Sverige.

Att tillåta de "papperslösa" att vara kvar i landet samtidigt som snuten jagar dem, är snurrigt. Att låta de "papperslösa" jobba svart och få stöd av facket, det är ännu snurrigare. Så de som är olagligen i Sverige, jobbar svart och inte betalar en krona i skatt, de ska ändå få tillgång till vård, skola och omsorg, med stöd från alla etablerade instanser och blir en ovanligt gynnad samhällsgrupp.

Var finns logiken? Var finns "det sunda förnuftet"? Och exakt varför har detta flygit ut ur fågelholken?


Att det nu uppstår en spricka mellan  M och MP är bara välkommet. MP är det extremaste partiet i riksdagen, samtidigt som de är det mest PK.


Klart är att Stträng och Erlander skulle gråta om de såg vad Sverige har utvecklads till.
Kommentarer

Vad Äggskallen nog bäst behöver är psykvård. Att läggas i spännbälte, få el-chocker mot pannloberna, iskalla bad, psykofarmatiska droger och om inget annat hjälper, en befriande lobotomering. Vive le old classic psykvård!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn