Överspänt i Studio 1

Studio Ett hade det besvärligt idag. För hur ska man förklara förföljelsen av judar i Malmö utan att nämna the M-word eller the A-word?

President Obamas egen rådgivare och sändebud i frågor som rör antisemitism, Hannah Rosenthal, befann sig i Malmö i måndags för att prata lite vett med Ilmar Reepalu, som bekant en riktig Israelhatare. Hans uttalande om trakasseringarna av judarna i samband med Gaza-kriget är i stil med Äggskallens kommentar om sverigedemokraten Issi Issi som blev svårt knivmisshandlad 2010:

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”
 TT, 2010.Ilmar Reepalu:

"Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. I stället väljer man att hålla en demonstration på Stortorget, som kan sända fel signaler.
– Samtidigt skulle jag önska att företrädare för muslimer i Malmö klart och tydligt säger att judarna i Malmö inte ska blandas in i Israel-Palestina-konflikten."


Reepalus nästa groda var att han utan belägg påstod att Sverigedemokrater hade infiltrerat Judiska församlingen.

Reepalu hävdar också att attackerna mot judarna i Malmö utförs av högerextremister. Det är alltid så bekvämt att hänvisa till de s k högerextremisterna. Alla som inte älskar den berikande mångkulturen är som bekant högerextremister. Expo håller på med sin svarta lista över högerextremistiska
bloggar, säkert får vi alla invandringskritiska våra namn och bilder publicerade i DN, AB, Svd och Expressen. Med livstids utfrysning från jobb, bostäder osv.

Men det är beklämmande att drivna och vettiga journalister som Monica Saarinen sitter och hackar sig igenom frågorna i inslaget om judeförföljelserna i Malmö, liksom, liksom, liksom. Naturligtvis var VD:n för Islamic Center inbjuden till diskussionen, så de med lite mer än luft mellan öronen förstod nog varför denne herre var tvungen och gå in och försvara muslimerna.

Han tog i princip över ämnet från den judiska kvinnan och beskrev muslimerna och deras moskéer som "hårt drabbade av rasister". Saarinen bara hummade med.

Judar är per se illa sedda i Sverige. Den uppiskade stämningen mot Israel initierades av Palme i allmänhet och Sten Andersson (utrikesminister) i synnerhet. Pusskalasen mellan Arafat och de två svenska statsmännen är väl dokumenterade. Det såta paret, nu även förstärkt av s-kommunisten Pierre Schori, blev också omskrivna för att de genomförde samma pussakt med Fidel Castro

Ryktet om Sverige som Europas mest antisemitiska land, fick ytterligare luft under vingarna när Johannes Wahlström (son till den ökände antisemiten Israel Shamir) under överinseende av rödstrumpan och den fullständigt inkompetente Åsa Linderborg, publicerade en artikel om att israeliska soldater hade skurit ut organ från stupade palestinier under Gaza-kriget.

Israel reagerade som man kan förvänta sig: Ett fördömande av svensk media och svenska regeringen som uppbackare. Carl Bildts statsbesök i Israel fick ställas in då landet inte släppte in honom. Landet krävde också en ursäkt av Äggskallen men fick ingen.
Hade detta varit de så omhuldade och begråtna palestinierna som fick sig en känga, hade Äggskallen och hela Riksdagen lagt sig ner på knä och vänt sig mot Mecca för att be Allah om förlåtelse.

Men intervjuar man en jude på gatan, som Expressen faktiskt gjorde vid den judiska demontrationen i Malmö (den blev så attackerad av muslimer att polisen avbröt den, vilket är ett brott mot demokratin), så tvekar man inte: "Det är araberna som trakasserar och förföljer oss".

Detta är f ö inte bara ett Malmö-problem. En vän till bloggaren som bekänner sig till judendomen, har haft en kippa på sig vid några tillfällen och blivit attackerad. I Uppsala och av araber.

Vad Hannah Rosenthal och Ilmar Reepalu samtalade om får vi väl inte veta. Personligen tror jag att han var ganska spak. När t o m det stora landet i väster vädrar skunk och skickar en personlig rådgivare hos presidenten till det lilla otrevliga landet i Nordeuropa, då är det dags att krypa till korset.

USA:s mediebevakning har gjort flertalet reportage om framför allt Malmö men också Rinkeby. De amerikanska judarna sitter på höga positioner och har tillräcklig makt för att styra skeppet dit man vill. Muslimerna sitter som en sugpropp i taket när dessa höga statsmän, mediamoguler och domare agerar på allvar.

Sverige får allt se upp. Att satsa på fel häst gång på gång, tömmer så småningom både plånboken och det allmänna anseendet.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn