Det mest förbjudna

I Sverige är det tillåtet att skita i att ingripa när någon blir misshandlad nästan till döds mitt i förortscentrum. En hel hög med gloende vittnen såg hur sju "unga, frustrerade pojkar" sparkade ner och misshandlade en 61-årig man. Utan att röra ett finger. Kanske tog man lite minnesbilder med mobiler för att visa släkten att man "var med".

Det här är inte ovanligt. Otroligt nog har just denna händelse uppmärksammats. Men människor boende i Seved, Biskopsgården osv kan dokumentera om att sådana händelser är mer än vanliga. D v s om det var tillåtet att granska dessa lite närmare utan att ägna sig åt offerbeskrivningar som i princip undantar gärningsmännen från ansvar.


Den gamla videon om "vi vill ha en lokal", säkert trettio år gammal, är precis lika aktuell som problembeskrivning idag som då. Det är en bekväm tillflykt, särskilt för fega och ryggradslösa människor som lutar sig tillbaka medan man väntar på att kommuuunen ska agera. Själv bryr man sig inte. Man har nog med att bestämma över sig själv.

Det är också tillåtet i Sverige att prata om hur man ligger runt, att man har tre ungar med tre olika män och att man dessutom har haft dem samtidigt.

"Att bestämma över sin egen kropp", kallas det, det tillåtna. Att man manglar sönder andra och får felnavlade ungar, det är också tillåtet. Man bestämmer ju bara över sin egen kropp. Själen däremot, tycks man inte ha med vare sig i relationer eller för sina barn.

"Moral" är en svordom i Sverige. I andra länder anses det som självklart att man har ett ansvar och att vanlig medmänsklighet inte betalas genom skatter.

Den urholkade moralen i Sverige är en effekt av ett folk som av staten har förslöats och passiviserats, inte tycks bry sig om några konsekvenser av sina handlingar. De egna drifterna ska tillfredställas, sedan skiter man i resten.

Sexton kr liter för bensin. Jorå, om staten anser att man kan ta ut 90 procent i skatt på drivmedel så har de rätt. I USA protesterar man vilt mot att bensinpriset börjar närma sig sju svenska kronor litern!

Fegheten och undfallenheten hos det svenska folket är inte en konsekvens av att någon har pissat i genpoolen. Det är en social defekt. Staten har alltid rätt. Staten är Gud i Sverige.

Att protestera mot uppenbart vansinne, dumhet och rena lögner, är däremot förbjudet. I alla fall om det kommer från politiker. Protester kan också leda till mindre behagliga följder.

Att protestera i det tillåtna protesterandet är av godo. Men att protestera mot det oprostererbara är att lägga sig under giljotinen.

Numer finns det ju så många "utsatta" i "utanförskapsområden". "Unga, arbestlösa män" som måste ta ut sin frustration någonstans. Det är underförstått tillåtet.

Men att nämna flodhästen som ligger på vardagsrumsgolvet, är fullständigt förbjudet. Att det är i huvudsak invandrare från MENA som misshandlar, våldtar och rånar. Brå slutade t o m att föra statistik på detta efter att det visat sig att fördomarna i själva verket var sanna.

Zigenarna (förlåt romerna) upplever just nu sina femton minuter i rampljuset. Det är romskt år, vi firade romsk nationaldag den 8 april. Och apropå det:

Svd beklagar sig att den romska nationaldagen "störs" av påsken!. Excuse us för att vi firar vår högtid, det måste vi genast åtgärda till nästa år. Och åt helsike med midsommar, det finns säkert några som blir "kränkta" av Små Grodorna.

Bloggaren själv då? Har fått bita huvudet av skammen och gå till Soc för att låna pengar, obs låna! Att smita in som en blöt hund genom de automatöppnande dörrarna i gamla polishuset är ingen höjdarupplevelse. Men eftersom bloggaren är en anpassningsbar person så börjar jag granska de andra olycksåglarna som står och trampar otåligt.

Och så inträffar Det Mest Förbjudna. Fördomarna besannas! Med råge blir de bekräftade, på stället är en definitiv majoritet av de hjälpsökande araber och zigenare. De sistnämnda har jag också sett hänga vid Pingstkyrkan som nu har börjat bedriva social hjälpverksamhet.

Men de VILL så gärna komma in i samhället och arbeta. De blir SÅ kränkta av att höra att de lever på bidrag. DO har anmälningar upp till hakan med kränkta zigenare och människor från MENA. Det blir också en bra slant att dryga ut månadsinkomsten med. Det är ett jobb i sig att jaga pengar utan att jobba för dem.

Igår tankade bloggaren bilen för hundra kr, pengarna räckte inte till mer. En skylt skrek i gult vid slangarna att förskottsbetalning gällde. Jaha. Jag steppade in med min hundring med glad uppsyn. Mannen bakom disken kastade en snabb blick på mig:

"Nej, det behöver du inte göra".

Så vilka är det då som måste förskottsbetala? Mmmh... De envetna Fördomarna börjar poppa upp. Och de är definitivt förbjudna.

Kommentarer

Christer sa…
Krävs det inte en nation för att fira nationaldag?

Och hur sjutton kunde staten kasta ut annandag pingst för satt upphöja vår nationaldag till helgdag? Det enda som hatas mer än kristendomen är ju nationalismen.
ann sa…
Maj, läs detta:
http://sultanknish.blogspot.se/2012/04/from-slavery-to-freedom.html

Ni tänker lika :)
Anonym sa…
Människor i Sverige talar om att de är så fria och liberala men tycks ha glömt all sin moral och satt den på hatthyllan. Man bry sig inte om att främmande människor från andra kulturer härjar i svenska städer och våldtar och sparka ihjäl åldringar.

Det värsta är att om man försöker prata om det så blir man genast kallad för rasist. Makthavarna och media går till vilka ytterligheter som helst för att genomföra deras multikultiprojekt.
Maj Grandmo sa…
Ann:
Fantastisk artikel. Just precis, så är det. Utan att svenskar förstår det så är de (säger de, jag känner ju annorlunda), så är det totalt underställda och dominerade av en Enväldig Härskare; Staten och politikerna.

Apa ser, apa gör. Staten är en förmyndare som håller fåren på rätt sida om skranket.

Christer: Såväl religion som nationell identitet enar och förenar människor och ett land. I Sverige är detta livsfarligt. Här är det splittringen av det gemensamma kittet som gäller. Utan detta kitt står sig individen slätt mot "order" uppifrån.

Som jag skrev: Rätten till sin egen kropp är ett frihetsbudskap, men utan frihet. Hur kan man vara fri om man saknar kompass i tillvaron och bara ägnar sig åt de egna behoven? Frihet förutsätter relationer.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn