Skatt på skatt på skatt

Ett av svenskans vanligaste ord är 'resurser'. Det man menar när man säger 'resurser' är att man vill ha mer av skattetårtan (dock ej på Moderna muséet). Mer 'resurser' innebär att man antingen tar pengar från en tårtbit och överför den till mer behövande ändamål. Det andra alternativet är att man höjer skatterna, något som Sverige är expert på att göra. Faktum är att vi har världens högsta skatter om man räknar med alla punktskatter.

Nya centerledaren, Miss Noideas, kommer upp med ett nytt fräsch skatteförslag: trängselskatt i princip alla städer med en folkmängd över 100.000. Hon har förmodligen inte en susning hur det praktiskt skulle gå till i städer som Uppsala och Linköping där vägarna in i stadskärnan inte har några självklara gränser.

Det är narligtvis Klimaaatet det är fråga om, denna outsinliga mjölkkossa. Säg 'klimat' och en stor del av svenskarna är beredda på att öppna börsen. Att klimatförändringar p g a koldioxid bara är en teori ihopkokade i en datasimulering, det ifrågasötts inte. Säger politiker 'bu' så säger svenskarna 'bä'.


Bloggaren har funderat över andra möjliga skatter man kan dra till med för att fylla på den stinna statskassan till välbehövliga ändamål. T ex boende till ensamstående skäggiga flyktingbarn med hundraprocentig bemanning.

Luftskatt: De som motionerar och springer svetten av sig, andas ut och in opropionerligt mycket syre resp koldioxid. Så på med en skatt på motionärer.

Pruttskatt: Metan är en ohygglig växthusgas. Kossorna som är idisslare pruttar och rapar hej vilt och måste därför likvideras alternativt skattepåslag för bönderna som inhyser dessa monster.
Men det är ju inte bara kossor som rapar och fiser. Människor, som ju är många fler, har ju också ohejdbara kroppsliga utsläpp.
S k gasmätare måste installeras i varje bostad för att registrera pruttsekvensen. Vegetarianer släpper ut mer p g a det höga grönsaksintaget som medför fler och frekventare fisar (dessutom illaluktande, vilket också kan rendera en extra skatt).

Och så naturligtvis: Bilen. Denna frihetssymbol måste kontrolleras så att den inte används. Folk får istället finna sig i att instoppas i överfulla bussar likt den japanska förebilden med anställda instoppare. All frihet måste stoppas, det är då som människor syndar mest.

Så varför inte tillföra en Frihetsskatt också? Frihet i form av bilåkning, skogspromenader, fågelskådning och tatueringar. Alltid är det någon öm tå, eller något som lider för att du har det kul.

Naturligtvis måste olika råvaror beskattas beroende på hur nyttiga/onyttiga de är för klimatet och dig. Om myndigheterna utreder i fem år exakt hur mycket tjockare du blir av godis, blir skatten anpassad till detta värde.
Och eftersom kött är förknippat med pruttande kossor och skitiga grisar, så läggs en rejäl skatt på detta. Istället så fryser man skatten på 'frukt och 'grönt' för att alla ska kunna ha råd att äta över huvudet taget.

Så måste en Könsskatt införas. Att vara man är förknippat med förtryck och könsmaktsordningar, alltså lägg en extra skatt på männen.

Alla dessa skatter går in på regeringens konto för 'utsatta och utanförskapsområden' d v s för att hålla mångulturen under armarna. Att miljon efter miljon redan rullar in på dessa utan att förbättringar kan skådas, så fortsätter man att ösa på så känner man att man "gör" något och kan sova gott på natten.

För all skatt som staten skyfflar in, har vi som medborgare inget inflytande över hur den och till vad den används. Som enskild medborgare får du bara snällt acceptera. Att du har betalt för att de styrande ska spendera pengarna som de vill, handlar om en onaturlig tillit till staten.

Skatter är m a o det styrmedel som staten förfogar över och bestämmar sålunda medborgarnas val, vilket betyder att vi inte har några val ju högre skatterna är.

Men som sagt. Svenskarna betalar mer och mer skatt utan påverkan och ifrågasättande var de tar vägen. Och varför de aldrig räcker till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn