Toleransen ger syre åt intoleransen

Ja, som ni kanske ser så har jag arbetat om bloggen. Får se nu hur bra den fungerar, fast jag tycker upplägget är rätt coolt. Så till dagens ämne:

Carina Hägg, (S) är en flitig skribent på Newsmill. Hon går från klarhet till klarhet och hennes senaste artikel är nog den bästa hon har skrivit.
Men det är faktiskt en av kommentarerna som jag vill ta upp. Ann Sidbrant heter hon och hennes inlägg  väl värt att läsa. Det kommer som nr tre. Läs mer


Hon skriver om det faktum att de svenska kvinnornas neurotiska förhållande till att "man inte får" kränka några av muslimska kvinnors religiösa symboler, som t ex slöja och heltäckande klädsel, leder till att man tar avstånd från sin vanliga kvinnokampsretorik. För svenska kvinnor vill säga. Men muslimska kvinnor ska absolut inte försvenskas, De svenska kvinnorna säger sig kämpa för alla kvinnors rättigheter. Då kämpar de alltså även för de kvinnoförtryckande kulturerna som islam. Och att istället försöka integrera dessa och förmedla de svenska värderingarna, så uppmuntrar man klyftorna mellan oss.

Eftersom alla i det här landet, inklusive myndigheter, har rasistfobi så blir effekten att man uppmuntrar de konservativa krafterna inom islam och på detta sätt skapar de fundamentalism och ett förakt mot vårt svenska samhälle Lite tillspetsat skulle man kunna säga att myndigheterna planterar fröna till blivande terrorister.

Att vårda och skydda mer eller mindre fundamentalistiska grupper, skydda dem från alla påtryckningar att de ska anspassa sig och leva i ett modernt, civiliserat samhälle, är att medvetet att skapa isolerade zoner och parallella samhällen där intolerans och religiös extremism växer fram som en cancersvulst i det civilserade samhället.
Och om man försöker påtala detta blir man kallad för "rasist".

Vem vet, det kanske är den typen av "rasister" vi behöver. De som vill vårda vårt eget kulturarv och se till att det förblir intakt. Samtidigt så accepterar man inte medeltida kulturer och jobbar för att "försvenska" dessa.

Att försvara och överföra vår kultur till de som invandrar är att bemöta den intolerans som finns inom islam. Att slappt ge efter för särbehandling och undantag från våra värden kallas för "tolerans mot främmande kulturer". Det är precis det det inte är. Det är att föda och göda intoleransen och kvinnoförtrycket inom islam. När två SSU-kvinnor gick ut på Newsmill och försvarade "rätten att bära niqab" hade botten gått ur fullständigt. Dessutom är det en tydlig rasistisk hållning, att "de där" kan gott ha sina egna lagar så kan vi svenskar vara jämställda. I själva verket ger man uttryck för tolerans mot intoleransen, en mycket märklig hållning.

Att skapa flera samhällen i ett land blir ungefär som de där ryska trädockorna där den ena dockan alltid innehåller en mindre docka. Som barn hade bloggaren väldigt svårt för de där, jag blev frustrerad. Precis som jag blir frustrerad över att svenska värden idag inte fungerar sammanhållande. Istället har vi ett fragmanterat och splittrat samhälle där ingen känner vare sig trygg eller säker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare