Så blev Sverige en demokratur

Att ha blicken i backspegeln är inte helt fördelaktigt om man kör framåt. Men står man still några ögonblick med alla ilskna tutorgier runt omkring, så kan man passa på att ta sig en titt.

Vad var det egentligen som hände när Sverige blev något av en förbudsnation; tyst, rädd, vilsen och hemlighetsstämplad? Hur kom det sig att det bildades förbjudna zoner och även no-go-zones, där inte vem som helst släpptes in? Hur blev Sverige ett land där bränder, våldtäkter och rån är vardagsmat? Och vad ledde fram till detta?

Som bloggaren ser det så började det hela på 80-talet och det var framför allt tre händelser som startade ombildandet av Sveriges förhållande till sanningen och att offentligt upplysa befolkningen om vad som försigick i maktens korridorer. Det första var Tjernobylolyckan. Det gick åtminstone två dagar innan svensk media gick ut med att Sverige hade drabbats av "ett visst radioaktivt nedfall". Sanningen var att vi drabbats av ett gigantiskt radioaktivt moln som genom regnet föll ner över Östersjökusten, Gävleområdet och Norrlandsregionen. Jag råkade några år senare träffa en amerikansk forskare som var i Sverige på besök. Han var här för att kartlägga de ovanligt många missfall och missbildade barn som hade fötts en tid efter nedfallet. Om detta har vi aldrig fått veta.

Den andra händelsen var naturligtvis Palmemordet. Om detta tycker vi oss veta mycket, men sanningen var vi aldrig i närheten av. Bara Hans Holmér sniffade på sanningen, nämligen PKK-spåret. Holmér blev snabbt utbytt och skrev långt senare en bok som gömdes undan så gott det gick.

Den tredje händelsen var när järnridån föll 1989. Åsa Linderborg och Jan Guilluo skulle ha gråtit den dagen. Efteråt öppnades Stasiarkiven och alla dokument som var djupt begravda i Kreml. Och det vet vi hur det gick med det. Ingen svensk har någonsin fått ta del av dessa. Birgitta Almgren har velat publicera namnen på de svenska agenterna som jobbade för Stasi och KBT. Hon hotas därför med fängelse.

Sossarna sk Luciabeslut kom också 1989. Man ville strama åt invandringspolitiken och enbart ta emot flyktingar enligt Genevekonventionen. Ett mycket klokt beslut i den ekonomiska bistra verkligheten

Så vid den här tiden började den svenska ekomomin falla sönder. Regeringen Bildt fick ta över det sjunkande skeppet 1991. Trion som skulle förändra Sverige för alltid hette: Carl Bildt, Birgit "We shall overcome" Friggebo, men framför allt den övermaga och överlägsna socialministern Bengt Westerberg, en skum blandning av nyliberal och socialist.

Det första Vet Bästerberg gjorde var att riva upp sossarnas Luciabeslut. Nu skulle det ösas på med flyktingar, godhetssyndromet såg världens ljus. Symptomatiskt så startade kriget i ex-Jugoslavien just då. Sverige nådde All time high mellan 91-94 med 70-80.000 PUT per år. Massinvandringen var ett faktum.

Som en följd av detta bildades partiet Ny Demokrati av greven och betjänten: Ian Wachtmeister och Bert Karlsson. De fick ett enormt genomslag med sin något udda valkampanj och kom in i riksdagen. På valnatten när det stod klart att dessa udda radarpar skulle få tillstånd att sitta och trycka på knappar, reste sig helt enkelt Bengt Westerberg från soffan i valstudion och lämnade alla stumma och förvirrade. Den Gode hade talat. Med ryggen.

Det svenska folket reagerade mot invasionen av främst kosovoalbaner och bosnier. Men 1992 tystnade alla protester av händelser som man idag kan hävda står som en central orsak till dagens debattklimat.

John Ausonius blev Lasermannen med hela svenska folket helt enkelt för att han hade ett kikarsikte med laser. Han sköt tio invandrare varav en avled. Ausonius var själv invandrare vilket dock aldrig tog någon särskild stor notis om.

Och efter Lasermannen blev vi alla Lasermän när vi öppet kritiserade den nu helt ohanterliga invandrigen. Ungefär som nu när vi är små Breivikar när vi kritiserar samma sak med ord som förekommer i hans 1500 sidor långa manifest.

Och efter detta har yttrandefriheten strypts alltmer. Och de som trotsar förbuden blir föremål för mordförsök, misshandlar och trakasserier. Internet, som i tio år har varit andningshålet för de oliktänkande, de som ser sig tvungna att vara anonyma för att inte bli föremål för våldet, börjar nu ifrågasättas och censureras. Säkerligen kommer den största nyhetssiten Politiskt Inkorrekt drabbas av rättegångsprocesser och därefter nedstängning.
De här våldets apostlar är AFA med sin medlöpare Expo. Under tiden försigår en helt vettlös flyktingpolitik. Minst 100 miljarder per år skottas in, pengar som sedan måste sparas in på äldreboenden, sjukvård, skola, barnomsorg, vägunderhåll, sjukförsäkringarna, etc etc.

Och så, medan den nuvarande borgerliga regeringen tävlar om förakt för svenskhet och svensk kultur (om det nu finns någon), håller de på att skapa ett parallellsamhälle som trotsar såväl svensk lag och juridiskt rättstänkande. Ett defragmenterande, en splittring av samhällets viktigaste institutioner. En demonisering och stigmatiserande av de som vågar ställa sig upp och protestera.

Det är ett 9/11 för Sverige även om det inte går så fort. Men samhället är på väg att bryta ihop precis som om vi vore attackerade. Landet styrs av en Äggskalle och några miljöhysteriker som vill sätta punkt för det samhälle som vi känner det.
Tystnadens rike är etablerat. Det ligger och ruvar med människor som stänger in sig på kvällarna. Medan gatorna brinner utanför.

Kommentarer

Snurrberget sa…
Har du læst bogen "Tilfældet Sverige" ag Mogens Berendt.
Den er helttilbage fra begyndelsen af 80'erne

En del svenske opinionsdannere var nærmest forargede kan jeg huske.

- cep
Anonym sa…
Mycket bra Maj.C.H

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare