Svensk asylpolitik - ett lustmord


Grrrr. Bloggaren blir så förbannad. Nyss kom beskedet från Migrationsverket att vi kan förvänta oss 100.000 asylanter nästa år. Förväntar? Kommer? Beräknar? Har Sverige ingen som helst möjlighet att styra upp det hela med de verktyg som andra länder använder sig av: visum, krav på ID-handlingar, tillfälliga uppehållstillstånd och åldersbestämningar av de "ensamma barnen? Eller är man elak då och de stora skäggen bombar oss?

Det hela är oacceptabelt, på gränsen till brottsligt. Sverige är ett litet land, med liten budget jämfört med Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Hur mycket anser man att det kan spenderas på denna industri? För det är en industri med svindyra och farliga resor, falska ID-handlingar, stulna pass, "manualer" till lämpliga historier och bluffadresser, allt kontrollerat av hänsynslösa ligor. Indirekt medverkar vi till att människor drunknar i Medelhavet, utnyttjar flickor och kvinnor till prostitution och oljar knarkkungarna. VI betalar, för att politikerna ska spendera våra pengar till detta. Läs merJag anser att det är fråga om en brottslig handling att ösa alla dessa människor över oss utan att tillfråga oss om vi är beredda att betala. Inte bara på ekonomisk basis utan hur kulturmärkta slott, herrgårdar och varenda vrå man kan gräva fram ur de svenska anrika husbeståndet , hänsynslöst exploateras och förstörs.

De asylsökande är inte heller nöjda med sitt boende och klagar högljutt för SVT och SR hur dåligt man blir mottagen på slotten. Våld, vandalisering och stölder sker i stor skala på de små orter man blir placerade i. Snyft och smattrande gnäll från asylanterna om hur dåligt de blir behandlade och man hummar och håller med.

Lötta Gröning skriver här om de stackars flyktingarna i Norberg, en kommun på 5.700 invånare som har tvingats till att ta emot bortåt 1.000 flyktingar och nu frukoststrejkar dessa p g a det dåliga utbudet av TV och Internet (!) och så maten förstås. Mahmoud Alsheikh Mohamad från Syrien(?) ångrar att han kom till Sverige. Fru och barn ska naturligtvis resa hit så fort Mahmoud fått PUT. Nu saknar han något att göra och vill jobba. Ja, vad hindrar honom?

Det är brottsligt att utsätta lilla Norberg för detta. Ingenting fungerar längre. Finns inga bostäder, äldrevården går på knä och skolan är i fritt fall. Nya barn står vi skolporten varje dag. Många har aldrig skrivit en bokstav under hela sitt liv och språkförbistringen ställer alla barn utan undervisning, såväl flyktingbarn som infödda. Det är ett brott mot barnen. Föräldrarna betalar för att deras barn ska gå i skolan och lära sig det mest elementära. Men deras pengar försvinner ner i svarta hål utan att barnen får en undervisning de har rätt till. Det är ett kontraktsbrott. Makthavarna borde slängas i fängelse på vatten och bröd. Man har berövat Norberg och en rad andra små kommuner, sitt självbestämmande. Man dränerar dem på resurser, man begår ett lustmord på den lilla orten.

Migrationsverket skyller på de privata aktörerna som håvar in pengar på asylboenden. Det är en sanning med stor modifikation. Om inte Migrationsverket hade tagit beslutet om fri lejd för syrier in till Sverige skulle inte behovet av bostäder vara så stort. Idag vet ingen hur många som är bostadslösa, om än inte hemlösa.

I de årslånga bostadsköerna förödmjukas de sökande genom rigorösa kontroller av deras ekonomi, tidigare boenden, den sociala situationen, hälsa och jobb. Är man arbetslös eller sjukskriven får man ingen lägenhet utan borgesmän.

Om man däremot är flykting med x antal barn slipper man alla dessa kontroller. I den mån det finns lägenheter alls så kan dessa spatsera in före den milslånga kön. Jag har sett det själv med egna ögon under min tid i "skjulet". En tjej hade bott provisoriskt i två år innan hon fick en riktig lägenhet. Däremot fanns en familj av afrikansk börd som bodde där i bara tre månader innan det var dags att flytta in till en lägenhet, oklart var. Men detta kallas prioriteringar och det förmodas vi andra bara förstå och acceptera. "De mest utsatta först", som en byråkrat uttryckte sig.

Det är ohållbart. "Öppna era hjärtan" skär falskt och skorrande. Vi ska snarare öppna våra plånböcker. Till bostäder som inte finns ens för svenskar. Till skolor som inte kan fullgöra sitt uppdrag. Till den överbelastade sjukvården där asylsökande och "papperslösa" får vård gratis. Vi är förbannade och det minskar vår vilja att betala in skatt till ett system som kommer att gå under.

Bloggaren betalar inte längre för läkarbesöken. När de som befinner sig olagligen i Sverige och får sjukvård gratis, så anser jag att jag som svensk medborgare som betalar in skatt till sjukvården, inte ska behöva betala ännu mer vid luckan på läkarstationen. Det är en protest. Jag vill inte fullfölja min del av samhällskontraktet om inte den andra parten, politikerna, fullföljer sin del. En överenskommelse är en överenskommelse. Och jag har inte givit mitt godkännande till det lustmord som nu pågår i Sverige och är därför inte beredd att ingå i någon överenskommelse.

Tyvärr resonerar inte många som jag gör. Folket är för flata och så inkörda i den väl plöjda fåran att man inte förstår att det är deras pengar som gör hela detta samhällsexperiment möjligt. Illusionen att alla pengar, inklusive de man själv har, tillhör staten har hjärntvättat folket i 60-70 år.

Om man inte vill betala direkt in till t ex sjukvården, kan man låta deponera pengarna på Länsstyrelsen. Då råkar man inte illa ut med Kronkalle efter sig, man har ju betalt.

Finansminister Magdalena Andersson hävdade i sitt första tal att "Ladan är tom". Hon ville inte lova att genomdriva några förslag som inte är fullt finansierade. Kan man med fog säga att asylinvasionen är finansierad? Naturligtvis inte. Ändå är asylinvasionen regeringen Löfvens största budgetpost. Hur tänker man?

Den stad i Sverige med flest hemlösa i förhållande till folkmängd, är Uppsala. 
Redan 2011 konstaterade Socialstyrelsen att antalet hemlösa var 1.772 st under en veckas mätning i rikets fjärde stad. Sedan dess har ingen mätning gjorts. Och inga åtgärder heller. Från Uppsala kommun då. Istället finns två härbärgen som drivs av Frälsningsarmén och Stadsmissionen. Här kan man läsa sammanfattningen från Stadsmissionen.

Istället:

Uppsala kormmun satsar 2,4 miljoner kr på "tak över huvudet", dagcenter och mat för hemlösa...romer d v s zigenare visavi tiggare. Eller EU-migranter, EU-medborgare osv osv.

Just nu belägrar dessa de härbärgen som är avsedda för de 1.772 hemlösa och bostadslösa uppsalaborna. Nu sover de som är uteliggare, c:a 700, bakom en av de härbärgen som är avsedda för dem.

Kommunen vägrade först men Uppsala Nya Tidning bedrev en formidabel kampanj där man på sedvanligt sätt letade fram snyfthistorier och baaarn. Det är ett osmakligt spel med känslor, skorrande falsk medmänsklighet, snällism och orättvis särbehandling.

I realiteten blir detta ett accepterande av de tiggande zigenarna. Och bara för att dessa blir bjudna på mat och husrum ska man inte tro att de slutar att tigga (vilket faktiskt är intentionen). Uppsalaborna vill knappast ha dessa muggförsedda människor utanför varje butik, galleria, centralstation, bibliotek, you name it. Alla är dödströtta på dem, men nu har det blivit politiskt inkorrekt att uttrycka detta. Vi ska vara solidariska och empatiska efter diktatoriska påtryckningar från den sedvanliga godhetsmobben. Alla är de från den övre medelklassen som bor i etniskt homogena områden.

Det allra värsta är den hjälplöshet man känner. Vi har ingenting att sätta emot. Politiker kör sitt race, med våra pengar och vi har absolut ingen kontroll över denna ekonomiska förstörelse.

Man får göra som bloggaren gör: Deponera avgifterna hos Länsstyrelsen, helst också kommunalskatten. Om tillräckligt många gör detta så kanske politikerna upptäcker att skatteintäkterna minskar. Detta lustmord på oss och våra resurser måste få ett slut.


Kommentarer

Cello Jr sa…
Jag har mått vansinnigt illa hela dagen på grund av massinvandringen. Inte ens det ordet känns dock adekvat, snarare folkmord eller folkutbyte. Vad skall vi göra? Det känns som det enda realistiska alternativet (för oss få som har råd) är att emigrera. Jag funderar för personlig del på Finland.

Men framför allt gör det mig folkilsken. Hatisk lika mycket mot de som röstade på Sjuklövern som på journalist- och politikerkåren - och det vomeringsframkallande kändisetablissemanget, ja, alla i stort sett.

Jag kommer nog aldrig mer bli riktigt lycklig.
Maj Grandmo sa…
Jag ångrar djupt att jag inte stannade kvar i USA när jag var där för 4 år sedan. Visserligen hade jag fått leva som illegal, men detta förändras ju nu i och med Obamas utspel om att ge 5 miljoner illegala asyl. Idiotiskt naturligtvis. För alla som inte är illegala.

Fast nu är det inte möjligt att sticka ifrån alltihop. Då hade jag pengar och fysik nog. Inte idag.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn