En nattlig vandring

Per Gudmundson, ledatskribent på SvD, bloggare och krönikör, har hitintills fått gå på i ullstrumporna när det gäller att beskriva det sönderfallande Sverige. Han är näst intill expert på terrorism och avslöjar oftast namnen på dessa cancersvulster i världen. Hur länge ska han få hålla på? Hans kunskaper och modet att dela med sig av dem gör honom till ett objekt för de mörka krafterna.

Han har ingen större tro på att Sverige ska resa sig ur askdammet som en Fågel Fenix. Här beskriver han ett Sverige som inte längre kan skydda sina invånare fast hela staten är en gigantisk, formlös koloss. På lerfötter. Den tar hand om våra barn, anordnar föräldrakurser och läxläsning, försöker ta hand om våra gamla, tillgodoser "vårt" behov av kultur (om det nu finns någon), teatrar, fritid och t o m kurser om hur man brygger öl.

Men statens basala uppgifter;  Försvaret, polisen, övrigt rättsväsende, katastrofberedskap och det samhällsskydd som varje rättsstat måste förfoga över, har i Sverige nu lagts i medborgarnas händer. Staten har inte längre några resurser för att skydda sina medborgare. Det är motsatsen till den libertitanska samhällsmodellen där bara den basala försvarsberedskapen och rättssystemet finns, den s k nattväktarstaten. Läs merGudmundson döper nu om den svenska rättstaten, försvars- och katastrofberedskapen till Nattvandrarstaten. Det är föräldrar på stan, det är organisationerna Missing People och Friends, det är Grannsamverkan mot brott.  D v s frivilliga medborgare som har fått nog och tagit kommandot över statens grundläggande funktioner.

Ambulanser och brandkår måste ha polisbeskydd när de kör in i de alltfler utanförskapsområdena runt våra största städer. Postgången har lagt av och sköts av de boende. 

Vår omvärld har börjat undra. Vad är det som händer med Välfärdsstaten? Här är t ex en video från brittiska nätkanalen The LIP:
Det var längesedan (2004) den amerikanske right wingade TV-kanalen FOX News sände sin mycket omtalade och sedda film om Rosengård. Denna kanal bannades av svenska kommunister(V) och lyftes ur TV-nätet. Kanalen bedömdes inte klara nålsögat för den fina svenska demokratiska värdegrunden om "allas lika värde"!

Fox News gjorde faktiskt ännu ett kort inslag om "det senaste" i Rosengård 2011 där Kent Ekeroth, SD, medverkade. Vad jag vet har detta inte visats i Sverige.
Det har gått snart 8 år sedan en kvinna i Rinkeby sade att det kändes som att bo i ett arabland, ungefär som i Irak.

Ovanstående video talar om för oss med all önskad tydlighet att den svenska rätts- och försvarsmakten har förlorat kontrollen. Totalt. Fast vilka ska gripa in här? Är det några frivilliga som ger sig in i detta getingbo?

Jo, på station Rosengård finns frivilliga krafter som tar vid där inte samhället orkar. Där finns också Malmös Frivilliga Brandkår...

På sätt och vis är det väldigt bra att civilsamhället börjar återskapas. Men på ett annat plan: Var i helvete tar alla våra skattepengar vägen?

När jag går på en nattlig promenad runt kvarteren där jag bor är det relativt lugnt. Regnet hänger i luften och diset ger gatlamporna en suddig gloria. Taxibilar från olika bolag glider längs med trottoarkanterna och stannar med parkeringslyktorna tända. Chaufförer bedriver knarkförsäljning i Stockholm och här.

Tidigare i år sprängde polisen en liga i Stockholm kallad för Taxi Tony. Sju män dömdes till höga fängelsestraff, som högst 10 år. Tillvägagångssättet var hur enkelt som helst. Köpare hade ett "taxinummer" som de ringde och efter någon timme kunde denne hämta knarket direkt från bilen. Det var lättförtjänta pengar och ligan hade kammat in hundratusentals kr, förmodligen ännu mycket mer.

Polisen har mest span på olagliga bilar tycks det. Har aldrig sett dem i närheten av de halvt släckta bilarna som står och väntar i nattens mörker. Inte heller nu.

Nere i stan går föräldrarna på span för att om möjligt bringa ordning mellan de muckande killgängen. Polisbilarna står uppställda mitt på torgen som för att meddela att de finns. Och i ett gathörn bjuds det på nybryggt kaffe och kakor. Det är Livets Ord som gör en insats.

På Frälsis härbärge släntrar de hemlösa mot dörren och får dra lott om en säng för natten. Numera konkurrerar man även med zigenarna. I värsta fall blir det ännu en natt på gården utanför Mikaelskyrkan. På något sätt är bänkarna och marken något varmare här.

Jag själv går hem och tar hissen upp till min varma lägenhet. Känner åter igen hur tacksam jag är för att ha ett hem. Det har inte varit helt självklart under de senaste åren. Men man lär sig.

Kommentarer

Inte Rinkeby, utan Malmö. Lyckligtvis kom jag ihåg kvinnans namn Fatima Obaid, så videon var inte svår att hitta.

https://www.youtube.com/watch?v=pHrmSTRmjyw
Anonym sa…
Enbart lyckliga Fatimas uttalande här: http://www.youtube.com/watch?v=pOCUE-JLyZ8
Det är bra att araberna tycker sig bo i ett arabland även här i Sverige. Det blir då lättare att skicka hem dem när vi invandringsmotståndare får makten/ J_B
Maj Grandmo sa…
Att åka hem från det man flytt ifrån tycks ju inte vara något problem...

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare