Poliser ska få modern utbildning med chef som kräks
Svensk Polis. Ständigt kritiserad. För det de gör och för det de inte gör. När polisen har använt sitt tjänstevapen och skjutit någon, ibland till döds, pågår utredningar in i det oändliga, alldeles oavsett varför det sköts..När man tar till krafttag med ridande poliser i de oroligheter och rena intifadan som pågår natt och dag i Sverige, får man anklagelser om polisbrutalitet. Skulle man undvika att ingripa blir man anklagad för att man uppmuntrar till våld och anarki. Att vara polis verkar inte vara ett lätt jobb.

Antalet poliser har aldrig varit så många som idag. Ändå lider hela organisationen av klumpig byråkratisk ineffektivitet. Många brott utreds inte alls och de som gör det har långa utredningstider men med påvra resultat. Uppklarningsprocenten är skrämmande låg. För brott mot person i form av våld, sexuellt våld och rån, d v s de brott som idag är bland de flesta, ligger den på 10 procent.

Polisen i Malmö har under året tilldelats resurser från många andra orter. Det är de s k skjutningarna som kräver allt fler närvarande poliser. Läs mer.


Polisen får i princip varje kväll åka ut till Utanförskapet och bli utsatt för regelrätta angrepp med stenar och andra flygande saker avsedda för att skada. Om polisbilarna lämnas tomma förstörs de.

Ibland uttrycks det att detta skulle vara Polisens eget fel som provocerar huliganerna. Poliserna själva säger att Utanförskapet startar upp med att sätta fyr på en bil bara för att locka dit Polisen. Ord står mot ord. Men med tanke på alla bilder från "intifadorna" så ser det inte ut som om Polisen riktigt har lust att tas med huliganerna gång på gång.

Men nu ska polisutbildningen moderniseras för nutidens utmaningar (nyord för "problem"). Man lägger ner polishögskolan i Solna och flyttar till Södertörns beryktade höskola. Beryktad p g a sitt ensidigt vänster- och feministiska fokus med nonsensforskning och begränsade kursutbud med inriktning mot marxism och "kritisk teori". Gammal trämask.

Om man letar efter något form av vetenskapligt paradigm på Södertörn får man bita i gräset. Istället kallar man sig "mångvetenskaplig" på Södertörn. D v s här ingår såväl allt som inget. För Polisen har man spännande planer om undervisning anpassat för det nya Sverige. Så här låter det bl a:

"Forskningen och utbildningen har också hög samhälls- och samtidsrelevans. Det innebär till exempel att du som student får tillgång till kvalificerad kunskap kring drivkrafter bakom samhällsutvecklingen. 
Utbildningen omfattar många praktiska inslag som till exempel polisbilskörning, livräddning och akutsjukvård, vapenhantering samt konflikthantering med självskydd." 

Är det någon mer än jag som blir livrädd för den nya Polisen?? Som dessutom är designad för Storstaden, enligt beskrivningen.

Gissningsvis så kommer också kostymen att skräddarsys för mångfalden och mångkulturen i Utanförskapet. Kanske bättre kvalitet på korven när man ska föra dialog med de frustrerade unga männen. Säkert ny, feministisk look på polisuniformen också med rosa revärer och blommönster, "Rör inte min kompis" och "vi gillar olika".

Att det dessutom ska ges "många praktiska inslag" avslöjar att kärringarna på Södertörn inte har en susning om vad Polisen gör praktiskt. "Bilkörning"?

Att polisutbildningen och Polismyndigheten ska ges en mångfaldsprofil av anti-rasistsnitt avslöjades ytterligare av att en ny rikspolischef utsågs häromdagen: Herr Dan Eliasson.  Frågan är vad han är mest känd för: Att han som chef för Migrationsverket införde ett arbetssätt, LEAN, som innebar att ingen vare sig hade kontroll eller ansvar över någonting eller att hans chefsskap på Försäkringskassan förvandlade getingboet till ett ormbo. (LEAN är den arbetsmetod som Toyota skapade på sin bilfabrik. Migrationsverket förvandlades till bilindustri vilket ger en viss förklaring. Så många och mycket på kortaste möjliga tid).

Oavsett vad Eliasson har för utbildning (jurist) kan han omöjligen ha den kompetens som krävs på så olika områden. Men det kanske är meningen? Att de tre katastrofmyndigheterna ska ingå ett polyamoröst äktenskap? Så många fingrar som möjligt i samma deg och hoppas på att bullarna ska gå att äta.

Eliasson verkar dock ha vissa problem med matsmältningen. Han tycks kräkas ofta. Stress? Nej, istället var det när han såg Jimmie Åkesson i en debatt som han "twittrade": "Normalt håller jag mig till socförsäkringarna. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks". Twitter är ju för övrigt den arena där man har kräksjukan permanent.

På frågan om varför Eliasson kräktes visade det sig att Åkessons berättelse i TV om Sölvesborg inte hade överensstämts med Eliassons. Mmmh, som sagt, Digestion. :

Så p g a Eliassons kräkbenägenhet så måste hans tjänsterum säkert utrustas med direktspolande spykar, för att inte tala om de nya feministiska polisuniformerna. De måste vara kraftigt impregnerade, inte minst mot all äggkastning och brinnande förmål som nu är vardagsmat i polislivet.

År 2009 hade drygt 40 procent av poliserna blivit utsatta för våld. Det är ingen vild gissning att denna siffra har blivit högre sedan dess. Men med Södertörns mångvetenskap i ryggen och de nya färdigheterna i bilkörning, så lär det bli lugnt i Utanförskapet.


Kommentarer

Anonym sa…
Har man en historia som en med revolutionära idéer är det kanske bäst att ta i så att man kräks om man vill behålla jobbnivån GD under Alliansen. Annars fanns väl inget skäl att som GD lägga sig på den nivån och offentliggöra det. Snacka om näthat.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare