Ondskans vapendragare

Av en slump hittade bloggaren följande video: Mamma Måds Lika-Olika-projekt; ett program i det värdegrundsarbete som nu präglar alla stadier i den svenska skolan.

Men Mamma Måd (vet inte varför hon är flintis) är härlig att skåda. Barnen har roligt, det är ett positivt anslag som inte slår in "allas lika värde" som ett tvärsnittligt mantra i barnens medvetande. Istället handlar Mamma Måds projekt om barnens olikheter och originalitet, men också att varje barns unika identitet inte på något sätt är mera värt än någon annans unika identitet. Det är både befriande och lugnande. Kanske det inte är så illa ändå.

I anslutning till detta kan vi här ta del av ett radioinslag: Granska Sverige, en fristående radiokanal, låter oss höra Bengt Westerberg bl a, svara på frågan: Vad betyder "allas lika värde" egentligen? Just enjoy!

Jag hörde precis nyheten om att SR:s Asien-corre, Nils Horner, har blivit mördad i Kabul, Afghanistan. Två män sköt honom i huvudet, bakifrån. Han dog omedelbart. Det är oerhört tragiskt. Horner var förmodligen den bäste corren SR hade. Men det lyste väl utlänning och västlänning om honom. Och i Afghanistan behövs det inte så mycket mer för ondskans hantlangare.

Och det tar oss tillbaka till Sverige. Här håller också ondskans hantlangare på att mobilisera sig. Sedan länge har vänstervåldet (det som kallas för autonoma grupper) präglat Sverige. Redan 2009 varnade forskarna för dessa grupper och att det finns en acceptans och tolerans omkring dem som är direkt farlig.Vänsterjournalister har en tendens att beskriva dessa våldsverkare som "antirasister". Fast det senaste året har vi lärt oss att ras och hudfärg i högsta grad är en viktig ingrediens inom framför allt hbtq-rörelsen extremaste falanger. "Vithetsnorm" och "icke-vita" har utvecklats till besynnerliga attribut på olikheter människor emellan där idéer om konflikt och "kamp" ligger och pyr som ett ormens ägg. Och allt oftare kläcks det hela till öppet våld. "Antirasisterna" i Kärrtorp är inga duvungar och Säpo har dessa under uppsikt. De autonoma vänsterextremisterna är organiserade på ett helt annat sätt än Vit Makt-konstellationer. Det förra planerar och utövar politiskt våld och utgör på detta sätt ett större hot mot demokratin.

Efter Kärrtorp så attackerades SD:s Anders Dahlberg, Han hade blivit röjd av Expressens kartläggning av kommentatorer på Avpixlat. Som bekant kanske, så använde Expressen en vänsterextrem grupp till denna kartläggning. Några dagar efter publiceringen så detonerade en bomb utanför Dahlbergs ytterdörr.

Om vänsterextremistiska rörelser är organiserade och planerar sina attacker noga, så menar man att motsvarande högerextremt våld är mer slumpartat. Det är tillfället som avgör enligt Säpo.

De som nu anges som nazister är främst Nordiska motståndsrörelsen och Svenskarnas Parti. Bloggaren läste lite på de senares hemsida och så här kan det låta:

"Vi är idag en civilisation där kampen är lika viktig som förr men man måste kämpa på andra sätt än tidigare. Knytnävarna kan ibland tas fram för att försvara sig själv och de sina men framför allt måste man kämpa på andra plan. Det svenska folket lider psykiskt och fysiskt under den globala politiken. Det ska vi sätta stopp för...."
"Men varje gång som det känns svårt så kom ihåg en sak: Vi är svenskar. Vi är en del av det folk som seglade ut på de stora haven med upptäcktslusta och rent mod. I våra vener flyter samma blod som flöt i venerna hos karolinerna i Narva eller hos dalkarlarna som slöt upp bakom Engelbrekt och Vasa. Om vi lyckas med vår kamp, och det kommer vi att göra, så är det också samma blod som flyter i venerna hos små svenska barn som lever i ett harmoniskt samhälle i framtiden."


De tar i så de spricker. De kallar sig ett "nationalistiskt" parti, men tonen och intentionen i det skrivna pekar betydligt längre högerut. Att börja prata om "svenska gener" och hur man ska bibehålla dessa utom räckhåll för "orena" gener (vilket är underförstått), har otvetydigt en nazistisk touch. Men vilken fara utgör dessa? Speciellt i relation till vänsterextremisterna?

Nordiska motståndsrörelsen är öppet nationalsocialistiska och företräder riktigt hårresande åsikter som att: Fel sida vann kriget (WW2).. Nordiskt maktövertagande. Och så naturligtvis förnekelsen av Förintelsen med en rad av svamlande förklaringar. Egentligen är hela världen offer för en judisk nomenklatura är idégodset. Allt vi kan göra är att skapa ett Norden separerat från all internationell inblandning. Detta för att bevara den nordiska genuppsättningen. Hur många är dessa coneheads?

Revolutionära fronten, RF, är en av våldsvänsterns mest aktiva grupp. De vill genomdriva ett klasslöst samhälle med hjälp av våld. Det står extremt lite på deras provisoriska hemsida:
"Varje dag ser vi hur det kapitalistiska systemet sliter sönder våra liv. Våra boendekostnader blir bara högre, våra vänner fattigare och jobben färre och mer osäkra. Allt detta så att de rika kan bli rikare. Som en direkt konsekvens av detta ser vi hur fascisterna åter igen organiserar sig för att sprida rashat som splittrar arbetarklassen.
Vi vägrar acceptera en sådan utveckling och slår därför tillbaka med all kraft vi har. Allt från att aktivt konfrontera fascister på våra gator, till att agitera och organisera på våra arbetsplatser och områden. " 

Det här uttryckssättet är vi väldigt bekanta med. Vi hör det dagligen. Vi har det här tankesättet inprogrammerat. Men det röjer precis samma våldsideologi som nazisternas.

När nu media har gjort en rivstart mot att skildra de nazistiska falangerna i bl a Svenskarnas parti, så kan man misstänka att en bakomliggande strategi finns. Förmodligen är spjutspetsen riktad mot den grupp av nazister som ingår i Sverigedemokraterna.

ETC skriver om "Nazisterna som skapade SD". Uppdaterat Wikipedia skriver i princip detsamma. Och Gudrun Schyman förnekar sig inte utan beskriver SD som "rasister, nazister och fascister". Att hon själv var partiledare för ett parti vars historia är präglad av blod, död och förtryck, tycks hon ha glömt. Och när det gäller F! så finns också en fascistisk världsbild inbyggd. Man ska inte kasta sten i glashus Gudryn!

Det allra tydligaste exemplet hur slipstenen dras är hos bloggen Svensson.
"Vi har ett högerextremt rasistiskt parti i riksdagen. Sverigedemokraterna. SD. Detta parti borde bojkottas och isoleras av alla sanna antirasister. De borde inte tillåta skriva debattartiklar och liknande i media, de borde inte legitimeras och normaliseras genom att förekomma i samband som Musikhjälpen."
"När rasism legitimeras och normaliseras innebär det att våldsamma nazister som Svenska Motståndsrörelsen (SMR) och Svenskarnas Parti (SVP) får luft under vingarna. De vågar göra saker de inte gjort förut. " 

"När en statlig utredning försöker jämställa vänsteraktivister med högerextremister, med vådsamma nazister jämför de äpplen och päron. Det innebär att de smutskastar människor som vill ha mer demokrati och rättvisa, människor som vill ha jämlikhet och jämställdhet när de jämför dem med människor som inte drar sig för att mörda och lemlästa. De jämför människor vars allvarligaste brott är skadegörelse med människor som varje år mördar och lemlästar folk."


Alla exempel är från de senaste tre månaderna. Det sistnämnda beskriver dubbelmoralen hos vänstern. När det gäller SD och dubbelmoralen så får vi uppgifter om denna varje dag.  Min egen åsikt? De två inriktningarna är lika dåliga kålsupare och företräder historiskt samma ståndpunkter. Målen helgar medlen och medlen är våld och förtryck av oliktänkande och/eller de med annan bakgrund. Blod, hat och död har igenom historien präglat ideologierna. Och de finns inga förmildrande klausuler eller förklaringar till ett rättfärdigande. Men jag glömde att nämna islam. Islamismen är den allra mest våldssamma grenen på dödens träd. Islamism har den fördelaktiga egenskapen att den knyter ihop de två andra åsiktsinriktningar med sin egen. De bildar en hel liten familj med gemensamma fiender, gemensamma vänner och ett i princip gemensamt mål. Därför kan man kalla dem helt enkelt Extremismen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn