De fabricerade sanningarnaI dagen värld har sanningarna blivit en konsumtionsvara; "bäst" sanning har inget Bäst före. Den bara är. Ohotad och evig. Ungefär som hjulet.

Halvsanningar till renodlade lögner skapar vid upprepning tillräckligt ofta, en permanent sanning som orubblig sitter som en smäck i var mans huvud.

Just nu pågår konflikten i Ukraina där Ryssland har stuckit in snoken i ormboet. Det svenska nerlagda försvaret har helt plötsligt blivit intressant igen. Den ryska björnen har vaknat.

Vad som egentligen pågår är det just ingen som vet något tillräckligt om. Ryssarna har börjat konstruera konflikten utifrån sin horisont och de märkliga har inträffat att svensk media hakar på Putin och hans propaganda. Trots att rapporterna från Ukraina talar emot så envisas media att upprepa sin inprogrammerade "sanning".SR tjatar i princip i varje nyhetssändning att det är högerextremister och nazister i form av Svoboda som håller på att ta över Ukraina. Svoboda beskrivs emellertid som ett nationalistiskt parti på Wiks engelska site. De har tre representanter i regeringen och det är detta som får media att börja ryta om nazister. Men å andra sidan är allting till höger om KD nazism enligt media.

Inte för att jag på något sätt sympatiserar med Svoboda, men rätt ska vara rätt. Den revolution som just nu pågår i Ukraina är inte ett högerextremt påhitt. Lyssnar man på statsanställda och journalister, inklusive svenska corrar i Ukraina så talar man om ett folkligt uppror som bara har ett enda fokus: Att störta presidenten.

Men svensk media fullkomligen bombarderar oss med att nazisterna i Svoboda i princip har tagit makten.

Man kan läsa om det i Expo (naturligtvis, och Åsa Linderborg kulsprutar in budskapet, inklusive vänstervingade svenska statsvetare och historiker. Det är bara ett litet krux. Dessa befinner sig inte på plats och har aldrig varit där. Då är det lätt att vältra sig i sina egna (dröm?)scenarior. Att nu detta har fått fäste som en odiskutabel sanning beror på att man har lyssnat på de ryska, Putins, lögner om konflikten. Det första som dör i ett krig är sanningen för övrigt. Fejkade intervjuer  och TV-bilder har avlöst varandra från Kreml. De har avslöjats som lögner eftersom platserna har identifierats som andra än de som de har sagts vara. Och att en kvinna bara har bytt kläder i olika scener för att få det att framstå som det allmänna intrycket av situationen.

Det är onekligen intressant att följa detta fulspel och inse hur lite sanningen spelar roll. Allting handlar om att skapa intryck och falsefarier för att bekräfta sin tes.

En annan obestridlig sanning är den om klimathotet. Vi får i princip varje dag höra om att vid en temperaturökning på si och så procent kommer så att hända......

Nya rön baserade på fakta om de senaste 15 årens temperaturer, finns inga siffror som talar för någon temperaturökning. Under de senaste 100 åren har det dock blivit varmare; 0,74 grader. Dessutom har så samma data påvisat att solen går in i vilofas och att antalet "solstormar" nu är nere på en så låg nivå att man snarare kan resonera omkring en kommande istid! Dock en liten istid vilket senast var fallet år 1645...

Men med en dåres envishet kör media sin skrämselpropaganda och att "vi gemensamt" måste minska antalet utsläpp av växthusgaser (CO2, CH2,) d v s kolmolekyrer. Vi måste sluta att vara egoister som vill ha en egen bil och flyga till avlägsna kontinenter. Kossor får inte rapa och fisa så därför bör vi sluta med dessa hemska djur som ger oss kött och mjölk.

Och därmed är vi inne på nästa "odiskutabla sanning". Att kött, särskilt rött, är farligt och kan ge oss cancer. Här är en dubbel baslinje till varför köttet ska ut.

Det är magasinet Cell Metabolism som står för en artikel där studie på möss har visat att ett lågt proteinintag minskar risken för prostatacancer. Studerar man magasinet lite närmare så kan man utläsa att det är en publikation för en speciell diet; Medelhavsdieten, som man marknadsför. De som har skrivit artikeln som media refererar till är samtliga italienare, vilka är de som har utarbetat denna Medelhavsdiet. Ovisst om det är just dessa italienare...

Att SR refererar till ett sådant udda magasin istället för de världsledande The Lancet och Science Magazine, är kufiskt. Varför?

"Klimathotet" som man påstår fortfarande finns trots rön som beskriver det motsatta, ska ju stävjas genom att vi vräkiga västerlänningar sänker vår levnadsstandard och blir vegetarianer. Död åt köttet och därmed korna. För att detta ska kunna bli verklighet krävs en massiv politisk styrning i form av skattehöjningar för de olydiga och premier för "det rätta".

Hela klimatindustrin med FN:s klimatpanel i spetsen, är ett politiskt projekt. Deras önskedröm är en gränslös värld med en världsregering. Fascism.

Är jag ute och cyklar? Nej, faktiskt inte. Birgitta Ohlsson, vår EU- och demokratiminister(!) är en sann proklamerare för just en sådan värld. Och numer kan man läsa om "en gränslös värld" hos samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna (av naturliga skäl).


Förutom att Birgitta Ohlsson är vegetarian ; ) har hon uttryckt sig så här:

"Avskaffa Sverige!Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen?Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad håller mänskligheten krampaktigt fast i nationen."
-------------------------------------
"Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis."

Ja, varför håller vi "krampaktigt fast i nationen". Därför att den är det kitt som håller oss samman. Därför att vi pratar samma språk, delar värderingar, normer, traditioner och historia. Därför att nationen skapar ett "vi", inkludering och gemenskap. Det är inte frågan om ett "vi" och "dom" om alla inkluderas. Men detta motarbetas genom de krafter som har skapat mångkulturen. Att mångkulturalism är ett hopplöst projekt beror på att hela idén bygger på splittring mellan grupperna.

Alla dessa tre exempel har också det gemensamt: Splittring. Genom att få helt ordinär nationalism att framstå som ond och jämföra den med Hitler (vem annars?), nazister och fascister, så ska en successiv motsats byggas ut som ska tjäna till att "motarbeta" nationalismen (nazismen). Att sedan 'nazism' är en förkortning för nationalsocialism, tänker man förmodligen inte på. All socialism är i grunden ett förtryck från en suverän överhöghet.

Men förtryck kan också utveckla folkets ursinne. Det är detta vi ser i Ukraina. Det handlar inte om fascism och ännu mindre nazism. Det handlar om folkets revolt mot förtrycket från överheten.

Liberalerna och socialisterna önskar tillsammans med världens rikaste kapitalister, en världsordning med en global världsregering. Den osannolika blandningen "strävar" emellertid mot samma mål: Bryta ner och fragmentera kulturer, värden, lagar. Kvar finns bara isotoper svävande i en tom rymd.

Birgitta Ohlsson tror att en sådan gränslös värld skulle vara slutet på alla krig. Det tror inte jag.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn