Straffskalorna speglar den svenska människosynen

Männen hade byggt upp en hel fabrik som producerade vattenpipstobak till Sverige, Tyskland och England. Polisen hade bara koll på de senaste två åren men man beräknade att fabriken hade tillverkat 65 ton tobak under denna tid. Fabriken var en riktig svinstia och naturligtvis fanns ingen bokföring tillgänglig.
De två huvudmännen dömdes för grovt skattebrott till sju års fängelse vardera.


Sju år. Hur många brott straffas så pass hårt? I nedanstående länkar finns lite statistik, men mest information får man om man läser lite tidningar här och där.

En liten jämförelse: Som bekant har överfallsvåldtäkterna i Oslo med omnejd blivit en fullständig plåga, flickor och kvinnor vågar inte längre gå ut om kvällarna. Det är till 99 procent utomeuropeiska män som begår våldtäkterna. I Norge avslöjar man sådant, det gör alla andra länder också. Det är Sverige som täcker upp och skyddar detta avskum, t ex så vore signalement på misstänkta våldtäktsmän önskvärt, men inte då.

I Norge går just nu vågorna höga. En gängvåldtäkt resulterade i 15 års fängelse för de inblandade. Nu har HD sänkt straffet till 12 år och norrmännen går i taket, förståeligt nog.

Så går vi över gränsen till Sverige. Här ligger straffen för våldtäkt mellan någon månad till tre år. Förstörda liv för offren, männen glider genom systemet på en räkmacka. Våldtäkt är det brott som har ökat mest under de senaste 35 åren (se Affe). Men de s k kriminologerna, som fröken Jerzy, hävdar som vanligt att våldsbrotten har inte ökat, det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat. Det är ett kränkande uttalande till alla dess offer för just denna brottslighet. Och hur kan man veta att det ökade antalet anmälningar beror på att människor gör dessa i högre grad än tidigare? Idioter.

Narkotikabrott ger i regel straff i den högre skolan. 10-15 år är inte ovanligt. I själva verket är det ekonomisk brottslighet och knarkbrott som ger de högsta straffen. Mord har numera uppgraderats, tidigare låg straffet för mord på 10 år, numera ligger de högre än så.

Vad säger detta om vårt samhälle? Vad säger det om de lagstiftande instanserna? Vad säger det om HD och de prejudicerande domarna? Vad säger det om domstolarna i övrigt?

Skattefiffel och ruffel och båg och knarkaffärer väger alltså 3-4 gånger mer än brott mot människor enligt det svenska sättet att se på saken. Brott mot människor och även djur väcker inget större intresse i media heller. De tusentals våldtäkterna, de hundratusen (jo, faktiskt) misshandlarna ägnas inte ens en notis. Men börjar någon politiker fuska med bidrag då tar det fyr i helvetet.

Eller som rektorn på skolan i Täby sa till den dubbelt våldtagna tjejen plus senare till hennes mamma:

"Killar gör sådant, man måste vänja sig.." "NN ska inte fokusera på sådant här trams, hon bör fokusera på sina studier"
Men om flickan hade stulit pengar av rektorn skulle hela apparaten ha kopplats in med skolledning, socialen, kuratorer, läkare och psykologer.

Rektorn är nu anmäld till DO. Det framgår inte av artikeln om tjejen är svensk, det brukar ju innebära en viss  betydelse i sammanhanget.

Det är därför Sverige stinker. Samtidigt som myndigheter, politiker och rättsinstanser skiter i brottsoffer; särskilt om det gäller våldsbrott, så är vi ju humana så när det gäller att plocka in traumatiserade  ensamkommande skäggbarn och 100.000 andra arbetsslöa. Endast 3-5 procent är verkligt behövande, i övrigt är det välfärdsidkare. Jo, deras intåg i Sverige genererar tiotusentals jobb i offentlig sektor. Så på något sätt kan man konstatera att de berikar vårt land. Men hur mycket skattepengar som slukas i detta svarta hål vill ingen uppge, det vore ju inte solidariskt.

Under tiden ligger våra gamla i sin egen skit, blöjor vägs för att personalen ska avgöra om det går att kissa ner dessa ytterligare o s v. Besparingar, nerläggningar, passiv dödshjälp (= pallitativ vård) - här går det att spara. Bloggarens egen far fick droppet bortplockat när personalen tyckte det var dags för honom att dö för att bereda plats åt någon annan. Vi anhöriga tillfrågades aldrig. Sedan körde de in honom i sköljrummet utan tillsyn där han ensam låg och dog av andningsstopp. Och, ja det var ett kommunalt boende.

Men människor betyder inte så mycket så länge de betalar skatt. När en stat är uppbyggd av ansiktslösa byråkrater och ett skattetryck ligger på över 50 procent för att hålla systemet under armarna, så finns det inte plats för engagemang eller känslor. Det är bara i hyckleriet om flyktingstatus och dessas "rättigheter" som krokodiltårarna letar sig nerför kinderna på makteliten.

MSN
SvD
Dagbladet
DN
Affes statistik

Kommentarer

Detta är det bästa jag har läst på väldigt länge!

Synen på brott är främst ekonomisk och då inte bara själva brotten utan även kostnaden att låsa in folk. Så cyniska är våra politiker. Dessutom lever de kvar i 60-talets flum-idéer, bl a att brottslingar ska rehabiliteras tillbaka till samhället och inte bestraffas för hårt.

Man har helt missat två skäl till att sätta folk i fängelse. Ett, att skydda samhället utanför. Två, att ge offren upprättelse. Men det är ju synd om brottslingen som har haft ett svårt liv - offret har bara liv, annars hade det blivit brottsling istället... enl logiken.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn