Ruttna utbildningar skapar ruttet samhälle

Sedan avgifter infördes för utländska elevers studier på svenska universitet och högskolor, har deras representationen minskat med 90 procent. Detta skriver Dick Erixon på sin PS-blogg. Från 16.600 till 1.200 på bara ett år. Så när studenterna måste betala väljer de andra universitet.

Det är ett väldigt dåligt betyg på svenska utbildningar, resonerar Erixon. Och man kan inte annat än att hålla med.
Svenska universitet och högskolor sticker ut internationellt sätt som oseriösa och präglade av ideologier i vänsterfåran. För att inte tala om de senaste 5-10 åren då genusvetare och genusperspektiv, genuspedagoger och genusanalys har gjort entré och förvandlat svenska utbildningar till irrläror, godtycklighet och rena rama påhitten.


Allt ska ses ur ett genusperspektiv. Man ska ständigt ha genusglasögonen på oavsett vilka studier man ägnar sig åt. Sålunda har genusvetarna konstaterat att Einsteins relativitetsteori är sexistisk och saknar genusperspektiv. Att mäta i tyngd och storlek är en produkt av de patriarkala strukturerna och är ett utmärkt exempel på hur könsmaktsordningen gräver sig in i själva universum.(Jaha, sant).

Så därför har Sveriges samtliga universitet tvingats att ta ett genuscertifikat som innebär att alla ämnen och program måste präglas av det feministiska perspektivet på vår värld.
Därför är numera inte en spade en spade för detta ord tyder på att en manlig styrka måste ligga bakom hanteringen (just kidding).
Men en viss sanning finns i detta. Allt måste anpassas till kvinnans speciella behov som skiljer sig från mannens behov. Och det är detta som studier ska gå ut på nuförtiden. Inte undra på att studenter söker sig utomlands. Tanja Bergkvist skriver mycket och roligt om det här på sin blogg.

Idag kom High Court of Justice med sitt beslut i överklagningsärendet om Julian Assange. De avslog hans begäran att få sin sak prövad i England istället för att han överlämnas till Sverige. Nu tänker Assange överklaga ännu en gång, det måste bli till engelska motsvarigheten av HD.

Assange har sagt att orsaken till att han inte vill överlämnas är att han inte tror att Sverige är en rättssäker stat. Dessutom tror har att vi ska överlämna honom till USA som är lite intresserade av att ta hand om honom.

Assange lär vara ein Schwein, men att han har sina tvivel om det svenska rättssystemet har jag full förståelse för. Tänk er att få höra att man ska dömas av en samling politiker plus en rådman! Det brukar kallas för politisk korruption och det är precis vad vi har i Sverige.
Inkompetens kopplat till politiskt färgade domslut. Att det blir på detta sätt beror på att "juryn" är ihopsatt på samma sätt som i alla politiska nivåer. Dessa håller också koll på varandra så de inte ger sig av utanför partiboken.

Om nu också morgondagens rådmän, åklagare, advokater och domare har blivit genusformade i malströmmen, blir sådana som Assange dömd på livstid utan möjlighet att lägga fram sin sak. Genusväldet har drivit fram en lagbok med genusglasögon.

Missförstå mig inte, äckel som utnyttjar kvinnor när det passar ska naturligtvis ha någon form av dom. Men jag är inte säker på att domen ska falla i en rättssal.

Fick tag i förhörsprotokollet från förra året:

Förhörsprotokoll

Kommentarer

Assange har alldeles rätt. Det räcker med att följa bloggen Corruptio en längre tid för att inse hur fullkomligt korrupt det svenska rättssystemet är.
Anonym sa…
Jag har tittat på UNDPs statistik. De har ett välfärdsmått som kallas HDI (Human Development Index). HDI baseras på levnadsstandard, hälsa och utbildning.

Sverige har som alla andra länder haft ett stigande index fram till ca: år 2000, därefter har Sveriges HDI sjunkit!!

Tittar man på de olika faktorerna är det just utbildning som påverkar Sveriges index negativt (fram till 2010).

Det finns också en prognos fram till 2030. Alla länder i världen utom två har stigande HDI. Sverige och Belgien har sjunkande HDI! Sverige är värst av de två och hamnar i rankingen på plats 45 steget efter Libyen!

I toppen finns annars de vanliga rika länderna med bara små förändringar i ranking.

Noterbart är att Japan har ganska kraftig stigning i HDI och hamnar på första plats år 2030.

Är det bara utbildningens kvalitet som gör att Sverige halkar så långt efter andra länder? Eller finns det fler faktorer som inverkar? Jag hittar tyvärr inte vad prognosen baserar sig på.

Dock kan man fundera över vad Sverige och Belgien har gemensamt. Vad är det sedan som gör att Japan har en motsatt utveckling?

Kan det ha att göra med att Sverige och Belgien är världsmästare i invandring i förhållande till folkmängden medan Japan i motsats har knappt någon invandring?
Maj Grandmo sa…
Jag har också tagit del av det där. Men så länge det inte finns några tänkbara orsaker till att utvecklingen kommer att avstanna för att sedan sjunka, är det svårt att ta ställning.

Personligen tror jag att det är utbildningens kvalitet plus att utbildning inte ger någon ekonomisk utdelning i Sverige till skillnad från andra.

Det har ju konstaterats att nivån på universitetens undervisning har sjunkit och ligger på gymnasienivå idag. Gymnasiet i sin tur är numera dagis
Anonym sa…
90%...

Det kunne måske antyde at det ikke var kvaliteten af uddannelsen der var 1'ste prioritet hos dem der nu IKKE dukker op.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn