Grekland, bidragsfusk och moral

Grekland har ju som bekant varit i hetluften i c:a två år. Landet har faktiskt erhållit över en billion (!) i "stöd", d v s bidrag. Detta stöd har varit villkorat, antingen gör Grekland åtstramningar i sin budget eller också...

Just det, det var det där "också". Det har aldrig kommit något "också". Grekland har visserligen höjt skatterna och permitterat tio tusen anställda i offentlig sektor, men det är inte nog. Man gör av med pengar som kor idisslar. Det är som om att slänga ut pengar i universum.


Om någon logik eller IQ varit inblandat i denna soppa så borde naturligtvis Grekland kastas ut med öronen före. Både från Euro-zonen som från EU; dit man för övrigt fuskade sig in. Det ska helt enkelt inte löna sig att bete sig oansvarigt och rent utav kriminellt. Och det gäller såväl på makro- som mikronivå.

Något som ligger närmare näsan , vad som händer i vårt grannskap, eller för all del i vårt land, berör oss betydligt mer.
Det ofantligt stora fusket på marknaden för personliga assistenter, har uppmärksammats i dagarna när 14 personer har ställts inför rätta för mångmiljonfusk för fejkade assistentfirmor. Och bara för ett par veckor sedan uppdagades det att en pappa hade fått 25.000 kr i månaden för att vårda sin utvecklingsstörda dotter. Han hade tvingat dottern att spela rollen, isolerat henne och inte ens låtit henne gå i skolan. I själva verket var flickan högfungerande visade det sig efter det att hon hade rymt hemifrån. Hon var då 18 år och hade varit fängslad i tio år.

Assistentbrotten kostar samhället tiotusentals miljarder - per år! Vilka är det då som inte drar sig för att utnyttja både barn och släktingar på detta fullständigt vidriga och samvetslösa sättet? För att tala om något så omodernt som moral. Var finns moralen hos dessa människor? De beter sig som apor.

I fallet med den 46-årige pappan som utnyttjade och isolerade sin dotter i tio år, rörde det sig om en zigenare vid namn Roland Kotler. Och just zigenare är högt representerade när det gäller assistentbrott. Dessa familjer har en limliknande sammanhållning och bor gärna fler familjer tillsammans. Så möjligheterna för fusk öppnar sig som ett stort ymnighetshorn. Och vad är ett mer öppet ymnighetshorn än det svenska välfärdsdsystemet?

De 14 osedvanligt samvetslösa människor (?) som nu står för rätta har importerat handikappade barn från fattiga länder och gjort profit på dem genom att stjäla och bedra det svenska folket på pengar. Männen som står bakom dessa brott är araber (12) och zigenare (2). Hassan Charkas har varit VD för företaget som står bakom berägerierna.

Men snart är moralens väktare på plats för att snacka allt och alla till rätta. Hur då? Tidigare i år sändes tre avsnitt av serien Islam för Nybörjare. Enligt beskrivningen av programmens innehåll kan vi läsa:


Kan islam hjälpa till att skapa moral i samhället? Vad kan muslimer lära icke-muslimer? I denna realityserie testar sex icke-muslimer att leva enligt Koranen i tre veckor. I detta första avsnitt får deltagarna avstå från det som den islamska religionen förbjuder.


Bloggaren såg tyvärr inte serien, men första avsnittet går att se här:

http://svtplay.se/t/150128/islam_for_nyborjare

Så till sist undrar jag: Alla de muslimer i Sverige som begår de grövsta av de grova brotten, var har de sin moral?
Är det sharíalagarna som ska lära oss "otrogna" lite härlig, gammaldags moral? Ska vi gå kurser för att bli lydiga och undergivna? Är lydnad och undergivenhet moral? Gäller inte denna typ av moral bara muslimska kvinnor?

Fast när man ser arsle-lyftarna ockupera Londons gator, så är det klart att man undrar vilken typ av lydnad arslena representerar.


Kommentarer

carlbren sa…
"tiotusentals miljarder" - proportioner? Dimensionsanalys? Du vet hur stor den svenska BNPn är va? I storleksordningen 3 billioner eller tretusen miljarder...
Maj Grandmo sa…
Ok, det var lite vidlyftigt uttryckt. Men faktum är att flera miljarder, oklart, siffran varierar mellan 4 och 30 miljarder enligt statistik baserad på FK:s uppgifter. Kolla själv.

Det är riktigt att BNP ligger på drygt 3 biljoner. Men den sammanlagda statsbudgeten för offentliga sektorns utgifter var förra året 1,6 biljoner och det är väl den summan som är intressant här.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn