Anti-rasism, maktstrukturer, konstruktioner, heteronormer, genus - och nu: vithetsnormen

Bloggaren googlade på det senaste modebegreppet bland vänsterkollektivet, vithetsnorm, och hamnade på Internationalens hemsida  . En helt osannolik samling floskler i tiden gapade emot mig. Kolla gärna upp det, säg den som inte har en smula smil i kindgroparna efter att ha läst det.

Bland konstruktionerna i sinnevärlden återfinns nu också nationsgränser och hudfärg, där vithet står för västvärldens samlade förtryck av de icke-vita, för övrigt väldigt populärt också bland genusforskare som bekant också anser att kön är en social konstruktion.


Vet de överhuvud taget vad de pratar om? Nationsgränser är alltså en konstruktion? Vit hudfärg, respektive svart eller gul, är en konstruktion?

Kreatörerna av Matrix skulle bli gröna av avund för att de missat dessa viktiga aspekter av den konstruerade verkligheten.

När alla dessa konstruktioner raddats upp så återstår dock ett begrepp som inte är en konstruktion konstaterar bloggaren. Det är 'rasism'. Det verkar som om rasismen är verklig, för övrigt det enda som är verkligt.

Ursäkta alla kommunister, feminister och förvirrade liberaler; men är det inte ni som är en konstruktion? Den ideologi som ni omfamnar fungerar inte och har aldrig fungerat i den praktiska ordningen. 'Det perfekta Samhället' är bara möjligt när man förslavar folket att underkasta sig herrarna.
Så när konstruktions-konstruktörerna ger det hela en fernissa av kvasivetenskap får det en förstärkande effekt av den förvridna världsbild ni ger uttryck för. Dessutom är inte de grå vare sig speciellt talrika eller pigga. För mycket meditation i sötrökiga rum kanske?

Det hela liknar religion när den är som svamligast och mest schizofren. Men marxismen var en religion maskerad i filosofiska termer. Som bekant kanske så är verkligheten, enligt den marxistiska filosofin, endast en illusion. "Om ett träd faller i skogen men ingen finns som ser detta har det inte hänt".
Intressant och ironiskt så det förslår kallas denna inriktning för Materialism.

Vithetsnormen fullkomligen exploderar i de anti-rasistiska forumen, såväl inofficiella som officiella. Statliga Centrum mot Rasism ( som Alliansen lovade att lägga ner efter den världsberömda fadäsen med rasistglassen) har nu fått mer liv än de någonsin har haft och predikar vithetsnorm så det sprutar ur alla hål.

En mycket bra och välskriven artikel däremot finns på Eurozine. Det är det berömda paret Thomas Hübinette och Catrin Lundström som har skrivit den, den sistnämnda mest berömd för irrläror och struktur-, genus- konstruktionssvammel. Men det är Hübinettes förstadel som är förvånansvärt tänkvärd och bitvis helt sann i sina analys över Sveriges 1900-talsförhållande till ras i alla dess former.

Ganska ironiskt skriver han:

"Från och med 1960- och 70-talen kom Sverige emellertid att utvecklas till (väst)världens mest progressiva, antifascistiska och antirasistiska land och bli en radikal utopisk plats för jämställdhet och jämlikhet...."
Som bekant var ju detta den desperata skyddsåtgärd som våra makthavare med Palme i självklar spets, "uppfann" för att få världen (och vi själva) att glömma de övergrepp i form av tvångssterilisering av 'rasligt underlägsna' och 'idioter' som förekom ända fram till 1975.

Hübinette tar tag i den hetaste potatisen i grytan; den nuvarande svenska 'godheten' som i själva verket består av självgodhet och egocentralism.

"....frågor om ras och kolonialism kom därefter att betraktas som icke-frågor för svensk del. Denna hållning reflekterar en självbild av att den "riktiga" kolonialismen och rasismen har avskaffats i Sverige.  Det är bilden av detta utopiska "goda Sverige" som föreställs vara icke-rasistiskt eller till och med postrasialt och sakna ett kolonialt förflutet som idag håller på att krackelera både på nationell och internationell nivå.".
Även om upprepandet av 'vithet' irriterar bloggaren så är det fullständigt riktigt och sant att många svenskar försöker putsa fjädrarna och vifta med att "titta så anti-rasistisk jag är" när de skaffar en svart partner samtidigt som de själva är blonderade, sminkade för att framhäva de blå ögonen och visar de breda, perfekta axlarna. Världens vackraste folk är det svenska, det håller hela världen med om. Och det håller också vi med om.
Därför är vithetens vitaste fäste det svenska. Reinfeldt, you're out.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn