Det bästa av det mesta

På s k sociala medier ska man ju i tid och otid avge svar på vad som är bäst i film, böcker, musik os v. Bloggaren är ingen fan av Facebook, tycker helt enkelt att man exponerar sig för mycket och att det blir lätt att leta uppgifter om en. Fast jag tillhör en minoritet. 75 procent av svenskarna känner inget obehag av den ökande övervakningen...

Men här och nu ska jag skriva min Bästalista. Here we go:

Bästa plattor - Abbey Road, sid 2 (Från Here comes the sun alltså till The End). The Beatles sist inspelade platta är imponerande.
Goodbye Yellow Brick Road - Elton Johns mästerverk.
Rebel - John Miles debutskiva med den makalösa låten Music
Silk degrees - Boz Scaggs: Amerikansk vit soul när den är som bäst
I've expected you - Robbie Williams andra skiva är bara sååå bra
Dinner at the Ritz - City Boy: Crazy hårdrock
Och sist men inte minst:
The rise and fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars - David Bowie: Husgud på 70-talet

Bästa bok -  William Wharton; Birdy. Om en krigsskadad kille och hur han långsamt återvänder till livet med hjälp av sin bästa vän.

Bästa filmer - Ingemar Bergman: Smultronstället och Det sjunde inslaget. Talar för sig själva. År 2001 - A space odessey. Fantastisk filosofiskt äventyr av Stanley Kubrick, om människans utveckling från apstadiet till det eviga livet. Solaris - Tarakovskys  betraktelse över hur människorna är besatta av sina drömmar snarare än verkligheten.

Bästa deckare/science fiction - Huset vid stranden: Daphne du Maurier. Lätt science fiction om en man som blir beroende av en alternativ värld.

Bäst show - The nothankers, Joe's Pub, New York. Har aldrig skrattat så mycket. Totalt barnförbjudet. 
Circus de soleil - Uppför Beatlesmixen Love i Las Vegas. Var svårt att hålla koll på allt som hände. Särskilt efter en halva Smirnoff

Bäst live - Paul MacCartney, Hovet 1989.

Bästa restaurangminne - Lyxmåltid på femstjärnigt hak i London. Vi var hemlösa, utkastade från våra au pair-jobb, och hade mindre trevliga och rena kläder. Skyfflade i oss allt och sprang därifrån.

Roligast i Sverige - Babben Larsson tätt följd av Kristina Lugn

Bäst TV-program - När ABBA vann i Brighton 1974.
I juli har koltrasten redan slutat sjunga - Om medelålderskris
Första aprilskämtet om hur en uppspänd nylonstrumpa skulle ge färg-TV

Bästa radioprogram - Kristina Lugns Sommarprogram 1983. 
Pjäs jag har glömt namnet på. Handling: En man märker en morgon att han har blivit kortare till växten. För varje dag blir han mindre och mindre. Till slut är han bara en prick på ett papper där han skriver: "Jag har aldrig älskat en annan människa". Sedan är han borta.

Bästa prylen genom tiderna - Datorn. Utan konkurrens.

Hang up - Klockor

Bästa maträtt - Mammas kåldolmar

Bästa cigaretter - Marlboro

Bästa färg - Blå

Bästa klädesplagg - Street

Bästa frisyr - Halvlångt bak, lätt uppstruket

Bästa instrument - Gitarr

Bästa husdjur - Katt

Bästa mobiltelefon - LG Optimus 4X HD

Bästa parti - Karktumcgkmfuerna

Kommentarer

Jag har följt dig ett bra tag nu, så jag visste att du var musiker. Men det var helt otippat att du var City Boy-fan. Det finns ett forum till deras ära och även en grupp på FB.

http://forum.cityboy.org/index.php?sid=ac1cc1779a3847ea96b125783d0a63d9
Maj Grandmo sa…
OK! Du, man vore inte människa om man inte kunde överraska! Ska kolla in sidan.

City Boy var speciella i sin genre. Knepiga harmonier och stilbrytningar. Me like!
Även om det inte händer då mycket just nu, så har både Max och Chris varit inne och svarat på frågor. Chris är fortfarande sur på Max för sättet som han och Steve blev petade 1979. Även om tydligen det egentligen var dåvarande producenten Tim Friese-Greens fel, som helt enkelt ville slimma gruppen lite. Max verkar dock ha dåligt samvete för det. Hade turen att träffa dom backstage i Lund på slutet av 70-talet, så jag har ett gäng signerade skivor. DATR är även mitt favorit-album.
Maj Grandmo sa…
Jag hade ingen aning om vad bandmedlemmarna hette. De är hur som helst gamla och gaggiga men borde väl ge en revivalkonsert som alla andra avsomnade band.
Max och den senare trummisen Roy Ward har försökt enligt forumet. Men det verkar inte bli något av. Vad jag har förstått så är Chris och Steve fortfarande sura för att dom tvingades ur bandet 1979. Den andre sångaren Lol vill heller inte vara med även om orsaken verkar mer oklar där. Återstår bara gitarristen Mike Slamer men han verkar inte heller intresserad. Han släppte ett nytt album med sitt band Seventh Key för bara nåt halvår sedan.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn