Åldringsrån inträffar nästan varje dag

Det kanske inte är det bästa statistiska underlaget man kan hitta, men onekligen är Flashback fulladdat med länkar till helt vanlig gammelmedia som är helt autentiska.

Så på tråden Vågen av åldringsrån (under criminal och brott) finns närmare 800 (!) länkar till åldringsrån runt om i landet, från hösten 2010 och framåt. Det betyder att det nästan varje dag blir någon gammal och ofärdig utsatt för denna vidriga, omänskliga och totalt känslolösa behandling från guldhungriga monster. Det är ju främst smycken som stjäls i de äldres hem, ibland kombinerat med misshandel.

Den inte alltför känslosamma favoriten Leif G W Persson, uttryckte sig så här I ett avsnitt av Veckans Brott:

"Sådan här brottslighet har jag lite.... knepigt med".


Visst har man lite knepigt med detta utnyttjande av gamla och godtrogna, företrädesvis svenskar. Metoderna man använder är inte direkt präglade av snille, men tydligen är de framgångsrika.
Man ringer på hos en gamling som man kanske har följt efter från affären eller banken, sedan drar man en vals om att rensa avloppet eller fixa elkablar. Eller helt enkelt bara få ett glas vatten!

Och gamla har ett orubbligt förtroende för sina medmänniskor. Man är uppväxt och har levt i en tid när man kunde lita på alla och vad de sade. Förr fanns kända storbovar som Svartenbrandt och Clark Olofsson, men i grannskapet var det ont om dem. Om det fanns någon småtjuv eller missbrukare i närheten så visste alla om det. Men det som händer i dagens Sverige kunde man förmodligen inte ens föreställa sig.

Några axblock ur denna ofantliga database over åldringsrån de senaste två åren:HD: Kvinna I 90-årsåldern.

".....två kvinnor i 20-30-årsåldern som sa att de kom från Höganäs kommun och ville kontrollera vattenkvaliteten.
Kvinnorna blev insläppta.
– En av dem går runt i lägenheten medan den andra vill att målsäganden tar fram ett kärl så att de kan kolla bakterierna i vattnet."
Den gamla är rörelsehindrad och har rullator så hon hade svårt att hålla koll på kvinnan som gick omkring i lägenheten. Efteråt är en mängd smycken och kontanter stulna.


SR:

"En 80-årig kvinna utsattes häromdagen för en fräck stöld i Halmstad. Hon hade just varit och växlat till sig 10.000 kronor i utländsk valuta när hon plötsligt fick något gult och kladdigt över sig själv och bilen, som parkerats i centrum.

Två kvinnor sprang fram och hjälpte till med att torka bort kladdet och den 80-åriga damen ställde då ner sin väska.
Efteråt - när kvinnorna försvunnit - upptäckte hon att kuvertet med pengarna saknades."


Aftonbladet:

"De maskerade rånarna trängde sig med våld in i parets hem, och var väldigt aggressiva.
- De hade en kofot och knogjärn med sig, och skrek "Pengar, pengar", berättar en bekant till paret.
Rånarna slog den gamle mannen flera gånger i ansiktet och överkroppen med knogjärnet. Bland annat slog de ut flera tänder på honom. Hans hustru rusade ut på balkongen för att ropa på hjälp med en av rånarna slet ner henne på golvet och stampade bland annat på hennes händer.

- Hon fick en massa slag, och fick en hjärnskakning, säger den bekante.
- Och maken fick efter vad vi har hört över fyrtio slag mot ansiktet. Det var en utdragen misshandel."

Paret var båda över 75 år gamla.


Det framgår av tråden att det främst är de allra äldsta som attackeras: 80- och kanske ännu hellre 90-åringar. Det är alltså ett medvetet val att attackera de allra allra äldsta och svagaste. Det är också en majoritet av kvinnor som rånas. Gamla damer av den gamla skolan får smakprov på det nya Sverige.

I media beskriver man dessa förövare som "utländska ligor från Östeuropa som Rumänien och Bulgarien". Ligorna sags åka från land till land och tjäna sitt leverbröd på detta osmakliga sätt. Men hur vet man att de färdas från land till land? Kan det inte vara redan bosatta i Sverige?

Om man gräver vidare i vilka dessa människor är så framgår det (Obs! Rasistkortet dras NU) med all önskad tydlighet att det är fråga om romer. De är ju inte alltför kända för att ta vilka jobb som helst, de skapar istället jobb, vilket i och för sig innovativt, om inte "verksamheten" var så vidrigt avhumaniserande.

Det ligger i sakens natur att attackerar man de handikappade och gamla så utnyttjar man också andra svaga människor: Barnen. Små konstellationer av män spanar in en "lost" flicka, oftast 14-åringar med förståndshandikapp som saknar skyddsnät. Därefter köper man henne genom att låta henne sälja sig till kanske hundratals män mot löften om rikedom och hus.

Centrum för denna människohandel och koppleri, finns i Malmö, så det är väl inte alltför otroligt att det är inte är fråga om några kringresande utan bosatta i Sverige.

Straffen för dessa, de vidrigaste av brott, brukar ligga på någon månad och upp till ett år. Bloggaren anser att dessa djävlar ska spärras in på livstid. Med en sådan depraverad människosyn och helt i avsaknad av medkänslor, eller snarare känslor överhuvud taget, förtjänar man inget liv ute i det fria.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn