Hyckleriet

Den lilla ankdammen bubblar och sjuder. Det ovärdiga blir värdigt, det kultiverade blir relativt och omåttligheten blir den självutnämnda elitens sanning. När de gamla orden är gamla ersätts de med passande definitioner som passar.

Det handlar om anpassning. Det handlar om anpassning till en orimlig verklighet där ingen kan anpassa sig. För verkligheten är så fördärvad att ingen längre kan leva i den. Så vi skapar vår egen verklighet. Detta inlägg ska handla om den alternativa verkligheten.

En olycka kommer aldrig ensam brukar man säga. Sedan lång tid har också olyckorna avlöst varandra. Men det är olyckor som vi aldrig får läsa eller höra talas om.

En bekant till bloggaren blev s k inlagd på Akademiska sjukhuset i Uppsala p g a svåra buksmärtor. S k inlagd betyder att man efter 6-7 timmar i väntrummet får ligga på undersökningssal i 3 timmar och om det hela anses som direkt livshotande blir man alltså placerad i en lång rad av sängar för att invänta en sängplats. Eller vårdplats som det heter.

Bekantens magåkomma betraktades så pass allvarlig att hon rullades fram längst ner bland alla andra inväntande patienter. Och de som låg där var sjuka. Så pass sjuka att en och annan drogs bort från kön p g a död. Döden är en återkommande gäst på ett sjukhus. Men har den någonsin varit så het på gröten som nu i den modernaste av tider?

Bekanten låg och pinades ett okänt antal timmar men som ett mirakel blev en sängplats ledig på en medicinavdelning. Ja, visserligen skulle hon till kirurgen men där var det smockfullt. Så är det på Ackis numera. Men tar det som finns. Och det som fanns var visserigen en helt nybäddad säng med solkig filt, samma filtar har patienter legat under i säkert trettio år nu. Men det blev korridoren som blev vår väns vårdplats. Numer blir det alltid korridoren det första dygnet.

Här i den halvskumma korridoren där det tjuter från olika apparater, träskor som klapprar fram och åter, upprörda röster och röda lampor som lyser, här är du ensam, utan tillsyn.. Alla gick förbi bekanten. När hon försökte be om lite vatten möttes hon bara av en vit rock som svepte förbi hennes huvud.

Vår vän reagerade häftigt illamående vid det första tillfället när en av sköterskorna hastade förbi med en säng där den slitna, gula filten hade lagts över huvudet på en liten gestalt inunder. Död som en sten. Vid det andra tillfället blev hon rädd. Den gula filten var inte lika omsorgsfullt placerad över huvudet utan hon kunde skymta en grå, blank panna där inunder. Uppenbarligen död som en fallen oxe. Men så kom man dragande en tredje gång med en överdragen kropp och skalle. Vår vän reste sig hastigt. Det högg som knivar i magen. Hon skrek: Släpp ut mig härifrån. Ryck ur den jävla nålen!

Då reagerade en av de klapprande skorna. "Ville du något?" Men visst. Det var ok att gå. Fast det var ju på egen risk förstås.

. 220 miljoner. Så mycket ska Ackis spara in. Över 300 blir av med jobbet. Hela medicinakuten ska stängas.

På bloggen Den obekväma sanningen kan man ta del av hela den bedrövliga misshushållningen av våra skattepengar. För samtidigt som sjukhusets budget skärs ner med en kvarts miljard har man byggt ett riktigt lyxhotell: Psykiatrins Hus, som har gått loss på nästan 1 miljard.

Dessutom anser man sig ha råd med ett Transkulturellt centrum för forskning, utvärdering och omhändertande av flyktingars alldeles speciella behov! Vad detta kommer att kosta anges inte.

Övriga Europa inklusive de andra Västländerna satsar alla betydligt mer på sjukvården än Sverige per capita. Vi befinner oss i ett U-land på den absolut viktigaste posten i den s k Välfärdsbudgeten. Rena lögner presenteras när det handlar om den undermåliga sjukvården. Sanningen är att sjukvården är satt på undantag.

Ett av de områden där pengarna syns outsinliga är just flyktinginvandringen. I dagarna ska (kanske) nya siffror på vad flyktingmottagande, bostäder åt dessa, bidragssystem och sysselsättningsåtgärder egentligen kostar. Det kommer inte att landa på 50 miljarder denna gång. I vilket fall som helst kommer vi inte att få veta den absoluta siffran eftersom nationalekonomen Jan Ekberg har för vana att lägga in pluspoäng också. De kronor som kommer samhället till godo

Från en initierad källa har bloggaren tagit del av en nyhet som sannolikt inte kommer att basuneras ut i någon "granskning". Den gratis utnyttjade arbetskraften i Fas 3 kommer att få mycket att göra i år. Som bekant har den svenska godhetsarméen lovat att minst 54.000 äkta analfabeter från  Somalia och Aghanistan plus då Syrien förstås, ska bjudas in till Sverige. Men, det behövs allt mer resurser i form av tillfälliga och permanenta boenden i ett Sverige som har en skriande bostadsbrist. Det behövs 100-procentig bemanning på de "ensammas" hotell och herrgårdar. Plus då, svensklärare. Ja, lärare överhuvud taget, helst förskola. Kostnaderna är enorma

Den brillianta lösningen, den slutgiltiga lösningen, blir att Fas 3:re får masa sig fram till samhällets allra viktigaste postering. Så löser man nattliga grubblerier. Smäll ihop dödskallarna med varandra så har vi löst det hela. En kår av såväl akademiker som industriarbetare går arbetslinjen och godhetsapostlarna till mötes. Men betalt får man inte. Oh nej. Det skulle ju kosta för mycket.

Bloggaren är inte på något sätt berörd av Fas 3 personligen, men ändå välinformerad från andra som blir utnyttjade som slavar i statens tjänst.  På godhetens altare får inget blod spillas. Dra den gula filten över huvudet på de som går under efter det att de levt som hundar i fallärdiga hus tillsammans med okända medkamrater. Det var det väl värt när bokföringen redovisar plus på alla poster. Utom den egna.

"Det går bra för Sverige".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn