Moralpanik i feminismens spår

1800-talsmoral eller frigörelse? Hur ska de ha det egentligen? Inom loppet av två veckor har moralpanik utbrutit over lättklädda tjejer i idrottsliga sammanhang. Ja, det har inte varit fråga om tjejer irl utan bilder på tjejer.

En spelare i Malmö FF fyllde år och hela truppen samlades förstås och käkade tårta (m m). Det var bara det att rakt över tårtan låg en docka av kvinnligt kön, naken men med en handduk draperad over "det känsliga stället". Ingenting skulle ha hänt om inte två av spelarna hade lagt ut en bild på tårtan på forumet Instagram´. Det var inte populärt. Många var de, bade i de sociala medierna, plus då den sedvanliga PK-maffian som var bekymrade over MFF:s kvinnosyn.

Till saken hör att en av spelarna Miiko Albornoz hade sex med en 14-åring och blev nyligen dömd till villkorlig dom för sex med minderårig. Efter detta satte klubben igång med ett s k 'värdegrundsarbete' (det regnar av mystiska ordsammansättningar idag, här är det tre ord som har satts ihop). Och så nu detta. Eventuellt kan det bli fråga om någon form av straff för hela laget. För tårtan alltså.


 

Fast nu har pudeln kommit från de skyldiga i vanlig ordning. Och då lugnar allt ner sig igen. (Det påminner bloggaren om den första läraren jag hade: Greta Falk. Hennes Falkögon borrade in sig I mig redan första dagen. Ömsesidigt ogillande omedelbart.


Kulturministern käkar tårta (utan pudel)

Och mitt första år i skolan var en katastrof. Falken kom dragande med såväl pekpinnen och sina egna feta nävar över öronen på mig vid minsta lilla. Redan då blev man rebell. Men sedan, efter straffet, var jag tvungen att be om ursäkt. Då var den häxan nöjd. Först straff alltså. Och sedan krypa till korset. Och nej, barnagan var inte förbjuden då. Skolagan däremot.)Som om det inte vore nog med kvinnoförnedring så har det svenska snowboardlandslaget kommit i blåsväder. Den stora stjärnan Kevin Bäckström älskar tjejer. Och tjejer älskar honom. Tjejer har länge skickat honom bilder på sig själva nakna, fast bakifrån försäkerhets skull. På ena skinkan har de skrivit sina initialer. Allt kunde ha slutat där, men Kevin har även lagt ut bilderna på sin blog och så då Instagram, fast det är vad tjejerna vill enligt honom.. Som ett presentation enligt honom själv. "Alla gör så liksom". Det hör till sporten.

De s k journalisterna på Nyheter24 har reagerat på sin webplats. Kevin skrev då några mindre smickrande rader om dessa på sin blog. Då gick gong-gongen. Kevin sparkas ur landslaget för sin urtida kvinnosyn. Och för att ha mopsat sig mot fel gäng. Och nu blir det "värdegrundsarbete" tills öronen blir röda för de resterande i landslaget. Pekpinnen viner. I Studio Ett blev Kevin tillfrågad om han ville göra en pudel. "En vaaad", sa den sexiga. Nej, någon ursäkt blev det inte. Även om killen är en självgod sexatlet så kunde jag inte låta bli att respektera honom. Pudlar är fula och håller hela tiden på och rider.

Så vad är det sedelärande ur dessa två historier? "Värdegrundsarbete" är den gemensamma nämnaren. Värdegrunden är den sociala uppfostringen av det olydiga folket. Värdegrunden är vår tids morallag. "De ajabajande fingrarnas land" sjöng Povel Ramel om redan på 50-talet. Nutidens ajabajande fingrar ligger i den s k värdegrunden. Det pågår ett moraliserande över det som tidigare räknades som högst förlåtligt. "Värdegrundsarbete" är då att överföra detta moraliserande till så många som möjligt. Exemplet rökning är till viss del ett exempel på hur ett accepterat beteende bit för bit sågas sönder till att bli en oönskat beteende som praktiseras av oönskade människor. Moraliserandet drabbar inte bara beteendet utan hela människan. Bloggaren hörde ett radioprogram där man lade fram teorier om varför människor röker, men framför allt vilka människor det är som röker. Man lade in värderingar och t o m gav rökaren en diagnos som jagsvag och famlande I mörker.

Detsamma är det med killars benägenhet att klistra upp affischer på snygga brudar på sina arbetsplatser. Själv tycker jag det är harmlöst om det inte handlar om rena porrbilderna. Men moraliserar gör jag inte. Jag tycker bara porrbilder är motbjudande och äckliga.

Men det den statligt subventionerade vänsterfeminismen har gjort är att initiera könsmaktsordningar och osynliga maktstrukturer. Kevins alla brudar är alltså offer för dessa ondskefulla manliga patriarkfasoner. I mitt stilla sinne så undrar jag hur det hela egentligen stämmer överens med "hen". Om vi människor inte är uppdelade i kön utan är "hen", hur kommer det sig då att det finns manliga maktstrukturer?

Jobbaffischerna har ersatts av bilder på nätet. Men nog är det lite av samma sak? Kevin vill ha snygga brudar på sin blog. Det moraliserar femmerna over idag. Samma moralister knullade runt på 70-talet. Men det är klart, det filmades inte och visades på närmsta biograf. Så sensmoralen är alltså: Håll på så mycket du vill, bara ingen ser det eller vet om det. Moralisten i ett nötskal.

Kvinnliga journalister är de mest ömhudade. Och då tänker jag inte på "hatmailen", utan på att de varvar upp på att ett BH-band är synligt utanför tröjan. Bara bröst på integrerat badhus är anstötligt. Kvinnor är inte medvetna om vilken låg status de har, särskilt med brösten bara. De förstår inte att det är maktstrukturerna som är skyldiga till deras förtryck av sig själva. Enligt femmerna.

Femmerna är första klassens moralister. Och med moraliserandet kommer hyckleriet. Det var ju frigörelsen som var det centrala från början. Man slängde BH:n. Rökte brass och gökade gruppvis. "The Pill", P-pillret, kom att bli symbolen för frigörelsen och senare den fria aborträtten. Kan det uttryckas tydligare?

Men genom dagens "värdegrundsarbete" ska vi knipa ihop igen, gärna ett kyskhetsbälte på också. Vi får inte ens titta på naket (eller halvnaket). Åtminstone inte om man är kille.

Ligger det inte något obehagligt förmätet och småfrökenaktigt i det hela? Dessa kvinnliga värdegrundsarbetare gör sig själva till åtlöje. Och vad är vunnet då? Jo, "hen". Avsexualiserandet, könsneutraliserandet och vinande pekpinnar over småflickor som vill leka med Barbie och killar med bilar och soldater.

Som sagt, kräkframkallande.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn