Flykten från Sverige

Det talas mycket tyst om det. Framför allt talas det inte om varför. Svenskar flyr Sverige. Eller flyttar ut som det formellt kallas. Den utvandring som sker nu har passerat all time high och är lika stor, om inte större, än under slutet av 1800-talet.

Men om man lusläser de rapporter som SCB, universitet och demografer producerar, så framgår det med all önsvärd tydlighet hur utflyttning och invandring korrelerar. D v s, ju högre invandring, ju större utflyttning.

Nästan 52.000 personer utvandrade 2011. Istället fick vi in 96.000 inflyttare. 45.000 var flykting- och anhöriginvandrare, i övrigt svenskar som återvänder, nordenbor amerikaner och européer. Man kallar då detta ett nettotillskott på 44.000 personer.

Exakt vilket tillskott är det man pratar om? Kvantitativt, ja. Kvalitativt? Eller är det fult att använda begrepp som kvalitativt när det gäller människor? Ok, utbildade och kompetenta då.

Rapporten Befolkningsprognos 2010-2040 räknar med att vi kommer att vara drygt 12 miljoner boende i Sverige 2040. Utvandringen under denna tid ska uppgå till 1,5 miljon!! Men, då tror man att den årliga utvandringen kommer att vara 65.000...
Med nuvarande trend är det väl inte helt osannolikt att den årliga utflyttningen blir högre.

Så många födda barn och invandringen ger då tillskottet på 2,5 miljon jämfört med idag. Invandringen från Afrika beräkas öka med 90 procent, från MENA-länderna 40 procent. Invandringen från USA kommer att minska drastiskt.

I dagens Sverige går det tre arbetslösa utomeuropeiska invandare på en svensk arbetslös.

Vilka utvandrar då? Det ger rapporterna diffusa antydningar om. Men de flesta är unga människor som antingen vill ha utbildning utomlands för att etablera sig där, eller de som redan är universitetsutbildade i Sverige och lockas av betydligt intressantare jobb, forskarkarriär och höööög lön. Sedan har vi äventyrarna då. De brukar inte heller återvända.....

Siffrorna talar för sig själva. Sorgligt nog blir Sverige Landet som Gud glömde. SKL (Kommuner + Landsting) tror att deras budget ska belastas med 37 procent mer 2040. Med betoning på Tror. Inte så långt från Thor, ni vet han med viggen.

Men, prognoser är opålitliga. Bara en sådan sak som vädret. Hur svårt kan det va?

Ingenting nytt under solen. Ut: Framtiden. In: Medeltiden.

Rapportförfattarna försöker glädja oss genom att poängtera att somalierna och afghanerna är en outnyttjad resurs. Yes. Men de åker till England och USA istället (enligt annan statistik).

Som bekant är ju svenskar flera hundra procent mer rasistiska än befokningar i andra länder. Vi har strukturell rasism, kulturell rasism, statistisk rasism... och nu preferensbaserad rasism.

Arbetsgivare gillar helt enkelt inte araber. För det är just dessa som oftast får nobben, får inte ens komma till en anställningsintervju. Det visar en studie (brukar vara enkäter) i Sverige.
Om det nu är så att cheferna inte älskar araber, vad beror det på?

Utvandring består för övrigt inte bara om personer. Det gäller i lika hög grad företag och koncerner. Denna utflyttning har pågått i decennier, men frågan är om inte kurvan rusar snabbare neråt idag.

Bolagsskatterna i Sverige är förhållandevis låga, det mår stora företag bra av. Men ju mindre företag ju mindre spelar detta någon roll. Mediernas älskling, alla kategorier, Miljöpartiet, har ställt till det rejält. Även om partiet inte har varit i närheten av någon regeringspost så har ändå vinden blåst  deras väg. Skatteväxling är det mest djävulska påfund man kan tänka sig. Företag belastas med allt högre skatter genom sina "utsläpp". I samma utsträckning ska då det arbetande folket få sänkt skatt.

En förstaklassare kan räkna ut vad detta innebär. Medelstora företag drabbas av alltför stor skattebörda och måste lägga ner. Stora företag flyttar och har kvar lite filialer här och där. Och folket med de utlovade sänkta skatterna drabbas istället av energipriser på astronomiska nivåer. Landsbygden dör då bensinpriset för varje dag når nya rekordnivåer.

Det är då, enligt alla experter, vi behöver vår "outnyttjade resurs". Som ska skapa framtida Ericson, SAAB och IKEA.

Well, bloggaren emigrerar i vilket fall som helst. Det är inte råttorna som lämnar skeppet Sverige.

Kommentarer

Anonym sa…
Bra skrivet som vanligt. Jag kan bara instämma i det du skriver.

Vi får väl se om denna rapport kommer att redovisas i massmedia?
Förmodligen inte, det skulle ju kunna spä på främlingsfientligheten!!
Jag har alltid förundrats över hur fakta kan betraktas som "främlingfientlig". Jag har dock slutat förvånas över alla tokigheter som kommer fram när rasistkortet lurar i bakgrunden.

När skall folk vakna? Fredrik Reinfeldt skrev ju om "Det sovande folket". Vad hände sedan med honom? Det verkar som han sällade sig till skaran av sovande.

Jag var orolig redan förut. Efter att ha sett Befolkningsprognos 2010-2040 växer oron till förtvivlan.
Utlandssvensk sa…
"Well, bloggaren emigrerar i vilket fall som helst"

Bra beslut! Har du bestämt vart du ska flytta?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn