När hatet och våldet är legitimerat

Twitterstormar och fördömanden vräktes över Björn Söder, SD, efter det att han (osmart) uttryckte sig negativt om Schlagerfestivalen. Plus, det värsta av allt: han hade synpunkter på det faktum att alla numera sjunger på engelska. Det skulle vara trevligare, menar Söder, att alla sjöng på den egna nationens språk.

Dålig timing verkligen. Loreen vinner överlägset i samma festival med en låt på - engelska och får så höra att hon borde ha sjungit på svenska. Löjligt.

Men det motiverar definitivt inte den samlade kulturmaffians enorma kraftsamling i sina glädjehatande kommentarer på Twitter - detta pestforum för alla "som är något".

Det man undrar lite över vad fördömandena finns när en demokratiskt vald politiker blir bespottad och slagen i huvudet av en hatiskt meningsmotståndare. Hanna Wigh är en SD-politiker i Falköping som är aktiv i kommunfullmäktige och alert i huvudet och därför får höra att hon har "aggressionsproblem". Men det är just det faktum att hon är SD:are som gör henne till måltavla för de odemokratiska grupperna vi finner på vänsterkanten och numera också SSU.

Jag känner inte Wigh personligen, men jag har läst hennes blog och hon är skärpt, mycket skärpt. Att hon dessutom är stridslysten får väl också räknas in på plukontot även om det stöter på problem
.

Men stridslysten är inte detsamma om våldsam. Oavsett vilka åsikter man har borde det vara fullständigt under ens värdighet att ta till såväl verbalt som fysiskt våld. Det är svaga människor som brukar våld. Det är människor som i sin litenhet tror att de ska få bekräftelse genom utagerande i en värld full av krav på prestation och delaktighet.

Men det allra värsta är inte dessa tragiska skuggvarelser. Det är tystnaden från de etablerade makthavarna och så naturligtvis mediamaffian, som ekar död för demokratins spelregler.

Visst, bloggaren har också protesterat, bl a mot USA:s krigsintåg i Irak och för högre löner inom vården. Men det gör mig inte till aktivist med rätt att angripa mina medmänniskor.

Men angreppen som idag sker på Wigh och en mängd andra SD-aktiva är bara så ynkligt och föraktligt att hela makteliten borde resa sig ur de innötta designstolarna och ta avstånd. Men istället understödjer man "anti-rasisterna" som i själva verket är hatiska och våldsamma vänsterextremister flankerade av sådana som borde veta bättre.

Det faktum att SSU nu tillhör denna gapiga grupp borde rendera en del uppmärksamhet och upprördhet hos sin riksdagsgrupp i S. Men inte ens ett förfluget ord lämnar någons läppar. Och då får man anta att de helt enkelt accepterar, solidariserar sig och legitimerar våldet?

Det är skam att inte rödluvan "midsommar och sånt tönt" Mona Sahlin inte tar parti mot all form av förföjelse och våld. Det är faktiskt att förklara krig mot en speciell grupp p g a dennes demokratiska rättigheter att dels hysa vilka åsikter han/hon vill och dels demonstrera utan att bli fysiskt och verbalt angripen.

För det verkar som de fascistiska idéerna och åsiktsregistrering håller på att luckra upp kittet i den demokrati som Sverige ska föreställa sig att vara. Det är helt enkelt en otäck stämning som breder ut sig. Och det värsta av allt är att twitterelit, ryggdunkare och allt annat löst inbillat eller verkligt etablissemang ställer upp med hull och hår. De är därmed medlöpare både till våldsverkare, justitiemördare och demokratins död.

Kommentarer

Anonym sa…
När jag var ung tyckte proggvänstern att sång på engelska var att böja sig för USA:s kulturimperialism.
Anonym sa…
Det var dålig timing av Björn Söder när han twittrade om ESC också om han hade en poäng att det skulle vara trevligare att deltagarna skulle sjunga på landets språk.

Jag tycker också att schlagerfestivalen skulle bli mera multikulturellt om deltagarana sjunger på deras lands språk när de flesta deltagarna sjunger nu på engelska. Loreen och hennes danspartner var åtminstone multikulturella fast hon sjöng på engelska. Jag tycker dessutom att hon lika bra skulle ha kunnat tävla för Marocko eller vilket annat land som helst. Hon sjöng för Sverige men det var inte speciellt svenskt. Precis som Björn Söder sade.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn