Den kritiska massan

Det finns en kemisk-fysikalisk term; kritisk massa, som betyder i korthet att när ett radioaktivt ämne sönderfaller så krävs det ett visst antal neutroner som frigörs för att en kedjereaktion av sönderfallande atomer ska igångsättas. Som bekant är det uran och plutonium som är de vanligaste ämnena i en kärnkraftsreaktor där just sådan atomklyvning sker. Atombomben är också en gren på samma träd.

Men på senare år har termen börjat användas på ett social-politiskt vis i samband med den enorma invandringen från i första hand muslimska länder. Kritisk massa kan också vara den punkt då en befolkning har nått ett visst mått av kunskap för att en samhällsutveckling kan ske. D v s det totalt motsatta.

Det vi ser idag är hur vi går mot en utveckling där allt fler försörjer allt fler. I själva verket finns faktiskt siffror på att det redan skulle vara så att tre fjärdedelar försörjer en fjärdedel av befolkningnen.Och det är där den kritiska massan går när det handlar om ett samhälles sönderfall. Gränsen för när den arbetande befolkningen tappar lusten att betala in skatt p g a missnöjet och förtroendet för hur pengarna används.

Grekland är ett exempel på ett land där den enorma offentliga sektorn slukade alltmer skattepengar. Missnöjet ledde till att skatteviljan minskade kraftigt, nu med känt resultat.

Men det handlar även om rent sociala földjeffekter: Svenskarna som bor i områden som Rinkeby, Rosengård, Gottsunda, Biskopsgården o s v, flyttar i regel när antalet invandrare till området har nått 25 procent. Den kritiska massan.

Det är alltså de facto inte bara en tillförsel i gigantformat som medför att områdena börjar likna afrikanska ghetton eller sönderbombade arabstäder. Utflyttningen av svenskar påverkar i lika hög grad.

Det intressanta i bilden är att invandrare från 40, 50, och 60-talet också flyttar ut. De känner ingen gemenskap med dagens flyktinginvandrare som lever sitt liv i Sverige ungefär på samma sätt som i hemlandet.

Invandrare från 30-60-talet kom hit för att jobba. Det kunde inte ett ord svenska när de kom men de hindrade dem inte att ta det första jobb de kunde hitta. Språket lärde man sig på köpet, dessutom i rekordfart. Vaddå SFI?

När man då ser bilder som den här och jämför den med bilden ovan från somalier i Göteborg, får åtminstone bloggaren reflexer från Solar Plexus:


De bidragsgödda somalierna har ingenting med "barnfattigdom" att göra. Riktig fattigdom, är det ingen i beslutande ställning som vet vad det är?

Vissa högerpopulistiska grupper vill göra gällande att socialisterna medvetet har öppnat dörren på vid gavel för ointegrerbara människor från tredje världen för att dessa kommer att rösta socialistiskt och sålunda bilda en väljarbas. Dessutom kommer ett sådant trasproletariat att ge näring åt drömmen om ett proletariatets diktatur. Dagens medelklass som är mätta och belåtna, har villa, vovve och Volvo, har lämnat den utsugande socialismen bakom sig för länge sedan.

För så är det. Socialism handlar i grunden om att den politiska eliten efter eget huvud utformar samhället som man vill. En politisk styrning uppifrån handlar i grunden om att folket accepterar detta. Gör de det inte, så väntar tvångsmedel vilket ser illa ut internationellt. Istället kan man alltså skapa och forma en befolkning som inte kommer med några protester. Och vad är bättre då en outbildade afghaner och somaliska analfabeter

Kommentarer

Anonym sa…
Det är just nu 14,5% utrikes födda i Sverige. Om sex år då vi blivit 10 milj innevånare kommer andelen utrikes födda att börja närma sig den kritiska massan. Då kan vi räkna med att hela Sverige börjar dräneras på inrikes födda. Vilket förmodligen innebär en rejäl "brain drain" eftersom det i första hand brukar vara välutbildade som flyttar utomlands.

Kvar blir då resten tillsammans med inflyttade Somalier och Afghaner. Vilka framtidsutsikter!

Jag börjar bli orolig på allvar nu.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn