Sveriges ansvar i Dödens hav


De s k människosmugglarna som var ansvariga för den ödesdigra resan över Medelhavet som tog 800 liv, har svensk koppling. Det är den italienska polisen, som borde ha mest koll, som har upplyst den svenska ordningsmakten om ett svenskt nätverk bakom resorna över Medelhavet. Eftersom dessa brottslingar använder svenska banker för sina transaktioner är italienarna mycket kritiska till hur svensk polis opererar.

En anonym källa vid NOA, Nationella Operativa Avdelningen, uppger till DN att de svenska människosmugglarna är många. 24 st stod bakom den stora olyckan i söndags, var dessa "svenskar" rakt igenom? Det vet man inte. Två av dem har emellertid gripits i Italien, men nekar naturligtvis till all inblandning utan är "kränkta" över anklagelserna. Och då förstår man ju att det är fråga om "svenskar".

Trots vetskapen om brottslingarnas aktivitet på svenska banker kan svensk polis inte komma åt dem. Överlag har man en mycket låg uppklarningsprocent när det gäller människosmuggling. Ytterst få blir dömda, och de som har blivit lagförda i Sverige har "låg rang". Undviker man medvetet att utreda de stora fiskarna?

NOA:s chef, Mats Löfving, vill se ett internationellt samarbete där den svenska polisen kan använda främst europeiska brottsregister. Man förstår varför. Humanismen fortgår, fegheten består.

Det mest rimliga när det gäller dessa "flyktingresor" över Medelhavet är att se till att de inte genomförs, d v s stoppa dem redan i Libyen. Så resonerar även EU-kommissionen. Frontex bildades ett tiotal år efter det att Schengen-avtalet trädde i kraft på 80-talet, för att bevaka EU:s gränser.

Frontex har dock inte lyckats speciellt bra eftersom bevakningen har varit koncentrerad till EU:s inre gräns och inte utanför de kuster och andra flyktvägar som används av migranter för att nå framförallt Tyskland och Sverige. Nu läggs operation Triton under Frontex för att hjälpa nödställda båtar PLUS förhindra att dessa båtar överhuvud taget hamnar i sjön. Varje EU-land kan erhålla ekonomiska subventioner för gränsbevakning och kontroller. Om de vill. Sverige har ju ingen historia av att vare sig använda EU:s ekonomiska muskler eller ens känna till att dessa finns. Likgiltigheten är bedrövlig vilket ytterligare väcker irritation hos andra länder.

Sveriges ansvar för Döden i Medelhavet kan sägas vara stort utifrån de svängdörrar vi har in i landet. Nu berättar Stefan Löfven att Kustbevakningen ska skicka ett antal båtar och flyg ner till Medelhavet för att hjälpa nödställda. Gissningsvis kommer man inte lyfta ett finger för att hindra flyktingströmmarna från Libyen utan enbart assistera och stimulera människosmugglarna att skicka fler och fler båtar. Och Kustbevakningen? Så Sveriges kuster behöver inte bevakas så noga?

I Libyen lever en viss Mered Medhanie ett tillbakalutat, rikt och skyddat liv. Han är känd under namnet Generalen och anses vara den drivande kraften bakom många smuggelresor, bl a flyktingolyckan utanför Lampedus 2013 då 366 människor dog. Denne Medhaniei, eretrian, har en mycket sorglös inställning till de offer som är en konsekvens av hans överlastade, läckande och undermåliga båtar. Han skrattar när han hör talas om olyckorna och skryter om sina "affärer":
“They say I put too many aboard, but they’re the ones who want to leave in a hurry,”
Vad mer är; Medhanie har "flyktingstatus" i... Sverige. Han är alltså en av alla de "stackars" människor som har flytt ifrån krig och förföljelse och blivit mottagen i godhetens djupa famn. Undrar hur mycket död det egentligen finns i denna famn. Terrorister, krigsförbrytare, massmördare; hur många lever i skydd av den humanitära stormakten?

Flera eretrianer hugger guld nere i Libyen. Eftersom just eretrianer är den näst största asylgruppen i Sverige för ögonblicket, så är det väl inte otroligt att gruppen har fått hjälp av de indirekta massmördarna i Libyen.

Det här måste man veta inom svensk säkerhetstjänst. Vad gör man egentligen? Talar man aldrig med ansvariga politiker om den huvudlösa asylinvandringen som bjuder in jordens värsta avskum till ett avskilt liv med livslång skattebaserad försörjning? Varför överlämnas aldrig någon till Europol? Eller får vi inget veta? Förmodligen det sistnämnda.

Nu ska alltså Sverige patrullera Dödens hav. Vi får säkerligen höra många snyfthistorier signerade Katja Magnusson i P1; hon är en av de mest naiva, infantila och anti-intellektuella reportrar som SR kan uppbringa. (Cecilia Uddén, var är du?). Precis rätt alltså i den humanitära stormakten där Lögnen är den mest frekventa besökaren.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn