Dyrt självmord mot paradiset

Det som sysselsätter gammelmedia idag är åter Döden på Medelhavet. Var och varannan dag sjunker en överlastad skorv i de blå böljorna med några hundra personer ombord,vilka är på flykt mot ett bättre liv. Och de blir bara fler och fler. Alltmedan människosmugglarna kasserar in tusentals dollar på varje liv.

Naturligtvis är det fruktansvärt. Men är det inte också onödigt? Vad beror det på att dessa båtar i allt större mängd försöker ta sig över ett ganska lugnt inlandshav? Finns ansvaret möjligen hos någon mer än hos de vidriga handlarna i människor?

Båtarna styr för det mesta ut från Libyen eftersom landet är i ett anarkistiskt kaos och inga övervakningssystem längre fungerar. Människorna ombord är framförallt från Somalia och Syrien. Med tanke på hur dessa har agerat på olycksbåtarna så har de inte haft några kunskaper om hur man beter sig ute på vattnet. Likaså tar man med sig konflikterna från land och gissningsvis finns det inte bara en orsak till att båtarna sjunker.

Italien sjösatte (!) sin c:a ett års långa räddningsinsats Mare Nostrum strax efter den tragiska båtolyckan vid Lampedusa oktober 2013 då 360 människor drunknade från en båt som var överfull och som man dessutom eldade upp. Räddningsaktionen Mare Nostrum hjälpte ungefär 100.000 människor från Afrika och Mellanöstern in i Europa.

Av dessa 100.000 kom ett inte oansenligt antal till Sverige får man förmoda eftersom vårt land tog emot drygt 81.000 asylsökande 2014 varav 35.500 fick stanna. Därtill kom även anhöriginvandrare vilket förbättrade den svenska befolkningsnivån med en bit över 100.000 personer. Eller ett nytt Västerås om man så vill. Hur många Västerås vill vi ha? Eller har våra makthavare någon idé överhuvud taget?

Vilka kommer då till detta kalla solfattiga land? Enligt Migrationsverket var det Syrier, c: 30.000, som sökte asyl, följt av Eritreaner, statslösa och Somalier.

Det intressanta är dock anledningen till beviljad asyl.
Som synes är den av FN upprättade Genevekonventionen för flyktingar, bara 34 procent av det totala antalet. Resterande 66 procent har inte ens på papperet någon flyktingstatus i egentlig mening. Det är grumlighetens och desorienteringens universum.

Bland de 34 procent som har bedömts vara flyktingar enligt Genevekonventionen har kanske så många som 20-25 procent bluffat sig in i Sverige genom att ange felaktig personlig data. Det kan man ta del av på Merit Wagers blogg där s k miggor, migrationsverkets handläggare, berättar om i sina hårresande historier från myndigheten.

Men när saker och ting kompliceras ytterligare och konsekvenserna av den svenska vanvettesinvandringen tar en ännu obehagligare vändning; vad tänker man då? Vågar man ens ta i det glödande järnet som signalerar om att Sveriges svängdörrar in i landet lockar hit många människor från världens fattigaste hörn; människor som aldrig skulle ge sig iväg om hjälp fanns på närmare håll; människor som säljer allt de äger för att betala smutsiga avskum som erbjuder dem en plats på en redan från början sjunkande båt?

Båtarna som lägger ut från Libyens kust blir allt fler i takt med att Europa "hjälper" dem, synnerligen det kalla solfattiga landet i norr. Sedan något år tillbaka tar man pengar från det svenska u-landsbiståndet och överför det till Migrationsverket. För 2015 är det en femtedel, alltså 20 procent (!) av biståndet som används till asylinvandring i Sverige. Det är en tydlig signal till den fattiga världen: Mindre hjälp i hemlandet, men en glittrande framtid i det kalla, avlägsna landet i norr. Allt som krävs är 20-30.000 dollar för en liten segeltur över Medelhavet...

Det cyniska spelet med fattiga människors desperata jakt på bättre förhållanden, ger med rätta dessa beslutsfattare handsvett och gaser. Vad blir resultatet av de grubblande timmarna på efternatten?

EU:s utrikesministrar kommer att träffas på måndagen och tillsammans diskutera hur de här självmordsresorna ska förhindras. Från Sverige deltar Margot Wallström, som alltid ett levande floskelpaket.

Den nuvarande justitieministern Morgan Johansson vill ha krafttag mot Libyen och människosmugglarna samt utöka bevakningen runt Medelhavet. Men diskussionen om "säkra vägar in i Europa" har kommit upp och naturligtvis är det Miljöpartiet som föreslår "humanitära visum" något som skulle möjliggöra att man i princip skickar ner jumbojets till Libyen som hämtar de blivande flyktingarna. Och som bekant brukar MP driva igenom sina extrema förslag genom kohandel (egentligen utpressning). I'll scratch your back if you scratch mine.

MP är riksdagens mest odemokratiska parti och deras inflytande är direkt skadlig. Utan MP skulle situationen i Sverige se betydligt ljusare ut. Historien kommer att döma partiet mycket hårt och den här perioden i landet kanske kommer att bära namnet Vansinnesåren.

Kommentarer

Peter sa…
EU måste gemensamt besluta sig för att stänga gränserna och sluta belöna dem som trots allt slinker igenom. Detta är det enda sättet att få slut på mördandet och invandringsindustrins utnyttjande av människor.
Det uppges att hjälp på platsen för nödlidande är upp till 400ggr mer kostnadseffektivt jämfört med att hjälpa människor som tagit sig hit till Sverige. För de 265miljarder kr invandringen beräknas kosta de närmsta åren skulle vi kunna hjälpa samtliga människor i flyktingläger i Mellanöstern och en majoritet av Afrikas lidande samt ge jordens alla nödlidande tillgång till säkert dricksvatten. Det är mycket svårt att se ett större resursförstörande än det som nu pågår, dessutom är detta slöseri själva motorn i invandringsindustrins gigantiska vinster.
Förutom den ekonomiska aspekten finns den mänskliga, vi förstör livet för miljoner människor med vår politik. Vi berövar de Afrikanska länderna deras befolkning, det är förmodligen de mest driftiga och riskvilliga som försöker ta sig till Europa. Vi deltar aktivt i mördandet av många av dem, de som av olika orsaker dukar under på resan. Vi lämnar de dödas familjer med en låneskuld till smugglarna som de aldrig kommer kunna betala om de inte lyckas skicka nästa son till Europa för att genom denne betala smugglarna. Vi undergräver vår egen ekonomi då de människor som kommer från Afrika kommer sända hem mycket stora summor till familjen i hembyn för att betala smugglarna samt uppehälle för familjen. Hela upplägget är förfärligt, multikultipolitiken är kanske jordens genom tiderna mest grymma och omoraliska feltänk. En -ism i raden av mördar-ismer vi borde ha dödat i sin linda.
Anonym sa…
Milöpartiet och Vänstern har rätt, ta bort visumkrav till Sverige, bara i Libyen finns över en milion syriska och eritrianska raketforskare och neurokirurger som skall resa till Sverige för att ta över primärvårdsarbetet på våra vårdcentraler. Skicka ned alla färjor och kryssningsfartyg vi har, lasta dom fulla och ta hit dom.
Maj Grandmo sa…
Jag tror i det här fallet på EU:s samlade beslut att aktivt hindra båtarna från att ens komma i sjön. Hur ska man annars lösa detta? Fortsätta rädda de man kan rädda ur havet? Det är ett cyniskt spel om människoliv som pågår. Men någonstans finns en tillnyktring. På journalisternas ivriga frågor om "lagliga vägar in i Europa" svarade Stefan Löfven att det blir praktiskt omöjligt att utsätta ambassader för hundratusentals asylsökande.

Visst dränerar vi länderna på det humana kapital de faktiskt har. Samtidigt är uppgifterna om den stora yrkestrusten bland invandrare ett mycket osäkert mått eftersom de dels är så få som har uppgett sina utbildningar och dels att man helt enkelt ljuger om detta.

Om inte annat så dokumenterar SFI-lärare om hur outbildade och rena analfabeterna som det hela tiden strömmar in för undervisning i svenska. En lärare sade rent ut att det inte finns en chans att någon av hennes elever skulle få kunskap nog för att kunna få ett jobb i Sverige.

Och vad är "lagliga vägar"? Är de nuvarande vägarna olagliga? I sådana fall är det väl bara att skicka en returbiljett när de kommer hit.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn