Du betalar - när änglarna sjunger

Du betalar. Så mycket är säkert när vi nu begåvas med nya "tydliga regler" för hur vi ska kompensera de tiggande romerna för deras slitsamma jobb.

Jo, visst betyder det fri sjukvård och tandvård. De som hör hemma i ett annat EU-land brukar medföra ett europeiskt sjukförsäkringskort vilket berättigar till samma vårdkostnader som i landet ifråga.

Men något sådant har inte de EU-anslutna rumänska romerna, vilka nu väller in i Sverige i en allt stridare ström. Alltmedan änglakörerna sjunger sina sånger om solidaritet och mänskliga rättigheter, den ständiga ordsalladen. (Undrar var "allas lika värde" har tagit vägen? Det hörs alltmer sällan nu.)

Då jag har äran att känna en medlem i änglakören så kan jag erbjuda lite inside information. Kommuuunen har samlat en ansenlig mängd organisationer till möte om EU-migranterna och det ska "diskuteras" om hur man bäst ska lösa det allt större samhällsproblemet. Då till romernas fördel. Min egen lilla ängel ska representera något fint, det är jag säker på.

Men man undrar hur mycket bättre vi kan serva den romska folkgruppen. Som snart får inräknas som en del av stadens befolkning om änglarna ska fortsätta sjunga.

För redan nu kan man gå till doktorn och tandläkaren för det facila priset av 50 kr om man är rom. Det var någon som tog mod till sig för att ringa till Folktandvården och önskade veta priset för att dra ut en visdomstand. Ja, beroende på hur hårt den satt så kunde det gå loss på 1.500 - 3.000 kr.

Men så frågade hon vad det kostade eftersom hon var rom. Jorå, DÅ kostade det bara 50 spänn. Det var som en uppenbarelse. Jag som rom skulle få bättre villkor än de smutsiga gajos som är lika dumma som snåla. Jag som dum och snål svensk får betala runt 2.000.

Finns det inte något djupt rasistiskt i detta? Att som svensk medborgare anses man som rikare och mer försigkommen än om man är tiggande rom? Romer förutsätts bara vara "utsatta" och då även om gruppen är otroliga födgenin och livskraftiga.

Den sidan av saken slår änglarna dövörat till. Änglarnas status får de av att de vandrar omkring offer på våra gator. Och det allra oavsett om människor varken är offer eller utsatta utan bara har en stor potential för att plocka upp de här känslorna hos änglarna. Varför skulle man inte utnyttja änglarnas fromma engagemang?

Bloggaren är ingen ängel, så mycket är säkert. Däremot är jag relativt ärlig vilket man inte kan säga om min bekant, ängeln. De falska änglarna kommer inte att bli utvalda när det är dags för Domedagen. De sjunger falskt, är bara yta och resten består bara av grandiost självförhärligande.

När Carl Bildt myntade begreppet "Sverige är en humanitär stormakt" var det i en akt av grandiositet parat med förakt för svaghet. Den grandiose, narcissistiska människan fungerar så. Man når sina himmelska höjder genom ett komplicerat schema av nedvärdering av andras förmåga vilket stärker den egna överlägsenheten och så "hjälpinsatser" mot just de man nedvärderar.

Änglarna är inte intresserade av att lyfta sina offer. Det är istället "tiggare, bliv vid din mugg".  Det änglarna bjuder på är istället offerstatus. Det "goda" samhället måste ha en viss mängd offer för att legitimera sin existens. Annars skulle både myndigheter och politiska nämnder i x antal tvingas att slå igen. Detsamma gäller änglakörerna. Inget elände, inga körer.

Det ömsesidiga beroendet av offer - hjälpare har i Sverige antagit proportioner så enorma att det hela växer av sig självt. Systemet är en riktig amöba eller ett svart hål, som slukar allt i sin omedelbara omgivning. Det som en gång skapade välstånd är idag tillstrypt och lider snart sotdöden. Kort sagt, änglarna sjunger om undergång så den härliga globala fattigdomen flyttar in hos oss permanent. Och stannar som fattiga utan krav på sig att utnyttja utbildningssystem och praktiker för att bli självförsörjande.

Bloggaren skickade iväg ett brev, visserligen tjockt, i torsdags 16 april. Det kom fram idag 21 april trots att det bara skulle färdas några kilometer. Mottagaren berättade att brevet hade besökt Post Nord i Rosersberg! D v s terminalen som ligger ungefär halvvägs mellan Stockholm och Uppsala. Vad gjorde brevet där? Svaret måste vara att ingen postterminal finns i denna stora stad. Den är "outsourcad".

När samhällets basfunktioner börjar svikta vet man att det föreligger stora problem. Inte "utmaningar" som nu tycks ha ersatt det lite farliga ordet "problem". Menar man att dagens "utmaningar" handlar om hur man bäst skrotar landets huvudsakliga samhällstjänster?  

När ett högskattesamhälle börjar förvandlas till en nattväktarstat har det kommit till sitt slut. Det här är helt enkelt inte Sverige längre. Förutom de stryphöga skatterna förstås. Alltfler börjar fråga sig varför man ska vara så lydig och betala in bortåt halva lönen till Skatteverket om man inte får vad man betalar för.

Men svenskens osunda tillit till myndigheter och politiker då? Hur lång tid kommer det att ta innan förtroendet förloras? Hur lång tid kommer det att ta innan svensken avslöjar änglakören med sin dubbla agenda?

Nu sjunger änglarna om en himmelsbro mellan Libyen och Sverige. Precis som jag skrev igår; MP kommer att lägga ett ultimatum för att lägga sina röster på den gemensamma budget man har klämt fram tillsammans med S. Utpressningen kommer att handla om att MP får som de vill; en luftbro för transport av "nya svenskar", direkt från Afrika till Sverige. Sedan ska Stefan Löfven stå och hacka fram hur glad han är.

Infantiliseringen fortsätter. Debattnivån är nu så låg, förslagen så korkade och agerandet utan spår av vare sig kunskap eller kompetens, så det står klart att en sådan hög av idioter har väl aldrig tidigare suttit i en regering.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn