När är det nog?

Den nya socialistiska regeringen spar inte på krutet. En rad "reformer" och "förbättringar" ska göras. Vårdnadsbidraget ska väck. Bl a Stockholm och Uppsala avskaffar glatt detta. Istället ska man tvinga föräldrar att vara hemma med sina barn som Staten vill att de ska göra. En tredje s k pappamånad införs förmodligen. Orsaken är att kvinnorna fortfarande är de som är hemma från jobbet längst. Och jobbet, där ska helst hela livet levas.


Bortre gränsen i sjukförsäkringen på 2,5 år ska också väck. Utredningen görs av en moderat, Gunnar Axén (Kristinas ex-make?). Istället ska dyrbara rehabiliteringsinsatser göras oavsett om dessa är rimliga eller inte. Sedan 2010 har sjukskrivningarna ökat med 10 miljarder svenska kronor! Försäkringskassan begär nya miljarder och hela sjukskrivningspaketet kommer att gå loss på sisådär 31,5 miljarder i år. I slutet av 2013 var antalet sjukskrivna 160.000. Men det är ändå ingenting jämfört med 1988 då drygt 300.000 svenskar var sjukskrivna.

Men de sjukskrivna är bara hälften så många som de förtidspensionerade; 350.000 st är förtidspensionerade vilket sammanfattar ohälsotalet till c:a en halv miljon individer i arbetsför ålder. Den totala sysselsättningsgraden är 4,8 miljoner. Men:

"En person som utförde minst en timmes arbete under referensveckan eller hade en pågående anställning räknas som sysselsatt. Personer som deltar i vissa arbetsmarknadspolitiska åtgärder räknas också som sysselsatta."

Med andra ord. De som bidrar med heltidsjobb är inte så många som man kan tro utifrån statistiken. Samma gamla dimridåer råder. Det man kan fastslå är att den arbetande befolkningen inte förmår att försörja alla som inte arbetar, oavsett orsak.

Därför måste skatterna höjas. Med ett folk som pungslås med mer en 50 procent av inkomsten kan inte hjulen snurra obehindrat. Så företag tvingas friställa, nedskärningar i "välfärden" måste göras och allt blir dyrare. Vad är det samhället vinner på detta? Fler arbetslösa, fler företag som flyttar utomlands och färre som gör allt mer. Med sjukskrivningar som följd. Så håller det på.

De "satsningar" som nu ska göras gör man i ren panik. Den skenande asylinvandringen har spätt på den redan ansträngda bostadsmarknaden. Visst finns det bostäder. Om man är beredd att flytta till norrländska obygden vill säga. Men de asylanter som har fått PUT gillar inte obygden utan kräver att bo i städer där inga bostäder längre finns.

Så Boverket annonserar om att bygga 600.000 nya bostäder under de kommande åren varav många blir skräddarsydda och öronmärkta åt just flyktingar med månghövdade familjer. S k moduler ska slås upp: beräknad kostnad per skjul: 6 miljoner. Fördelat på en normaltrea skulle denna kosta 19.800 kr/månaden! Islamisten Mehmet Kaplan är bostadsministern bakom det hela. Och så ska naturligtvis flyktingar gå före i bostadskön. Kötiden passeras nu av behovskö.

Vill man att svenskar ska förvandlas till rasister så är detta ett utmärkt verktyg. Bloggaren har själv erfarenhet av att bli påprackad flyktingbostäder fast jag har bott i bostadsrätt. Kommuuuunen har helt sonika KÖPT bostadsrätter åt flyktingar. Så att skatterna bara blir högre, miljöerna alltmer otrevliga och det egna bovalet lika med noll, kan bara skapa frustration och fientlighet.

Och då blir nästa fråga naturligtvis: Hur ska allt detta betalas? Vi pratar ju här om mångmiljardprojekt, t o m hundramiljardsprojekt.

Jodå, regeringen Löfven har ingenting emot högre skatter. Tvärtom är ju detta själva essensen i en socialistisk ekonomi; Alla pengar ägs och utgår från Staten.

Några exempel på skattehöjningar:

Höjd bensinskatt
Vitvaror och elektronik
Arbetsgivaravgift för ungdomar
ROT- och RUT-avdrag
Höjda kommunalskatter för 40 procent av befolkningen

Enligt Dagens Industri så kommer bensinskatten att automathöjas med 2 procent per år. Utan att det behöver gå via Riksdagen. 4,4 procent i "energiskatt" ska höjas redan i år och sedan ska de rulla på med alla konsekvenser för framför allt landsbygd och transporter. Och ja, det är vi som betalar genom dyrare mat, höjda hyror, höjda el-priser, dyrare inköp av det mesta som anses utgöra en normaltillvaro: Vitvaror, datorer, TV, mobiler, "plattor", kringutrustning och heminredning.

Närmast kan vi väl också se framemot "klimatskatter" vilka slår över hela linjen. Dessutom ska vi köttätare få lägga ut lite extra. Hallå! Kött kommer från lantgårdarna. Man ser det Stockholmsfixerade Miljöpartiets pekfingret i allt detta. MP önskar tydligen hela landsbygdens död. Alla ska vi tränga in oss i städerna med ökad miljöförstöring som följd. Det bekommer dock inte Miljöpartiet. Huvudsaken är att man kan straffa de av oss som inte faller dem på läppen i form av eco-odlat, rättvisemärkt, klimatcertifierat och gröna fingrar.

Det extremistiska Miljöpartiet står i princip ensamma bakom hela vansinnesinvandringen. Utan MP skulle inte dagens situation kunnat uppstå. Politikerna inom MP är har obehagliga och totalitära tendenser. Inget bloggaren skulle vilja dela lägenhet med.

Så vi får väl fråga MP eftersom de tycks regera Sverige: När är det nog? Hur mycket ska ni skada landet med era ogenomtänkta fantasiprojekt? Vad ska hända för att ni ska avbryta experimentet?

Folket kommer så småningom vilja ha en förklaring. Eller också efterlyser man en "stark ledare".

Kommentarer

Anonym sa…
Jag börjar mer och mer att luta mot att de som inte kan sköta Sverige förtjänar att sparkas ut,Som det gick i Thailand,nu har vi ju bara genuscertifierad försvarsmakt och kastrerad polis så vi får genomlida detta i väntan på sharia och islam gör slag i saken..

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn