Vilket Sverige lämnar vi över till våra barn?

Igår skrev Snaphanens Julia Caesar om den ohyggliga bostadsbristen i Sverige och hur man helt sanslöst fyller på landet med nya bostadssökande i hundratusentals. ALLT görs om till bostäder redan idag: kyrkor, slott, herrgårdar, nerlagda mentalsjukhus, semesteranläggningar, hotell, idrottshallar. Förutom det uppenbara; att bostadssituationen är bortom all kontroll, så pågår en förstörelse av gamla kulturminnen och arv. Något som aldrig påpekas i debatten.

IS, Islamska Staten, förstör historiska byggnader, konst och artifakter som är ovärderliga, eftersom dessa är , som man menar, symboler för avgudadyrkan. Värst hittills är den stora skövlingen av Nimrud, den historiska staden i Irak vid floden Tigris, som betraktas som mänsklighetens vagga.


Även om man inte pulvriserar historiska byggnader med marken i Sverige, så förstör man dem genom att bygga om dem till rum och  bostäder för 60-70.000 nysvenskar per år. Förutom att nedmontera väggar och interiörer så slits och smutsas byggnaderna ned på ett irreparabelt vis.

När bloggaren gick i skolan gjorde vi en hel del skolresor till slott och herrgårdar i närheten. De stod där som de alltid hade gjort, även om man putsade och lappade sprickor i murbruket, tätade slitna tapeter och sprutade böcker och möbler med insektsdödande medel. Allt skulle se ut som alltid och för all framtid. Varför? Jo för att vi skulle känna och förstå vår historia och hur våra förfäder hade levt. Visserligen hade slotten varit bebodda av rika och kungar, men dock.

Vid ett av våra besök så berättade vår guide att man fick stora delar av slottsbiblioteket vandaliserat av en skolklass som löpte amok. Men bit efter bit, blad efter blad i de hundratals böckerna, pärm efter pärm limmades och återställdes. Jag minns att jag tänkte; var fanns respekten när man kunde slå sönder ovärderliga föremål. Helt utan anledning. IS har åtminstone en anledning.

I Västerås ligger en hel stad fullspäckad med minnen från de vanliga människornas liv genom historien. Stugor, bodar, stall och hantverksmuseum. Vallby är definitivt värt ett besök. Blotta tanken på att detta skulle byggas om till hyres- och flyktingbostäder eller kåkstäder gör mig illamående. Det kommer förmodligen inte att ske, men vad vet man i en tid som har passerat rimlighetens gräns för längesedan?

Sossarna raderade den svenska historien när man kom till makten. Folkhemmet startade tiden från noll och resten är s a s historia. Det sitter djupt inetsat i folket att det är sossarnas politik som kom att skapa Sveriges ofattbara välstånd . Så var det naturligtvis inte. När bondesamhället ersattes av industrialismen började också pengarna strömma igenom samhällets alla nivåer.

Genom historien har den senare generationen haft det lite bättre än den föregående. Trots digerdöd, trettioåriga krig och etniska rensningar har mänskligheten alltid rört sig framåt. Men nu?

Vi har ingen digerdöd som förtär oss. Vi är inte inblandade i något krig, åtminstone inte militärt på hemmaplan. Vi faller inte offer för avrättningar för att vi tillhör en oönskad människotyp. Så varför kan vi se hur miljöerna runt omkring oss för var dag blir lite skräpigare, lite osäkrare, lite trasigare och lite otryggare? Att det finns de som rånar och misshandlar äldre och handikappade? Att det sker mord på öppen gata ett par gånger i veckan?

Trots att vi jobbar fler och mer än någonsin räcker inte pengarna ens till att hålla våra gator ordentligt upplysta och att samma gator blir ordentligt plogade på vintern. Trots världens högsta skatter har vi en sjukvård som inte kan garantera patientsäkerheten och utanför sjukhusen dör ett par tusen varje år i väntan på operationer.

Fast det är inte de somatiska sjukdomarna som toppar sjukskrivningslistan. Det är de psykiska. Många svenskar, mest kvinnor, mår idag så dåligt att de lever i ett pillerknaprande limbo långt, långt borta från välfärdens egentliga kärna: Folkets väl.

Att vårda folkets väl är maktens centrala roll. Om man sitter på 2 biljoner kr av folkets pengar borde det kunna användas på bästa sätt och med folkets väl i fokus. Av respekt för folkets beredvillighet att betala in enorma summor i skatt, skulle man också använda dem på ett ändamålsenligt sätt. Allting annat är ett svek. Allting annat är ren plundring.

Man måste vårda det gamla för att också kunna skapa det nya. Tappar man respekten för det folk som man är satt att tjäna så kommer också gränserna mellan ont och gott att rämna. Det blir ett anarkistiskt samhälle utan förankring i omsorg och engagemang. Historielöshetens point of no return.

När Margot Wallström och Stefan Löfven nu reser världen runt för att predika om "mänskliga rättigheter" gör man det utan att veta ett dyft om vad det betyder. Åtminstone inte på hemmaplan. Här har man istället punkterat det demokratiska styrelseskicket för att oskadliggöra all opposition mot framför allt invandringspolitiken, som för övrigt är en av de tyngsta posterna i budgeten.

Det symbolvärde som finns i den "humanitära" stormaktens tempel har vuxit till en religion. En fundamentalistisk religiös ideologi som slår sönder allt i sin väg. Alla avgudar ska jämnas med marken, allt nytänkande skyfflas överbord, alla system ska skruvas ner till ett minimum av förnuft. Historien ska åter starta från noll. Medan tystnaden lägrar sig över sommartiden.


Kommentarer

Anonym sa…
En mycket bra artikel. Det är förskräckligt vad som pågår i Sverige. Svenskarna bryr sig inte om sin kultur och förnekar sin egen identitet. Man nedvärderar sitt kulturarv och gör alla världens kulturer till svenskar och kallar Sverige för en humanitär stormakt. Dethär kommer att bli Sveriges undergång. Lyssna på kvinnan till den bifogade länken. Hon är en som hjälper till att nedmontera Sverige.
https://www.youtube.com/watch?v=f4OSiYcSbGc

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn